Τα «πλούσια παιδιά» της Τεχεράνης: Πλούτος, σεξουαλικότητα και αλκοόλ στο ισλαμικό καθεστώς του Ιράν

1Τα πλούσια παιδιά της Τεχεράνης (richkidsoftehran) θεωρείται η πιο νέα δυναμική είσοδος στον Instagram όπου από την πρώτη ττης εμφάνιση εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου έχει αποκτήσει τουλάχιστον 40.000 φίλους.

Το γεγονός ότι μια ομάδα Ιρανών πραγματοποιούν τόσο απλόχερα την επίδειξη πλούτου σε μια χώρα η οποία τελεί υπό  αυστηρές οικονομικές κυρώσεις αλλά και σεξουαλικότητας και επίδειξης του δυτικού τρόπου ζωής σε ένα καθεστώς το οποίο θεωρείται από τα ακραία του ισλαμικού κόσμου εξέπληξε και δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα πολλούς.

Αν και είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η νεολαία της Τεχεράνης αλλά και του Ιράν γενικότερα έχει ξεκινήσει τη δική της μικρή επανάσταση η οποία όμως επεκτείνεται ποτέ η νέα αυτή γενιά δεν έχει τολμήσει να κάνει επίδειξη της «αυτοτέλειάς» της στο διαδίκτυο.

Το 2013 πολλοί νέοι Ιρανοί είχαν μόλις καταφέρει να αποφύγουν την επιβολή σκληρών ποινών επειδή είχαν συμμετάσχει σε ένα χορευτικό βίντεο στους δρόμους της Τεχεράνης ενώ το ίδιο συμβεί και με ένα συγκρότημα ραπ. Παρόλα αυτά πολλά από τα παιδιά που έχουν αναρτήσει φωτογραφίες τους στο Instagram είναι γόνοι στελεχών του καθεστώτος της χώρας. Σημασία έχει πως η σιωπηλή αυτή επανάσταση κατά των αυστηρών κανόνων ενός ισλαμικού καθεστώτος εξαπλώνεται και είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει όλο και περισσότερους και χαμηλότερων τάξεων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *