Πόσο κρατάνε οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας;

1Είναι της μόδας; Είναι τάση της εποχής; Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας είναι…
γεγονός, συμβαίνουν και υπάρχουν σχεδόν παντού δίπλα μας. Ο νεαρός και η μεγάλη, ο “γέρος” και η πιτσιρίκα, υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί για τα ζευγάρια που έχουν μια αξιοσημείωτη διαφορά ηλικίας και πολλούς απασχολεί το πόσο κρατάνε αυτές οι σχέσεις.

Πρόκειται για καπρίτσιο:

Είναι μια εμπειρία να έχει κάποιος σχέση με έναν μεγαλύτερο σύντροφο. Παίρνει μαθήματα από τη σοφία του ή απλώς χαίρεται τη ζωή με ένα άτομο που έχει ήδη χαρεί κάποια πράγματα στη ζωή και μόλις αυτό “τελειώσει” έρχεται ο χωρισμός. Άρα αυτή η σχέση δεν ήταν ποτέ σοβαρή.

Πρόκειται για ψυχολογικό διέξοδο:

Οι κοπέλες πάντα ψάχνουν έναν “προστάτη” στη σχέση τους, μια σιγουριά και μια ασφάλεια. Και , ναι ο “μεγάλος” θα την προσφέρει απλόχερα. Ίσως πάλι είναι μια ασυναίσθητη ψυχολογική συμπεριφορά που έχει να κάνει με τα παιδικά βιώματα του ατόμου. Π.χ. αν έχασε τον πατέρα νωρίς ή αν η μαμά δεν ήταν τρυφερή και ψάχνει τη χαμένη τρυφερότητα σε μια τέτοια σχέση.

Είναι θέμα χαρακτήρα:

Μπορεί τελικά ένας άνθρωπος να βρίσκει κοινά μόνο με κάποιον μεγαλύτερο; Ε, ναι, μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Οι ώριμες ηλικίες πλέον δεν είναι “γέροι”. Οι άνθρωποι έχουν ενεργές ζωές και στα 40 και στα 50 πλέον.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *