Σφολιατίνια με παπαρουνόσπορο και κεφαλοτύρι

Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
1 αυγό για το άλειμμα…

παπαρουνόσπορος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα ή στο κάτω με αέρα.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε στη μισή πλευρά κεφαλοτύρι. Καρυκεύουμε με πιπέρι. Κλείνουμε από πάνω το κεφαλοτύρι με το μισό φύλλο που αφήσαμε χωρίς κεφαλοτύρι και με πλάστη βοηθάμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να κολλήσουν οι δύο πλευρές.

Αλείφουμε με το αυγό (αφού το χτυπήσουμε ελαφρά) και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος.

Στριφογυρίζουμε κάθε λωρίδα και βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα σφολιατίνια.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *