Ρομποτικός τηλεπαρουσιαστής στη ρωσική τηλεόραση

Ρομποτικός τηλεπαρουσιαστής στη ρωσική τηλεόραση

facebook.com/promobot

Έναν ρομποτικό τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος θα παρουσιάζει κάποια από τα δελτία του, αποκάλυψε στο κοινό ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Rossiya 24.

Όπως αναφέρει το BBC, ο «Alex» αναπτύχθηκε από την Promobot στην πόλη Περμ, και το κεφάλι του είναι φτιαγμένο στο πρότυπο του κεφαλιού και προσώπου του Αλεξέι Γιούζακοφ, συνιδρυτή της εταιρείας. Προς το παρόν, το ρομπότ μπορεί να κινεί μόνο τον λαιμό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο η τελική του έκδοση θα είναι ικανή να κινεί και τα άκρα της.

Σύμφωνα με την Promobot, η παραγωγή άρχισε το 2017, και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως εντός του έτους. Το κόστος ανάπτυξής του ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ρούβλια (15.600 δολάρια) και έχουν γίνει παραγγελίες για άλλα 12. Το Rossiya 24 μετέδωσε πως ο νέος παρουσιαστής του ήταν ρωσικής προέλευσης, με το λογισμικό του και σχεδόν όλα τα εξαρτήματα να έχουν παραχθεί εντός Ρωσίας.

РОССИЯ 24 Ρομποτικός τηλεπαρουσιαστής στην Ρωσία

Ο «Alex» παρουσίασε μια σειρά από ενημερωτικά δελτία για τον σταθμό, με νέα για τη γεωργία, για ένα φόρουμ πυρηνικής τεχνολογίας και micro-finance. «Θα έπρεπε να σημειώσω πως, σε μια έκθεση τεχνολογικών καινοτομιών, ο βασικός ήρωας ήμουν εγώ, ο Alex το ρομπότ» είπε χαμογελώντας, κατά την παρουσίαση μιας είδησης για μια συνδιάσκεψη τεχνητής νοημοσύνης στη Μόσχα. Ωστόσο, αναφέρει το BBC, αντιδράσεις προκάλεσε μια αναφορά στον ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν που εξελήφθη ως αποδοκιμαστική, με αρκετούς χρήστες των social media να κατηγορούν το ρομπότ ως μέσο προπαγάνδας.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *