Πάντα είχαμε απορία γιατί οι Γιαπωνέζες είναι αδύνατες και ζουν πολλά χρόνια. Όταν μάθαμε το μυστικό τους… πάθαμε σοκ!

1Ξέρατε ότι η μέση διάρκεια ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία είναι 84 χρόνια;

Γι΄ αυτό άλλωστε κατέχουν το ρεκόρ για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες τα τελευταία 25 χρόνια. Όχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά επίσης μοιάζουν σαν να είναι «ανθεκτικές» στη γήρανση! Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας το μυστικό τους για μακροζωία και αιώνια νεότητα, έτσι ώστε να μπορέσετε κι εσείς να επωφεληθείτε από αυτό.

Η Γιαπωνέζα συγγραφέας, Naomi Moriyama, εξερευνά τον κόσμο της ιαπωνικής κουζίνας της μητέρας της και μας αποκαλύπτει τις απαντήσεις για μια μακρά και υγιή ζωή στο βιβλίο της «Japanese women don’t get old or fat«. Σύμφωνα με την συγγραφέα, η παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει τρόφιμα που εμποδίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους και της γήρανσης. Αυτά τα τρόφιμα, όπως τα ψάρια, τα φύκια, τα φρούτα, η σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι, στην πραγματικότητα καταναλώνονται σε τακτική καθημερινή βάση και όλα τους έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή απώλεια και διαχείριση του βάρους.

Επιπλέον, οι Ιάπωνες απολαμβάνουν σπιτικά γεύματα που συνήθως αποτελούνται από ψητά ψάρια, μπολ με ρύζι, μαγειρεμένα λαχανικά, σούπα, πράσινο τσάι και φρούτα. Οι Ιάπωνες είναι επίσης οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ψαριών στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 10% της συνολικής κατανάλωσης ψαριών στον κόσμο, αποδίδεται σε αυτό το έθνος!

Στο βιβλίο της, η συγγραφέας επισημαίνει επίσης ότι τα παιδιά διδάσκονται τη βάση της υγιεινής διατροφής από μικρή ηλικία: αυτό περιλαμβάνει να τρώνε αργά και να εκτιμούν το φαγητό που καταναλώνουν Υπάρχουν επίσης κανόνες που πρέπει να υπακούν στο τραπέζι: οι τεράστιες ή οι επιπλέον μερίδες δεν επιτρέπεται. Επίσης, κάθε φαγητό σερβίρεται χωριστά.

Το καλό για όλους εκείνους που θα ήθελαν να το δοκιμάσουν, είναι ότι η ιαπωνική κουζίνα είναι αρκετά απλή: η προετοιμασία του γεύματος είναι μάλλον αργή, ενώ τα συνήθη μέσα μαγειρέματος περιλαμβάνουν σύντομο ψήσιμο στη σχάρα ή στον ατμό, όπως αναφέρει το tonwtiko. Επιπλέον, οι Ιάπωνες τρώνε ρύζι ως δευτερεύον γεύμα σε κάθε πιάτο: αυτό χρησιμεύει επίσης ως αντικατάστατο του ψωμιού.

Στην Ιαπωνία, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και συνήθως περιλαμβάνει μια σειρά από τρόφιμα και ροφήματα, όπως το πράσινο τσάι, ρύζι στον ατμό, σούπα, τόφου, φύκια, ομελέτα ή ένα κομμάτι ψάρι.

Οι Ιάπωνες τρώνε σπάνια ζαχαρούχα τρόφιμα και ακόμη κι αν το κάνουν, πάντα οι μερίδες είναι πολύ μικρές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *