Τα 5 απλά βήματα για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον απορροφητήρα σας

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι μια πολύ σημαντική «αγγαρεία», που όμως παραλείπουμε συχνά να κάνουμε.
Μπορεί όλα στην κουζίνα να αστράφτουν, αλλά ξεχνάμε πολλές φορές να καθαρίσουμε τόσο την επιφάνεια όσο και το εσωτερικό του απορροφητήρα.
Αν υπολογίσουμε ότι τραβάει μυρωδιές από το φαγητό που μαγειρεύουμε, τότε σίγουρα είναι ένα βρώμικο σημείο, όπου συσσωρεύονται λίπη.
Πώς όμως μπορούμε να τον καθαρίσουμε εύκολα αλλά και γρήγορα ώστε να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα;
Υπάρχει τρόπος!
Καταρχάς, ο εξωτερικός καθαρισμός του απορροφητήρα πρέπει να γίνεται καθημερινά ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ο γενικός και εσωτερικός καθαρισμός, όμως, που χρειάζεται περισσότερη ώρα μπορεί να γίνεται μια φορά τον μήνα.
Δείτε τα βήματα:
1. Βγάλτε τον απορροφητήρα από το ηλεκτρικό ρεύμα αλλιώς κλείστε απλά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κατεβάζοντας τον γενικό διακόπτη.
2. Αφαιρέστε ότι πρέπει να καθαρίσετε: Βγάλτε το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα και τα φίλτρα, καθώς χρειάζονται καθαρισμό και συντήρηση, εκτός από το εσωτερικό του απορροφητήρα που θα καθαρίσετε τοπικά.
3. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εσωτερικά: Πάρτε ένα πανάκι με οινόπνευμα και καθαρίστε το εσωτερικό μέρος του απορροφητήρα. Αποφύγετε τα βαριά απορρυπαντικά που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στον απορροφητήρα.
4. Φίλτρα: Τα μεταλλικά φίλτρα καθαρίζονται με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Βάλτε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να ζεσταθεί. Βάλτε τα φίλτρα μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό και δύο κουταλάκια μαγειρική σόδας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα και από την άλλη. Βγάλτε τα κρατώντας τα με μια πετσέτα και τρίψτε τα λίπη με ένα σφουγγαράκι. Τα λίπη θα εξαφανιστούν πολύ εύκολα χωρίς πολύ τρίψιμο. Αν έχετε φίλτρα από υαλοβάμβακα και άνθρακα, δεν πλένονται αλλά αλλάζονται κάθε 2-4 μήνες.
5. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εξωτερικά: Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με λίγο νερό για να καθαρίσετε τον απορροφητήρα εξωτερικά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε λίγο υγρό πιάτων, προσέχοντας να μην πιέζετε στα σημεία που βρίσκονται οι διακόπτες και τα κουμπιά του απορροφητήρα. Labels Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *