Τα 12 ζώδια και η εκδίκηση.

Η εκδίκηση είναι μια έννοια που υπάρχει στη ζωή μας και με την πρώτη ευκαιρία κάνει την εμφάνισή της. Αρνητικές πράξεις που μπορεί να δεχθούμε από άτομα που αγαπάμε ή όχι, γεννούν μέσα μας την ανάγκη να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο. Και μετά την εκδίκηση, έρχεται η δικαιοσύνη. Αλλά έτσι όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε… Πόσο εκδικητικά είναι τα ζώδια και πόσο μακριά μπορεί να φτάσουν στη δική τους προσωπική εκδίκηση, για να νιώσουν τη λύτρωση; Ποια ζώδια είναι τα πιο εκδικητικά,  ποια εκδικούνται και μετά το μετανιώνουν, και ποια είναι… υπεράνω; Γιατί, όπως είχε πει και ο Βολταίρος, για να μάθεις να εκδικείσαι, πρέπει πρώτα να μάθεις να υποφέρεις!

Πόσο εκδικητικό είναι το δικό σου ζώδιο;

Κριός

Ο Κριός ένα ζώδιο από την φύση του εκρηκτικό, με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την παρουσία του και γίνεται ένας αμείλικτος σκοπευτής, όταν νιώσει ότι κάποιος τον πλήγωσε βαθύτατα και τον υποτίμησε. Τότε το θύμα δύσκολα θα καταφέρει να ξεφύγει από το ναρκοπέδιο του Κριού, που ξεχνά τους καλούς του τρόπους (αν υποθέσουμε ότι είχε) και εκτοξεύει λόγια που χτυπάνε κατευθείαν στη κάρδια. Η πίεση ανεβαίνει, η ένταση κορυφώνεται, ο πόλεμος κορυφώνεται. Μέχρι να κερδίσει αυτός. Το μότο του είναι “Με πλήγωσες; Θα το πληρώσεις!”.

Ταύρος

Ο Ταύρος γενικά είναι ένα γλυκό ζώδιο, με κατανόηση και υπομονή, που προσφέρει τη βοήθειά του απλόχερα. Όταν όμως κάποιος κάνει κάτι εις βάρος του, που έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσει την προσωπικότητά του, τότε ο Ταύρος μας βγάζει… κέρατα και ξεκινά την εκδίκησή του. Μπορεί να μην προκαλέσει ανοιχτά, αλλά από εκείνη τη στιγμή το άτομο που τον έθιξε έχει καταγραφεί στα μαύρα κατάστιχα. Στη λίστα των εχθρών. Με μεθοδικότητα και με κινήσεις αργές, θα πάρει τη δική του εκδίκηση μέχρι να δει τον εχθρό του να υποτάσσεται.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος, αυτό το διπλό ζώδιο, δεν ξέρεις ποτέ σε τι θα αντιδράσει αρνητικά και σε τι θετικά, γιατί απλούστατα είναι ένα περίπλοκο πλάσμα. Αν πληγωθεί βαθιά από κάποιον και πρέπει να τον τιμωρήσει, θα κάθεται με τον διχασμένο του εαυτό και μαζί κατασκευάζουν τρόπους εξόντωσης, που θα φέρουν τη λύτρωση. Μπορεί να το ψάχνει το θέμα για πολλές μέρες και νύχτες ολόκληρες, κάτω από τα άστρα να κατεβάζει… σατανικές ιδέες εξόντωσης του αντιπάλου. Και φτάνουμε στην ημέρα της κατά μέτωπο σύγκρουσης. Τι γίνεται τότε; Απλά κάνει πίσω! Όπως άλλωστε και σε πολλά αλλά θέματα στη ζωή του. Άβυσσος η ψυχή του Διδύμου!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, παρόλο που δείχνει αδύναμο και εύθραυστο ζώδιο, όταν πρόκειται να εκδικηθεί κάποιον, μετατρέπεται σε… δυναμίτη. Γίνεται ένας ατσάλινος εκδικητής και θα φτάσει μέχρι το τέλος για να πάρει το αίμα του πίσω! Είναι ίσως το μοναδικό ζώδιο που πραγματικά μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ο… δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να “πυροβολήσει” εν ψυχρώ το θύμα του, χωρίς καν να του δώσει την ευκαιρία για εξηγήσεις. Σε μια άλλη ζωή, ίσως δώσει το δικαίωμα της απολογίας. Σε αυτήν, ξέχασέ το.

Λέων

Πληγώθηκε ένας Λέων; Έχασε την αξιοπρέπεια του; Αμφισβητηθήκαν τα συναισθήματά του; Καλύτερα εξαφανίσου από τον πλανήτη Γη. Γίνεται πραγματικά λιοντάρι και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Το μυαλό του θολώνει και η μονή του σκέψη είναι να τιμωρήσει. Να σε κάνει να λυγίσεις. Να πέσεις στα πόδια του. Γίνεται ένα πραγματικό ηφαίστειο και η λάβα του θα σε κάψει, όσο μακριά και να τρέξεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να τον αφήσεις να ξεσπάσει και μετά να του δείχνεις κάθε μέρα ότι έχεις μετανιώσει. Και πως ο αρχηγός είναι αυτός. Τουλάχιστον, θα έχεις κάνει την προσπάθειά σου.

Παρθένος

Ο Παρθένος θα πάρει τη δική του εκδίκηση μπροστά στην αδικία που θα νιώσει, με πλήρη αδιαφορία. Εκεί που μπορεί να είχες πρώτη θέση στη ζωή του και επιτέλους να τον κατάφερες να ασχολείται μαζί σου, ξαφνικά αλλάζουν όλα. Τα όμορφα λόγια του, παγώνουν. Η αγάπη εξατμίζεται. Η παρουσία του απλά θα είναι ενοχλητική. Και η δική σου ανύπαρκτη. Δεν πρόκειται να περάσει σε απευθείας επίθεση, γιατί αυτό δε συνάδει με τη μοναδική αξιοπρέπειά του. Οπότε, το μόνο που θα κάνει, θα είναι να σε αγνοήσει. Και αν προσπαθήσεις με λόγια να τον πείσεις να σε συγχωρέσει, τσάμπα κόπος. Γιατί απλά έχεις γίνει… ο Κάσπερ, το φαντασματάκι.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που ζυγίζει τα πάντα στη ζωή του. Δύσκολα θα μπει σε έντονες καταστάσεις δεν θα βγει εκτός ορίων, προκειμένου να τιμωρήσει κάποιον που του έκανε κακό. Όμως, εξαρτάται και σε τι φάση θα τον πετύχεις. Αν αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα της εκδίκησης, αυτή θα πάρει τη μορφή της θείας δίκης και θα… ορμήσει. Πάντα όμως με τέτοιο τρόπο, που δε θα το καταλάβεις. Ούτε φωνές, ούτε τσακωμοί, ούτε εκρήξεις. Απλά, με ένα υπόγειο τρόπο, θα αποδώσει τη δική του δικαιοσύνη. Θα είναι όμως χωρίς… θύματα, απλά έτσι, για παραδειγματισμό!

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, αυτό το ανυπέρβλητο ζώδιο, έχει τεράστια δύναμη και αντοχή, για να τα βάζει με όλους και όλα και να βγαίνει πάντα νικητής. Του έκανες κακό; Τον έθιξες; Τον μείωσες; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να εξαφανιστείς από προσώπου Γης. Αν και… πάλι ενδέχεται να σε βρει. Η εκδίκησή του, περιλαμβάνει… αργά βασανιστήρια. Και όταν τιμωρήσει με αργό βασανιστικό τρόπο το κάθε κύτταρό σου, θα σε πετάξει στην αρένα με τα λιοντάρια για να σε αποτελειώσει. Υπερβολικά όλα αυτά; Ίσως, ναι, ίσως όχι, όμως πραγματικά, δε θα ήθελες να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι.

Τοξότης

Ο Τοξότης έχει μια παιδιάστικη συμπεριφορά, που τον καθιστά ένα μεγάλο παιδί. Αυτό σημαίνει πως η εκδίκηση η δική του, κινείται μέσα σε λογικά πλαίσια και τις πιο πολλές φορές, κλείνει τα μάτια και προχωρά κανονικά τη ζωή του. Με άλλα λόγια, όταν αισθανθεί πως κάποιο άτομο, τον έχει αδικήσει και τον πλήγωσε, θα καθίσει να σκεφτεί με ωριμότητα, τι λάθος έκανε κι αυτός και δέχτηκε αυτή την επίθεση. Πιστεύει πως δεν είναι ικανός να κρίνει τους άλλους και να τους τιμωρήσει. Ο τιμωρός είναι εκεί ψηλά. Άρα, συγχωρεί, διαγράφει και προχώρα μπροστά, χωρίς απωθημένα!

Αιγόκερως

Όταν ένας Αιγόκερως πληγωθεί και θέλει να πάρει την εκδίκησή του, έχει ένα δικό του τρόπο να αποδίδει δικαιοσύνη, με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει και το εξαιρετικά οξυδερκές πνεύμα του. Αφήνει στην άκρη συναισθήματα και ευαισθησίες. Στοχεύει το θύμα του από σημείο αναπνοής και χτυπά. Ακαριαία. Χωρίς οίκτο. Δεν κάνει πίσω, ακόμα και αν πέσεις στα πόδια του ζητώντας συγγνώμη. Από τη στιγμή που θα πληγωθεί, η μόνη του σκέψη είναι να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Του έκανες κακό; Θα πρέπει να πληρώσεις για αυτό. Ακόμη όμως κι αν δεν εκδικηθεί, δε θα συγχωρήσει ποτέ!

Υδροχόος

Ο Υδροχόος αγαπάει τους ανθρώπους, αγαπάει την κοινωνία, αγαπάει τον κόσμο, αγαπάει τον εαυτό του, αγαπάει το σύμπαν. Η εκδίκηση δεν συνάδει με τις αρχές του, οπότε σιγά μην καθίσει να τσακωθεί μαζί σου, χάρη θα σου κάνει. Σιγά μην σου κάνει παράπονα και ρίξει τον εγωισμό και την αξιοπρέπειά του! Το μόνο που θα κάνει, είναι να πατήσει το “delete”. Και από εκείνη την ώρα, απλά εξαφανίστηκες. Θα περνάς από μπροστά του σαν φάντασμα. Ούτε ένα βλέμμα. Ούτε ένας λόγος εξήγησης. Ακόμη κι αν στο τέλος σε συγχωρέσει, θα συνεχίσεις να συνεχίσεις να είσαι αόρατος γι’ αυτόν.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς, αυτό το ευαίσθητο ζώδιο, το τόσο ρομαντικό, που τα βάζει πάντα με την μοίρα του, που ψάχνει μονίμως να βρει την μοναδική αγάπη και όταν την βρει, αφήνει τα συναισθήματά του ελεύθερα… Αυτός τα δίνει όλα, ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να φανεί. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος πληγώσει τις αγνές του προθέσεις; Το γλυκό προσωπάκι του γεμίζει ζάρες από θυμό, βγάζει φλόγες από την μύτη, καπνό από τα αυτιά του και ορμάει σαν ταύρος! Η γκρίνια του, γίνεται εκδίκηση. Και ο κερδισμένος; Φυσικά αυτός. Είναι ζώδιο του ενστίκτου, οπότε δεν έχει μάθει να χάνει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *