Ξεκίνα να χρησιμοποιείς τώρα αυτές τις 10 φράσεις στη δουλειά

Η σωστή συμπεριφορά στο εργασιακό σου περιβάλλον είναι ένα απ’ τα κλειδιά για μια επιτυχημένη καριέρα. Η επικοινωνία σου με τους …
συναδέλφους αλλά και τους ανώτερούς σου είναι το Α και το Ω μιας καλής συμπεριφοράς.

Οι λέξεις που επιλέγεις για να επικοινωνήσεις αυτό που θέλεις κάνουν τη διαφορά. Στο πλαίσιο μιας συζήτησης, υπάρχουν ορισμένες αναμφισβήτητες φράσεις που αν τις χρησιμοποιείς πιο συχνά θα δεις πολύ θετικά αποτελέσματα και θα «χτίσεις» την εμπιστοσύνη με τους συναδέλφους σου.

Αυτό ήταν δικό μου λάθος
Το να παραδεχθείς ότι είσαι άνθρωπος και κάνεις λάθη στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την εμπιστοσύνη. Ο Δρ Paul Zak, συγγραφέας του Factor Trust Trust Factor: The Science of Creating High Performance Companies, λέει σχετικά: «Οι άνθρωποι που είναι δεν είναι “τέλειοι” είναι πιο ελκυστικοί σε εμάς, μας αρέσουν περισσότερο από τους ανθρώπους που φαίνονται υπερβολικά τέλειοι».

Δε μπορώ να σου περιγράψω τι σημαίνει αυτό για όλους μας
Το ν’ αναγνωρίζεις την απόδοση των άλλων είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Πρέπει να δείξεις στους συναδέλφους σου ότι δίνεις προσοχή σ’ αυτά που κάνουν και η σκληρή δουλειά τους δεν σου περνάει απαρατήρητη. Δεν χρειάζεται να είσαι προϊστάμενος για ν’ αναγνωρίζεις τη δουλειά των άλλων!

Λάτρεψα τον τρόπο που το χειρίστηκες!
Όταν θαυμάζεις τον συνάδελφό σου είναι καλό να του το λες! Ο επιτυχής χειρισμός μιας δύσκολης κατάστασης είναι άξια επαίνου. Όταν μιλάς με όμορφα λόγια για τα άτομα με τα οποία δουλεύεις μαζί, μην ξεχνάς ότι σε αντίστοιχη φάση θα μιλήσουν κι εκείνοι με τα καλύτερα λόγια για σένα!

Θα μπορούσες να με συμβουλεύσεις;
Υπάρχει μια λάθος αντίληψη ότι οι άνθρωποι που ζητάνε συμβουλές είναι λιγότερο ικανοί. Αντιθέτως, όμως, έρευνες έχουν συνδέσει τους ανθρώπους που ζητούν συμβουλές με μια εξαιρετική ικανότητα στη δουλειά. Η αναζήτηση συμβουλής δείχνει ότι έχεις εμπιστοσύνη στη γνώμη των άλλων.

Χαίρομαι που σε βλέπω!
Όταν χαίρεσαι που βλέπεις κάποιον, καλό είναι να του το λες. Έτσι δεν κάνεις, άλλωστε, και με τους φίλους σου; Ο τόνος της φωνής και η γλώσσα του σώματός σου επικοινωνούν τον ενθουσιασμό σου και μεταδίδουν τα θετικά vibes σου.

Εμπιστεύομαι την κρίση σου
Η εμπιστοσύνη είναι ένας δρόμος με δύο κατευθύνσεις. Με το να δείχνεις εμπιστοσύνη στα άλλα άτομα της ομάδας σου, τα ενθαρρύνεις να σ’ εμπιστευτούν με τη σειρά τους. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου δώσει τη συμβουλή του για ένα project, πες του ότι εμπιστεύεσαι την κρίση του.

Τι σημαντικό έγινε μέσα στη μέρα ή εβδομάδα σου;
Αυτή η ενθαρρυντική ερώτηση θέτει τη συζήτηση σ’ ένα σημείο όπου το άτομο που έχεις απέναντί σου έχει την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί σου κάτι το οποίο το απασχολεί ή το ενθουσίασε.

Δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει χωρίς εσένα
Αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να πεις «ευχαριστώ» σε κάποιον. Το να το λες δημόσια μπροστά σ’ άλλους συναδέλφους, προκαλεί θετικά συναισθήματα στο άτομο καθώς το τοποθετεί στο βάθρο που του αξίζει.

Τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω;
Αυτή η φράση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά, ειδικά εάν υπάρχει κάποιο ασφυκτικό deadline και το άγχος αυξάνεται. Δείχνει την πραγματική στήριξή σου και προωθεί την αμοιβαία βοήθεια και εξυπηρέτηση.

Πες μου γιατί…
Δεν είναι μυστικό – οι άνθρωποι αγαπούν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Δίνοντας έμφαση σ’ αυτούς και στην ιστορία τους, δημιουργείς ισχυρούς δεσμούς. Οι άνθρωποι που κάνουν πολλές ερωτήσεις και ενδιαφέρονται για τη ζωή των άλλων, είναι γνωστό ότι έχουν καλύτερες σχέσεις με τους γύρω τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *