Ο τρόπος που κοιμάστε αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας!

1Ο τρόπος που κοιμάστε αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας!
Ο ύπνος είναι μια από τις ωραιότερες απολαύσεις της ζωής. Βέβαια, όσο κοινή κι ανείναι η απόλαυση αυτή, άλλο τόσο ξεχωριστός είναι ο τρόπος με τον οποίο κοιμάται ένας άνθρωπος, αποκαλύπτοντας διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός.Η θέση που επιλέγουμε να πάρουμε όταν πέφτουμε για ύπνο, αποκαλύπτει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, αλλά και με έρευνες που έχουν γίνει.Ποιες είναι λοιπόν οι 6 συνηθέστερες στάσεις ύπνου και τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητα σου;Εμβρυϊκή Στάση
Η εμβρυϊκή στάση είναι η πρώτη κι η πιο δημοφιλής θέση ύπνου, αφού το 41% των ανθρώπων την προτιμά. Ο συγκεκριμένος τρόπος που κοιμάται κανείς περιγράφει ένα άτομο με “σκληρό περίβλημα”, ενώ στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητο, ντροπαλό και ρομαντικό. Επιπλέον, είναι ευσυνείδητο κι οργανωτικό, ενώ συχνά σκέφτεται πολλά πράγματα μαζί και ανησυχεί χωρίς λόγο. Επίσης πολλές φορές γίνεται νευρικό κι υπερκινητικό και για το λόγο αυτό το κρεβάτι αποτελεί για το άτομο αυτό “ζώνη άνεσης”, στην οποία επιστρέφει μετά από μια αγχωτική ημέρα.

Στάση “Κούτσουρο”
Όσο αστείο κι αν ακούγεται το όνομα της στάσης αυτής, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, αφού προτιμάται από το 15% των ανθρώπων. Όσοι κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, είναι πολύ κοινωνικά άτομα και λατρεύουν να έρχονται σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Βέβαια, είναι αρκετά εύπιστοι πράγμα που σημαίνει πως είναι εύκολο να εξαπατηθούν, ενώ το στρες τούς «εξουσιάζει» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Ο ύπνος αποτελεί μια συνέχεια της έντασης στην οποία βρίσκονται διαρκώς!

Στάση “Πλάγιας Έκτασης”
Είναι η τρίτη σε προτίμηση αφού το 13% των ανθρώπων την επιλέγει. Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να κοιμηθούν με αυτόν τον τρόπο είναι συνήθως εξωστρεφείς χαρακτήρες και φιλόξενοι. Ωστόσο, μπορεί να γίνονται λίγο καχύποπτοι απέναντι στους υπόλοιπους και είναι συχνά αρκετά κυνικοί. Επίσης είναι αργοί στο να παίρνουν αποφάσεις, αλλά όταν πάρουν μια απόφαση δύσκολα την αλλάζουν.

Στάση “Στρατιώτης”
Η “στρατιωτική” αυτή θέση έχει λίγους οπαδούς, αφού προτιμάται από το 8% των ανθρώπων. Οι άνθρωποι που κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο είναι γενικά ήσυχοι, συγκρατημένοι και παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Επίσης, έχουν υψηλές προσδοκίες τόσο από τον εαυτό τους όσο κι από τους γύρω τους, ενώ δεν τους αρέσουν οι φασαρίες και οι καυγάδες.

Στάση “Ελεύθερη Πτώση”
Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτή τη θέση (το 7%), απολαμβάνουv στιγμές ξεκούρασης όντας ξαπλωμένοι πάνω στο στομάχι τους, κοινώς κι ως μπρούμυτα, με τα χέρια τυλιγμένα γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι γυρισμένο στα πλάγια. Όπως υποδηλώνει και το όνομα της συγκεκριμένης στάσης, Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μια απελευθερωμένη και τολμηρή προσωπικότητα. Είναι αρκετά κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Βέβαια, όσο παράτολμοι κι αν είναι κατά καιρούς, στο παρασκήνιο μπορεί να είναι νευρικοί, ενώ δεν τους αρέσει γενικά η κριτική κι οι ακραίες καταστάσεις.

Στάση “Αστερίας”
Η στάση “αστερίας” είναι η λιγότερη προτιμώμενη μεταξύ των άλλων, αφού την επιλέγει μόνο το 5%. Όσοι κοιμούνται κατά αυτόν τον τρόπο είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στους φίλους τους, αφού τους αρέσει να ακούνε τα προβλήματα τους και να προσφέρουν βοήθεια όταν χρειάζεται κι όπου μπορούν. Μάλιστα έχουν τους φίλους τους σε σημαντική προτεραιότητα στη ζωή τους. Γενικά δεν τους αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής.

Στάση “Αγκαλίτσας”
Εμπιστεύεστε τυφλά τους άλλους.

Στάση “Ροχαλίζοντας ανάσκελα”
Λατρεύετε την ανεξαρτησία σας, αλλά μπορεί να γίνετε πολύ ενοχλητικοί.

Στάση Ελευθερίας
Τα ζευγάρια που κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι πολύ άνετοι και εμπιστεύονται απόλυτα το άλλο τους μισό.

Στάση Εκτίμησης
Η θέση αυτή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νεότερων ζευγαριών. Είναι μια επίδειξη της περίπλοκης ισορροπίας μεταξύ της λαχτάρα για τον άλλο και της εκτίμησης της ανεξαρτησίας.

Στάση “Κουτάλι”
Η θέση “κουτάλι” είναι μια αντανακλά της σχέση προστάτης-προστατευμένης ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Στάση “Κόμπος”
Αυτή η περίπλοκη στάση είναι ενδεικτική μιας βαθιάς οικειότητας ανάμεσα στο ζευγάρι. Το να στηρίζεστε ο ένας στον άλλο είναι αυτονόητο και η ανεξαρτησία δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ρομαντική στάση
Μια στάση που πάντα βλέπουμε σε ταινίες, περιοδικά και την τηλεόραση, καθώς είναι η πιο διαδεδομένη ανάμεσα σε “φρέσκα” ζευγάρια.

Στάση “Συζήτηση μαξιλαριού”
Η θέση αυτή είναι πιο άνετη για ζευγάρια που συχνά αγαπούν να συζητάνε πριν πάνε για ύπνο.

Καμία από τις παραπάνω
Εάν είστε το είδος του ατόμου που αλλάζει συνεχώς θέσεις όλη τη νύχτα, μην νιώθετε άσχημα. Αυτό συχνά προκαλείται από μια αίσθηση ανησυχίας και άγχους. Περνάτε από διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις την ώρα που κοιμάστε και ίσως να φοβάστε τη δέσμευση προς μια σταθερή κατεύθυνση στη ζωή σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *