ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ: Δείτε τι έγινε όταν ένας Χρυσαετός επιτέθηκε σε έναν Αίγαγρο! (βίντεο)

1Ο Χρυσαετός -που θεωρείται το ισχυρότερο αρπακτικό στην Ελλάδα- επιτίθεται και προσπαθεί να αρπάξει το αγριοκάτσικο και να το σηκώσει στον αέρα…

Είναι η στιγμή που ένας χρυσαετός προσπαθεί να πιάσει έναν αίγαγρο σε ένα απόκρημνο βουνό. Το βίντεο που είναι μια παραγωγή του «Brothers of the Wind»δείχνει την επική μάχη του αρπακτικού πτηνού με τον αιγαργό ο οποίος προσπαθεί τρέχοντας στο κακοτράχαλο βουνό να σωθεί.

Ο χρυσαετός είναι το ισχυρότερο αρπακτικό της Ελλάδας, με άνοιγμα φτερούγων 185-220cm και μήκος σώματος 75-90cm. Δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις για ορισμένα θηράματα, επιτίθεται σχεδόν σε κάθε μικρό έως μεσαίου μεγέθους ζώο που μπορεί να συναντήσει. Σχεδόν 200 είδη θηλαστικών και πουλιών έχουν καταγραφεί ως θηράματα του χρυσαετού, αλλά η επιλογή καθορίζεται, σε μεγάλο βαθμό από την τοπική διαθεσιμότητα και την αφθονία των θηραμάτων.

Ο αίγαγρος συναντάται στον ελληνικό χώρο, γνωστότερο είδος είναι ο αίγαγρος ο κρητικός, αλλιώς κρι-κρι. Το αγριοκάτσικο κινδυνεύει με εξαφάνιση και για το λόγο αυτό στην Ελλάδα το κυνήγι του απαγορεύτηκε….

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *