Πώς να «αποτοξινωθείτε» σε μία μόνο μέρα

1Η σωματική «κάθαρση» είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας από τις καθημερινές «κακές» συνήθειες.

Η αποτοξίνωση βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τα επιβλαβή υλικά και τις τοξίνες, που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες ή να παρεμποδίσουν τις φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες.
Ποια είναι τα 5 βήματα για να αποτοξινωθείτε σήμερα κιόλας;
Με την απομάκρυνση των συσσωρευμένων αποβλήτων από τους ιστούς και τα κύτταρα του σώματος, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και να αισθανθείτε καλύτερα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να καθαρίσει το σώμα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να ακολουθήσει αυτή που του ταιριάζει. Το click@Life σας παροτρύνει να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας ακολουθώντας 5 απλά βήματα.

Νερό, το πολύτιμο

Πιείτε νερό. Προκειμένου να αποτοξινωθείτε σε μία μέρα χρειάζεται να πιείτε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό, για να «ξεπλύνετε» τον οργανισμό σας. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην ενυδάτωση των ιστών και των κυττάρων, την οποία χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές.

Επιπλέον, το νερό βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει εσωτερικά από τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες, που έχει. Και μη ξεχνάτε, ότι αν δεν είστε «φαν» του νερού, μπορείτε να ενυδατωθείτε και με φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Νηστεία, η εναλλακτική

Η κίνηση είναι αρκετά δραστική, αλλά εάν δεν καταναλώσετε κανένα είδος φαγητού για μία μέρα, το πεπτικό του σύστημα θα μπορέσει να ξεκουραστεί. Η ενέργεια, που συνήθως χρειάζεται το σώμα για να πέψει το φαγητό, μπορεί την ημέρα της αποτοξίνωσης να χρησιμοποιηθεί για να «αυτοκαθαριστεί».

Προσοχή όμως σε καμία περίπτωση, η αφαγία δεν μπορεί να αποτελεί τακτική συνήθεια, καθώς είναι επιβλαβής για το σύνολο της υγείας σας.

Οργανικά τρόφιμα, τα καλύτερα

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν ακολουθήσετε τη διαδικασία της νηστείας, μπορείτε εναλλακτικά να καταναλώσετε οργανικά τρόφιμα. Τα προϊόντα αυτά είναι σαφώς πολύ καλύτερα και πιο υγιεινά από τα συμβατικά τρόφιμα, καθώς περιέχουν λιγότερα έως καθόλου συντηρητικά, νιτρικά, θειικά, φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που είναι συνήθως ένα μέρος των επεξεργασμένων τροφίμων.

Φρούτα, λαχανικά και κρέατα είναι διαθέσιμα πλέον σε οργανικές ποικιλίες. Μπορείτε επίσης, να βρείτε βιολογικά τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ ή σε λαϊκές αγορές.

Άσκηση, η απαραίτητη

Ένας καλός τρόπος να χάσετε βάρος και να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες είναι η αερόβια άσκηση. Οποιοδήποτε είδος αερόβιας και αν επιλέξετε (τρέξιμο, ποδήλατο, χορός κλπ) θα καταφέρετε να κάψετε θερμίδες και μαζί με αυτές και το περιττό λίπος.

Οι περισσότερες τοξίνες εξάλλου, βρίσκονται στους λιπώδεις ιστούς. Επομένως, χάνοντας το λίπος, μειώνετε παράλληλα τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα, ενώ με την άσκηση προκαλείται ιδρώτας, που συμβάλλει στην απελευθέρωση των τοξινών από τους πόρους του δέρματος.

Βότανα, τα φυσικά

Το γάλα του γαϊδουράγκαθου (για παράδειγμα) βοηθά να καθαρίσει το συκώτι, το επονομαζόμενο «χημείο» του σώματος. Το συκώτι έχει πολλές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των νεφρών, τα οποία με τη σειρά τους καθαρίζουν το αίμα. Με λιγότερη πλάκα και «απορρίμματα» στην κυκλοφορία του αίματος, το αίμα ρέει πιο εύκολα, όταν μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.

Επιπλέον, το αίμα βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων, όπως είναι τα σωματίδια των τροφών, που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της πέψης. Με την ομαλή αυτή λειτουργία του ύπατος, των νεφρών και του αίματος, συντελείται και η αρμονική «κάθαρση» του παχέος εντέρου, το οποίο με τη συμβολή φυτικών βοτάνων, ξεφορτώνεται τα υπολείμματα που βρίσκονται στα χαμηλότερα «στρώματα» των εντέρων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *