Πρέσβης Κίνας: “H συνεργασία Κίνας-Ελλάδας είναι ένας δράκος, ο Πειραιάς είναι το κεφάλι του που όταν σηκωθεί θα πετάξει και ο δράκος”

3Τριήμερη επίσκεψη ξεκινά από σήμερα ο ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ο οποίος θα έχειν τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αύριο οι δύο πρωθυπουργοί θα βρεθούν στο Ικόνιο για να εγκαινιάσουν τη συνεργασία COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά προϊόντων της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei στην Τσεχία και στη συνέχεια θα μιλήσουν στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Οι αξιωματούχοι της Κίνας αναφέρουν πως θα υπογραφούν πάνω από 20 συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα επιβεβαιώνει τη βαθιά σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θα δίνει τον τόνο για το μέλλον.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Xiaoli μιλώντας στο China.org.cn κάνει λόγο επέκταση της συνεργασίας: «Μέχρι τώρα ήταν περιορισμένης κλίμακας, κυρίως στο εμπόριο και τις επενδύσεις. Ομως το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο και για τις δύο χώρες».

Θέλοντας να εξειδικεύσει τις συζητήσεις ο κ. Ζου τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν η συνεργασία Κίνας-Ελλάδας είναι ένας τεράστιος δράκος, ο Πειραιάς είναι το κεφάλι του που όταν σηκωθεί θα πετάξει και ο δράκος.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ζου είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο χώρες θα υπογράψουν συμφωνία για τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων, έτσι ώστε να παρέχουν ένα συγκεκριμένο όχημα για τις διμερείς πολιτιστικές ανταλλαγές και τη συνεργασία.

Σαφώς, πάντως, το επίκεντρο θα είναι η θαλάσσια συνεργασία για την οποία ο Κινέζος πρέσβης επισήμανε: «Η ενίσχυση της θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και η Ελλάδα είναι μια ευλογία για τις δύο χώρες και τους λαούς,, καθώς και για τον κόσμο γενικότερα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *