Σεξουαλική ακμή: Πότε έρχεται για τον άνδρα και πότε για τη γυναίκα (έρευνα)

1Μετά τις τελευταίες δεκαετίες και την σαφέστατη σεξουαλική απελευθέρωση ανδρών και γυναικών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως εκτός από τη συχνότητα και την ποικιλία στο σεξ, έχει αλλάξει και η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι είναι στην σεξουαλική τους ακμή.

Mελέτη για το σεξ που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε 1.000 άτομα ηλικίας 18-65 ετών έδειξε ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ στην ηλικία των 32 ετών και οι γυναίκες στα 25 τους χρόνια.

Βέβαια το εύρημα αυτό δεν αποτελεί “απόλυτη αλήθεια”, αφού η σεξουαλική ζωή κάθε ατόμου συνεχίζεται και αργότερα. Όμως επηρεάζεται από παράγοντες όπως: γέννηση παιδιών, αυξημένες υποχρεώσεις στο σπίτι ή στην εργασία ή αν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Σεξουαλική ακμή

Στο μεταξύ έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι και τα δύο φύλα απολαμβάνουν το σεξ μεταξύ 50 και 69 ετών με την προϋπόθεση να μην συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Οδηγίες

Μετά την ηλικία των 50 ετών η πλειονότητα των ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη, την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τα οποία βλάπτουν σοβαρά τη σεξουαλική τους ζωή.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για να είναι ενεργοί μέχρι τα βαθιά γεράματα θα πρέπει να προσέχουν την κατάσταση της υγείας τους. Δηλαδή, να μην αμελούν το ετήσιο τσεκ απ, να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος τους, να ασκούνται τακτικά και να συμμορφώνονται στις οδηγίες του θεράποντα γιατρού τους.

iatropedia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *