Οι 6 πόλεις του κόσμου που δημιουργήθηκαν από το μηδέν- Ορισμένες δεν υπάρχουν στον χάρτη! (φωτό)

1Υπάρχουν μέρη πάνω στον πλανήτη, τα οποία μέχρι και πριν από 50 χρόνια δεν υπήρχαν στους τουριστικούς χάρτες. Ομως η δύναμη του χρήματος αλλά και η ιδέα επιχειρηματικών κολοσσών να δημιουργήσουν νέους ορίζοντες, έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε έξι πόλεις σε όλο τον κόσμο ενώ ήδη μια 7η είναι στα σκαριά.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια εταιρεία στο Ντουμπάι ανακοίνωσε τη δαπάνη 4,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου στη Βοσνία, κοντά στην πόλη Τρνόβο. Αλλά η Βοσνία δεν θα είναι η μοναδική χώρα που θα αποκτήσει τουρισμό από το πουθενά. Εχουν προηγηθεί άλλες επτά περιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα είναι περιζήτητες από τον κόσμο στα τουριστικά γραφεία.

Ατλάντικ Σίτι, ΗΠΑ
Η περιοχή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αποτελούσε τουριστικό θέρετρο μόνο για τους πλούσιους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, η πόλη άρχισε να αλλάζει και μετά από πολλές επενδύσεις, αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμη και ανθρώπων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λας Βέγκας, ΗΠΑ
Οι πρώτοι άνθρωποι που θα σκέφτηκαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια πόλη μέσα στη μέση της ερήμου, θα δυσκολεύτηκαν αρκετά να πείσουν όσους τους άκουσαν. Κι όμως, το Λας Βέγκας έγινε η πρωτεύουσα της διασκέδασης. Ιδρύθηκε το 1904 και 24 χρόνια αργότερα άρχισε να χτίζεται το «όνειρο» αφού ο τζόγος στη Νεβάδα νομιμοποιήθηκε. Πλέον αποτελεί προορισμό και για διακοπές χλιδής.

Κανκούν, Μεξικό
Το Κανκούν αποτελεί τον καλύτερο εξωτικό προορισμό, τον οποίο προτιμούν και διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ. Ομως πριν 45 χρόνια δεν υπήρχε καν.Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη φυσική ομορφιά της περιοχής, επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια, έχτισε πανάκριβα ξενοδοχεία και πλέον το Κανκούν είναι ο Νο1 προορισμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα, αφήνοντας στη 2η θέση το Ακαπούλκο.

Thames Town, Κίνα
Βρίσκεται έξω από τη Σανγκάη και χρειάστηκαν 500 εκατ. για το χτίσιμό της. Μπαίνοντας στην πόλη, νιώθεις ότι ξαφνικά ταξίδεψες στον δυτικό πολιτισμό και αυτό ακριβώς είναι το μυστικό της. Κυριαρχούν οι παμπ και οι περισσότερο βρετανικές συνήθειες.

Μπενιντόρμ, Ισπανία
Ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός στην Ισπανία. Μέχρι τις αρχές του 1960 ήταν ένα ψαροχώρι όμως η κρίση που έπληξε τον κλάδο, οδήγησε την ισπανική κυβέρνηση σε μια επένδυση, η οποία αποδείχθηκε χρυσή.Εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Μπένιντορμ κάθε χρόνο, αποτελώντας hot spot των προορισμών.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στις αρχές του 1900, το Ντουμπάι περιόριζε τη δράση του ως ένα σημαντικό λιμάνι στις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν. Οταν όμως στα μέσα του 1960 ανακαλύφθηκε το πετρέλαιο στην περιοχή, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση. Πριν από σχεδόν 30 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του Ντουμπάι ήταν καλυμμένο από άμμο. Πλέον αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων, διαθέτει περισσότερα από 70 εμπορικά κέντρα και το 2013 αναδείχθηκε ως η 7η πόλη του κόσμου με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *