Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Οι Χόπι αποτελούν μια φυλή της Βόρειας Αμερικής που ο πολιτισμός τους έχει καταπληκτικές ομοιότητες με αυτόν της Αρχαίας Ελλάδας. Μεγάλη σημασία για τους Χόπι παίζει η Ημέρα του Εξαγνισμού.

Οι Hopituh Sinom είναι μια μεγάλη φυλή της αμερικανικής ηπείρου με το όνομά της να σημαίνει «ο λαός των Χόπι΄». Αλλά γενικά είναι γνωστοί με το απλό όνομα Χόπι. Μια από τις πιο σημαντικές φυλές των Χόπι είναι η Φυλή της Αρκούδας. Είναι κάτοικοι των περιοχών της αρχαίας φυλής των Ανασάζι.

Η φυλή των Χόπι χαρακτηρίζεται από την μεγάλη πνευματικότητάς της και αυτό φαίνεται στην θρησκεία και στους κανόνες ηθικής της φυλής. Δείχνουν μια γενική ευλάβεια προς τη γη, σεβασμό για τα άλλα όντα, και για την ειρηνική συμβίωση όλων μεταξύ τους.

Η φυλή τους είναι μητριαρχική. Τα παιδιά που γεννιούνται από έναν γάμο ανήκουν στην φυλή της συζύγου και όχι του συζύγου. Παρά την επίθεση του σύγχρονου πολιτισμού, οι Χόπι διατηρούν τις παραδόσεις τους.

Ένας από τους θεούς τους είναι ο Κοκοπέλι, θεός της γονιμότητας και της μουσικής. Ένας άλλος θεός είναι ο Μουγίνγκουα, θεός της φύσης και βοηθάει στην βλάστηση των καρπών. Πρόκειται για έναν Καχίνα. Έτσι λέγονται κάποια πνεύματα τα οποία αναπαριστώνται από τους Χόπι με την μορφή μιας κούκλας. Οι Καχίνα είναι κούκλες με μάσκες, οι οποίες συμβολίζουν τα πνεύματα των νεκρών.

Η Κοσμογονία των Χόπι

Ο θεός που δημιούργησε τον κόσμο των Χόπι είναι ο Ταϊόβα. Δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο, τον Σοτουκνάγκ. Έπειτα τον διέταξε να δημιουργήσει το σύμπαν.

Ο πρώτος κόσμος ονομάστηκε Τοκπέλα και περιελάμβανε γη, νερό και αέρα, καθώς και την Κογιανγκβούτι, την Γυναίκα Αράχνη. Η Γυναίκα Aράχνη που έκανε τους δίδυμους Παλονγκαχόγια και Ποκανγκχόγια, αρχηγούς της αρχαίας φυλής των Ανασάζι. Αυτοί δημιούργησαν τους ποταμούς, τα βουνά και τους ωκεανούς. Η Κογιανγκβούτι ύστερα δημιούργησε όλα τα άλλα ζωντανά πλάσματα.

Όμως, όπως συμβαίνει σε όλες τις μυθολογίες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν υπάκουαν τους θεούς κι έτσι ο Σοτουκνάγκ τους εξολόθρευσε με έναν κατακλυσμό.

Μετά από αυτόν δημιουργήθηκαν άλλοι δύο κόσμοι, οι οποίοι καταστράφηκαν και αυτοί με την σειρά τους για τον ίδιο λόγο. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στον τέταρτο κόσμο τον Tuwaqachi.

Η «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Μεγάλη σημασία στην θρησκεία των Χόπι παίζει η «Ημέρα του Εξαγνισμού». Πιστεύουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος πνευματικός δάσκαλος, γνωστός ως «Γηραιός Αδελφός» ή «Αληθινός Λευκός Αδελφός». Αυτός έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα έρθει ως «Ανατέλλων Ήλιος» και με τις δυνάμεις του θα ενώσει τα δύο κομμάτια του κόσμου που είχαν χωριστεί στο μακρινό παρελθόν.

Ο Γηραιός Αδελφός πρόκειται να εμφανιστεί μετά τους δύο μεγάλους πολέμους για να εγκαινιάσει την μελλοντική εποχή: την Μέρα του Εξαγνισμού. Ο Γηραιός Αδελφός θα έλθει επάνω στο άστρο του ουρανού, που πρόκειται πιθανόν για τον Νιμπίρου ή Νέμεσις ή Ερκόλουμπους, όπως αναφέρεται από κάποιες εσωτερικές σχολές της νότιας Αμερικής.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Σύμφωνα με σχετικά κείμενα ο Ερκόλουμπους έρχεται κάθε κάποιες χιλιάδες χρόνια στην «γειτονιά» μας στο διάστημα. Επειδή η κακία των ανθρώπων «βγάζει την γη από την τροχιά της» γίνεται μια κοσμική σύγκρουση και δημιουργείται ένας νέος κόσμος μέσα από την καταστροφή του παλιού.

Η Ημέρα του Εξαγνισμού είναι αυτή που ευθύνεται για την εύκολη υποταγή των Ινδιάνων στους λευκούς ανθρώπους που ήρθαν από την ανατολή και έμοιαζαν με τους γενειοφόρους θεούς.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Η Μέρα του Εξαγνισμού αναφέρεται σε παγκόσμια γεγονότα που προφητεύονται ότι θα συμβούν. Οι δύο πόλεμοι είναι ο πόλεμος Ρώσων-Αμερικάνων σε δύο ημίχρονα που προφητεύει η Ορθοδοξία. Μετά θα έρθει ο Πολέμαρχος να ενώσει τους ανθρώπους και είναι ο «γηραιός αδελφός», αυτός που ζει δηλαδή, όπως λένε οι δικές μας προφητείες, τρισαναρίθμητα χρόνια στη Γη. Οπότε η Μέρα του Εξαγνισμού θα είναι η εποχή, που ο Πολέμαρχος του Θεού θα χωρίσει την ήρα από το σιτάρι και θα εκπληρώσει την υπόσχεση για την ανακούφιση των ανθρώπων μέσα στον ψεύτικο και προσωρινό αυτόν κόσμο. Εκπληκτική λοιπόν η ομοιότητα της προφητείας των Χόπι με την προφητεία της Ορθοδοξίας.

Τα ελληνικά σύμβολα στην τέχνη των Χόπι

Οι Χόπι στα σύμβολα και τη λαϊκή τους τέχνη χρησιμοποιούσαν τα αρχαία ελληνικά σύμβολα, πράγμα που δείχνει αν όχι την καταγωγή τους, τον σαφή επηρεασμό από την τότε ελληνική διοίκηση της περιοχής της βορείου Αμερικής.
Μαίανδροι σε δοχεία των Χόπι:

Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Μοιάζουν με «greek art» σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Είναι όμως αναμνηστικά που βρίσκει κανείς στις ΗΠΑ, στις περιοχές των Χόπι.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»Ο Ελληνικός Πολιτισμός των Ινδιάνων Χόπι και η Προφητεία τους για την «Ημέρα του Εξαγνισμού»

Δείτε και το video:

https://youtu.be/3yI7lzk3ioY

Πηγή: Δημοσθένης Λιακόπουλος, Τόμος 10 – ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *