Τι φοβάται το κάθε ζώδιο;

1Διαβάστε αναλυτικά για το φόβο στα ζώδια. Τι φοβούνται και πώς αντιδρούν;

Κριός

Οι Κριοί φημίζονται για τον ιδεαλισμό, το θάρρος και τον ιπποτισμό τους. Δύσκολα θα τους φανταζόμασταν να δειλιάζουν μπροστά στον κίνδυνο. Κι όμως, για τα παιδιά του Άρη, αυτή ακριβώς η φλογερή ιδιοσυγκρασία τους είναι η αχίλλειος πτέρνα τους. Η πολεμοχαρής πλευρά της φύσης τους είναι εκείνη που συχνά τους εμπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι Κριοί συχνά εκμεταλλεύονται τη σωματική τους δύναμη όταν καυγαδίζουν, είναι επικίνδυνοι οδηγοί γιατί αγαπούν τις μεγάλες ταχύτητες και τον ανταγωνισμό στην άσφαλτο, λατρεύουν την επίδειξη ισχύος και επιθυμούν διακαώς την προβολή του «εγώ» τους σε κάθε ευκαιρία. Ο ανυπόμονος και παρορμητικός χαρακτήρας τους γίνεται συχνά αιτία να χάνουν τον έλεγχο των νεύρων τους, να θυμώνουν και να συμπεριφέρονται υβριστικά στους γύρω τους. Ωστόσο τα παραπάνω δεν είναι ο κανόνας. Θα συναντήσετε και Κριούς, ψύχραιμους και φρόνιμους, που ενώ απέχουν από τέτοιες καταστάσεις υιοθετούν έμμεσα επιθετική και προκλητική στάση απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους. Θίγονται εύκολα –συχνά αναίτια- και με την εριστική συμπεριφορά τους δημιουργούν εχθρούς που απειλούν την ασφάλειά τους. Γι αυτό και οπλοφορούν για προστασία, πράγμα επικίνδυνο για την παρορμητική ιδιοσυγκρασία τους που πιθανόν δεν θα περιοριστεί στην κατάσταση της αυτοάμυνας.

Ταύρος

Οι Ταύροι, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και υπομονή τις επικίνδυνες καταστάσεις και αποφεύγουν τις περιπτώσεις που «μυρίζουν μπαρούτι», εκτός αν, κάποιος έχει βάλει στο «μάτι» την περιουσία, τα χρήματα ή τα πολύτιμα αντικείμενά τους. Μια ενδεχόμενη κλοπή είναι το «κόκκινο πανί» και ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους, γι αυτό και φροντίζουν με ιδιαίτερη σπουδή να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των πιστωτικών καρτών, προτιμώντας το «πλαστικό χρήμα» και τις επιταγές από τα μετρητά. Το σπίτι τους διαθέτει πολλές και καλές κρυψώνες- μηδέ του κήπου εξαιρουμένου- χρηματοκιβώτια, συναγερμούς και θωρακισμένες πόρτες. Είναι τόσο μεγάλη η ανασφάλειά τους ώστε συχνά πέφτουν οι ίδιοι στη παγίδα τους ξεχνώντας σε ποια κρυψώνα βρίσκονται τα χρήματά τους ή ποιος είναι ο σωστός κωδικός του συναγερμού! Αν έχετε την κακή τύχη να αντιμετωπίσετε έναν φοβισμένο Ταύρο μην βασιστείτε στην ψυχραιμία του. Οι βραδυφλεγείς Ταύροι όταν βρίσκονται κάτω από το καθεστώς πίεσης κυριολεκτικά εκρήγνυνται και αντιδρούν σύμφωνα με το γνωστό «Ταύρος εν υαλοπωλείω».

Δίδυμοι

«Το κινητό μου δεν έχει σήμα», «Δεν υπάρχει ψυχή γύρω μου», «Χάλασε το Internet», «Γενικό μπλακ άουτ στις επικοινωνίες!» Αυτές οι φράσεις θα μπορούσαν να απαρτίζουν τον κατάλογο με τις μεγαλύτερες φοβίες των Διδύμων. Αν θέλετε να τρομοκρατήσετε ή να εκδικηθείτε τον κλασικό εκπρόσωπο του Ερμή, κόψτε του κάθε μορφή επικοινωνίας. Οι Δίδυμοι συγκαταλέγονται στα ζώδια που δεν φοβούνται εύκολα. Για να ικανοποιήσουν τη φυσική τους περιέργεια χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Όμως η έλλειψη ή η απουσία αυτών των μέσων μεγεθύνει τον φόβο τους ότι σε περίπτωση απειλής δεν θα έχουν καμία δυνατότητα αντίδρασης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Δίδυμοι αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την ασφάλεια που προσφέρει η άμεση επικοινωνία. Αν και είναι ικανοί να επινοήσουν κάποιο τρόπο, ωστόσο χάνουν την αυτοκυριαρχία τους και πανικοβάλλονται.
Πώς κατευνάζουν την ανασφάλειά τους; Προτιμούν τα πολύβουα και πολυσύχναστα μέρη, έχουν 2 κινητά «για σιγουριά», η τηλεφωνική συσκευή δεν περιορίζεται στη σταθερή, έχουν «καλού-κακού» βομβητή για να μην χάνουν καμία επαφή και φυσικά σύστημα ενδοεπικοινωνίας για να ακούγονται σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Το μειονέκτημα; Η ασφάλεια κοστίζει και οι λογαριασμοί τους χτυπάνε «κόκκινο».

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, που τον κυβερνά η Σελήνη είναι το ζώδιο της οικογένειας. Είναι ο πιο ανήσυχος και γεμάτος ανασφάλειες ζωδιακός τύπος. Εδώ, η πρακτική αξία της δύναμης είναι πολύ χαμηλή, γιατί η Σελήνη εκτός των άλλων εκπροσωπεί και το «πλήθος» και συνεπώς μοιράζει τη δύναμή της σε όλους εξασθενώντας την. Εξ ου και ο Άρης βρίσκεται στην πτώση του. Καθώς η οικογένεια και το σπίτι τους αποτελούν γι’ αυτούς το κέντρο του κόσμου, οτιδήποτε θεωρήσουν πως απειλεί την ασφάλειά του, υλική και συναισθηματική, τους προκαλεί υπερβολική ανησυχία και ζουν σε καθεστώς μόνιμου φόβου για ενδεχόμενη διάρρηξη στο σπίτι τους, κακόβουλες ενέργειες τρίτων απέναντι στα μέλη της οικογένειάς τους και κλοπή των προσωπικών τους αντικειμένων. Είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί με τους γείτονές τους, έστω και αν πρόκειται για τα πιο φιλήσυχα άτομα που δεν έχουν παρανομήσει ποτέ.

Τον φόβο τους για τον «εισβολέα» που θα ταράξει την ηρεμία και την ασφάλεια του «κόσμου» που ζουν τον καταλαγιάζουν με κάγκελα, πόρτες ασφαλείας, κλειδαριές, λουκέτα. Επίσης έχουν μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία, γεγονός που τους κάνει ευερέθιστους και ευάλωτους στις σχέσεις τους με πρόσωπα ή αντικείμενα. Έτσι, φοβούνται στην ιδέα ότι θα πληγωθούν ανεπανόρθωτα ή ότι θα χάσουν πράγματα συναισθηματικής αξίας. Ωστόσο, η ζωδιακή του αδυναμία δεν τον καθιστά αδρανή, αντίθετα σε επικίνδυνες καταστάσεις χάνει την ψυχραιμία του και συχνά αντιδρά ανεξέλεγκτα, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της ξαφνικής συναισθηματικής έκρηξης.

Λέων

Ο λαμπρός, επιβλητικός και αγωνιστής Λέοντας εξουσιάζεται από τον ισχυρότερο πλανήτη, τον ζωοδότη Ήλιο. Τον χαρακτηρίζουν η ευγένεια, ο ιπποτισμός, η μεγαλοπρέπεια, το θάρρος και η γενναιότητα αλλά επίσης η δύναμη της εξουσίας, ο ηγεμονισμός και ο διακαής πόθος να αναδείξουν το γόητρό τους. Εδώ βρίσκεται και το σημείο της αδυναμίας τους, η επιθετική στάση τους, όταν θίγεται το γόητρό τους, όταν προσβάλλεται η υπερηφάνεια τους, όταν αμφισβητείται η εξουσία τους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ανταποδώσουν με ύβρεις την προσβολή ή θα αντεπιτεθούν με ανεξέλεγκτο θυμό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Υιοθετώντας όμως μια τέτοια συμπεριφορά, οι βασιλιάδες του ζωδιακού βρίσκονται – όχι σπάνια- σε ολέθρια θέση. Η εξάσκηση στις αρετές της υπομονής και της ανεκτικότητας θα τους βοηθήσει να εκδηλώσουν την μεγαλοφροσύνη που απ’ τη φύση τους διαθέτουν ώστε να μην υπερασπίζονται τον εαυτό τους καταφεύγοντας σε κατάχρηση της εξουσίας τους ή της φυσικής τους δύναμης. Έτσι, θα νιώθουμε και εμείς περισσότερο ασφαλείς δίπλα τους!

Παρθένος

Στην Παρθένο κατοικεί ο Ερμής της νοητικής ωριμότητας και από πλευράς ιδιοσυγκρασίας, διαφέρουν σημαντικά από τους Δίδυμους. Κυριαρχεί η λογική, η ανάλυση, η πρακτικότητα, κριτική, η αγνότητα, τα θέματα εργασίας, υγείας, ιατρικής, φαρμακευτικής, φυσικής διατροφής, οικολογίας κλπ. Κοινός τόπος με τους Διδύμους, η νευρικότητα του Ερμή, που στις Παρθένους συχνά εκδηλώνεται με την υποχονδρία σε θέματα υγείας και καθαριότητας όπου εντοπίζεται και ο μεγαλύτερος φόβος τους. Τα μικρόβια! Αν μπορούσαν, θα κουβαλούσαν ένα μικροσκόπιο μαζί τους για τον εντοπισμό των εχθρών που απειλούν μονίμως την υγεία τους. Για τους φανατικούς υγιεινιστές, τα μικρόβια δεν είναι μικροοργανισμοί, αλλά τερατόμορφα πλάσματα που εισβάλλουν παντού με ιδιαίτερη προτίμηση στο σώμα τους. Τα αγαπημένα «ηρεμιστικά» τους είναι τα προϊόντα κατά των βακτηριδίων, τα απορρυπαντικά υψηλής τεχνολογίας, τα αγνά σαπούνια, οι βιολογικές τροφές, οι ιονιστές κ.ά. Έχουν πάντα μαζί τους υγρά μαντήλια καθαρισμού για να εξολοθρεύουν οτιδήποτε ύποπτο είχε την ατυχία να βρεθεί στον ίδιο χώρο με αυτούς.
Βεβαίως, η προνοητικότητα, η προφύλαξη και η πρόληψη τους σώζει από επαπειλούμενες ασθένειες, όμως η υποχόνδρια τακτική τους μεταφράζεται σε έναν αντίστοιχο κίνδυνο.

Προσβάλλονται συχνά από ασθένειες που προκαλούνται από την επίμονη και αλόγιστη χρήση καθαριστικών, φαρμάκων και αποστειρωτικών προϊόντων που καταστρέφουν την φυσική ισορροπία του δέρματος, ανοίγοντας οι ίδιοι τις πύλες στα μικρόβια και τους ιούς. Άλλοι περιοδεύουν στους γιατρούς, ως κατά φαντασίαν ασθενείς, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε περιττές ιατρικές εξετάσεις και ταλαιπωρία. Κατά τα άλλα οι Παρθένοι είναι αρκετά δυνατοί, επειδή είναι λογικοί, συνετοί, μετριοπαθείς και δεν μπλέκουν σε καυγάδες ούτε εκτίθενται σε άσκοπους κινδύνους, ενώ προσέχουν ιδιαίτερα τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία κρατούν όχι μόνο ασφαλισμένα, αλλά και κρυφά από τους αδιάκριτους.

Ζυγός

Η ατομική δράση σταματά στο ζώδιο της Παρθένου και την διαδέχεται ο Ζυγός που αντιπροσωπεύει την εισβολή των κοινωνικών αξιών στο μέχρι πρότινος ατομικό μας σύμπαν. Το 7ο ζώδιο συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου να ολοκληρωθεί μέσα από τη σχέση του με τους άλλους και για τους άλλους. Ο Ήλιος, σημειοδότης του Εγώ, είναι στην πτώση του γι’ αυτό και στο Ζυγό λείπει η αποφασιστικότητα. Κατεξοχήν συντροφικό ζώδιο το αγαπημένο παιδί της Αφροδίτης, φοβάται τι άλλο; Την μοναξιά και την έλλειψη αποδοχής από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ο Ζυγός ζυγίζει τις πράξεις και την κρίση του με σκοπό την ισορροπία και την αρμονία στις φιλικές και ερωτικές του σχέσεις και στις συνεργασίες του. Απεχθάνεται τους καβγάδες, την απρεπή συμπεριφορά, τις δημόσιες φιλονικίες, τις επικίνδυνες καταστάσεις και οτιδήποτε ταράζει το φιλειρηνικό του πνεύμα τηρώντας κατά γράμμα «τα εν οίκω μη εν δήμω».

Παράλληλα επιδιώκει την ισότητα, την ειρήνη, τη συλλογικότητα και αφιερώνεται στην ικανοποίηση των αναγκών των άλλων σκοπεύοντας στην αποδοχή, τον θαυμασμό και την αγάπη τους για να ολοκληρωθεί και να νιώσει ασφαλής. Είναι δυνατόν να μην είναι αξιαγάπητος; Όχι πάντα! Ο φόβος της μοναξιάς τον δυσκολεύει να περάσει καλά με τον εαυτό του ή έστω να μείνει μόνος στο σπίτι. Ο φόβος της απόρριψης και η ανάγκη του για συντροφιά τον κάνει εκνευριστικό στους φίλους του γιατί τους ακολουθεί παντού. Προσπαθώντας να ικανοποιεί συνεχώς τις ανάγκες των άλλων για να κερδίσει τον θαυμασμό τους, παραβλέπει τις δικές του, ενώ η παροιμιώδης αναποφασιστικότητά του τον κάνει απελπιστικά κουραστικό και συχνά χάνει την υποστήριξη και την βοήθεια που ζητά.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι το βασίλειο του σκοτεινού Πλούτωνα και συμβολίζει το υποσυνείδητο. Η φυσική αντοχή του (του ψυχικού πόνου συμπεριλαμβανομένου), η υπομονή του (τουλάχιστον μέχρι να λάβει εκδίκηση) και η μυστηριώδης ιδιοσυγκρασία του είναι παροιμιώδεις. Ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης του είναι σε έξαρση. Ο Σκορπιός συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, τις κρυφές και μαγικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποι του ζωδίου φημίζονται ως ιδιαιτέρως αινιγματικοί άνθρωποι, που κρατούν την ιδιωτική τους ζωή μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα συναισθήματά τους μόνο για τον εαυτό τους. Αν καταφέρετε έναν Σκορπιό να σας εκμυστηρευτεί τα απόκρυφα της ψυχής του, τότε έχετε κάποιο θεϊκό χάρισμα. Δεν μιλούν ούτε για τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία είναι καλά προστατευμένα.

Σε γενικές γραμμές είναι φιλήσυχοι εκτός αν αντιληφθούν ότι επιβουλεύεστε τα κεκτημένα τους, θίγετε τις συναισθηματικές επιλογές τους ή θέλετε να τους πληγώσετε. Τότε ξυπνούν ο Άρης και ο Πλούτωνας μαζί, γίνονται εκδικητικοί, εφαρμόζουν χωρίς τύψεις το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού, δεν συγχωρούν και ησυχάζουν μόνο όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της εκδίκησής τους, σκοτώνοντας ό,τι αγαπούν με το γνωστό «αγκάλιασμα του Σκορπιού». Αν πληγώσετε συναισθηματικά έναν Σκορπιό παραιτηθείτε καλύτερα από την ιδέα να επιστρέψει κοντά σας. Οι Σκορπιοί είναι επίσης κτητικοί και τους αρέσει να ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες, έτσι γίνονται καταπιεστικοί και στραγγαλίζουν τις σχέσεις τους, οι οποίες παρεμπιπτόντως πρέπει να τους εμπνέουν με ένα διαρκές πάθος. Έτσι δεν διστάζουν να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες τις ερωτικές σχέσεις τους που μειονεκτούν σ’ αυτό το σημείο αφήνοντας πίσω τους «καμένη γη»!

Τοξότης

Ο Τοξότης εξουσιάζεται από τον Δια, τον πιο ισχυρό και ευεργετικό πλανήτη από όλους. Συμβολίζεται από τον Κένταυρο και το τόξο που εξακοντίζεται ψηλά πέρα από τα σύνορα και προς το πνεύμα. Σημειοδοτεί την υλική και πνευματική επέκταση και ειδικότερα τον νόμο, την ακαδημαϊκή γνώση, την θρησκεία, την προφητεία, τη φιλοσοφία, το εξωτερικό, τα σπορ. Ζώδιο της μεταβλητής φωτιάς, οι Τοξότες είναι καλόκαρδοι, αισιόδοξοι και πληθωρικοί σε κάθε τους έκφανση. Προσπαθούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε έχει ανάγκη και περιθάλπουν με ιδιαίτερη φροντίδα τα αδέσποτα ζώα. Η ζωτική φωτιά όμως, στη διαδρομή της από τον παρορμητικό Κριό και τον σταθερό Λέοντα εδώ χάνει την ορμή της.

Καθώς απουσιάζει η έντονη εγωϊκή συμπεριφορά, ο Τοξότης δεν παίρνει ποτέ στα σοβαρά μια διένεξη και συνήθως την αντιμετωπίζει με χιούμορ ή όχι σπάνια με ελαφρότητα. Εδώ εντοπίζεται το αδύνατο σημείο του! Η επιπόλαιη συμπεριφορά του προκαλεί την οργή των άλλων και τότε εύκολα ξεφεύγει από τα ανεκτά όρια φανερώνοντας την κακή όψη της πληθωρικής ιδιοσυγκρασίας του. Και πάλι όμως, ο θυμός του εξανεμίζεται γρήγορα, παραμένοντας έτσι από τους πιο συμπαθείς του ζωδιακού.

Η απροσεξία ως προς τα υλικά ζητήματα είναι ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό του. Φύσει αδιάφορος ως προς την ύλη, δεν είναι πρακτικός και οργανωτικός με τα περιουσιακά του στοιχεία και πέφτει θύμα κλοπής, αφερέγγυου δανεισμού ή κακών επενδύσεων αν και θεωρείται τυχερός χάρη στην εύνοια του κυβερνήτη του. Μερικοί Τοξότες χρησιμοποιούν τις ιδεαλιστικές τους τάσεις, ενίοτε ασυνείδητα, ως ηθική επίφαση για την εμπλοκή τους σε παράνομες δραστηριότητες, γεγονός ανεπίτρεπτο που επιδέχεται σκληρής αυτοκριτικής.

Αιγόκερως

Το ζώδιο του Αιγόκερου βρίσκεται στην κορυφή ζωδιακού κύκλου, στο ζενίθ, απ’ όπου μπορεί να παρατηρεί τα πάντα, δηλώνοντας την υπεροχή αλλά και την υπεροψία. Με κυβερνήτη τον Κρόνο που δίνει επιτυχίες μέσα από προσωπικές θυσίες και τον Άρη σε έξαρση, οι Αιγόκεροι δεν διακατέχονται από σοβαρές ανασφάλειες και φοβίες. Χτίζουν με ιδιαίτερη φροντίδα, αγώνα και υπομονή το κοινωνικό τους στάτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οικογένεια, καριέρα, οικονομικό υπόβαθρο, κοινωνική αποδοχή. Είναι οι σκληροί και άκαμπτοι αγωνιστές του ζωδιακού με τις σταθερές αρχές και την αγάπη για την εξουσία. Οι ανησυχίες τους είναι προφανείς όσο και αυτονόητες και επικεντρώνονται σε οτιδήποτε θεωρητικά απειλεί την κοινωνική τους ανέλιξη. Φημίζονται για την καχυποψία τους, φοβούμενοι ότι θα τους εξαπατήσουν, θα τους υπονομεύουν συστηματικά στην εργασία και στις κοινωνικές σχέσεις, ότι θα τους εκμεταλλευτούν οικονομικά ή συναισθηματικά.

Έτσι συνήθως ζουν υπό το καθεστώς μόνιμης στέρησης σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή και δύσκολα παρεκκλίνουν από την άκαμπτη ιδεολογία τους εξαιτίας της συναισθηματικής τους ανασφάλειας και του φόβου της κοινωνικής απόρριψης. Παράλληλα, παροιμιώδης είναι και η φιλαργυρία, η τσιγγουνιά τους αλλά και ο λιτός τρόπος ζωής τους. Η καλύτερη κρυψώνα για τα μετρητά τους είναι οι τραπεζικές θυρίδες για να έχουν οι ίδιοι τον απόλυτο δυνατό έλεγχο και αποφεύγουν να κυκλοφορούν με μετρητά για το φόβο ληστείας. Παρά την υψηλή ηθική τους αντίληψη, οι λιγότεροι κοινωνικοποιημένοι Αιγόκεροι μπορούν να συμπεριφέρονται ύπουλα και να κερδίζουν από την στυγνή οικονομική και συναισθηματική εκμετάλλευση των άλλων. Παρόλα αυτά, αν καταφέρετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την εύνοιά τους, τότε θα έχετε αποκτήσει πιστούς και άξιους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι οι εκφραστές της απόλυτης ελευθερίας, όπως τη δηλώνει ο κυβερνήτης τους Ουρανός. Ρηξικέλευθοι, καινοτόμοι, πρωτοποριακοί- γι αυτό δύσκολα κατανοητοί- αλτρουιστές, ιδεαλιστές, φιλικοί αλλά και ασταθείς και νευρικοί, δηλώνουν την αδελφοσύνη και τη παγκόσμια γνώση. Αγνοούν συμβατικότητες και όρια και αντιμετωπίζουν με θάρρος τις επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς να σκέφτονται την προσωπική τους ασφάλεια. Υπερασπίζονται όσους βρίσκονται σε αδύναμη θέση και είναι αλληλέγγυοι σε κάθε απόκληρο και περιθωριακό άνθρωπο. Φοβούνται; Βεβαίως! Οτιδήποτε περιορίζει την ατομική τους ελευθερία και έκφραση, όπως η περιχαράκωση των ιδεών τους, οι συμβατικές σχέσεις, η κατεστημένη εξουσία. Δυσανασχετούν ακόμα και με τους κλειστούς χώρους.

Το ιδεόγραμμα του Υδροχόου συμβολίζει τα κύματα μέσα από τα οποία κυλά η γνώση, αλλά και η ενέργεια και διαχέεται στους ανθρώπους. Αντίστοιχα συμβολίζουν την νευρική ενέργεια που μέσα από τα νεύρα μεταδίδεται σ’ ολόκληρο το σώμα. Οι Υδροχόοι συνεπώς χαρακτηρίζονται από υψηλή ένταση στα νεύρα τους, που τους κάνει ευερέθιστους και ευάλωτους σε καυγάδες, διενέξεις και παντός είδους προκλήσεις. Καθώς δε η ψυχική τους διάθεση υπόκειται στις ξαφνικές αλλαγές –σημείο κατατεθέν της ζωής τους- εύκολα χάνουν τον έλεγχο και την υπομονή τους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η υγεία τους κινδυνεύει από εγκεφαλικά επεισόδια. Επιβάλλεται συνεπώς η άσκηση στον αυτοέλεγχο, την ανεκτικότητα και την τήρηση του μέτρου.

Ιχθείς

Το τελευταίο ζώδιο, οι Ιχθείς, στον αντίποδα της Παρθένου που συμβολίζει το μέτρο της ανθρώπινης διάνοιας, αντιπροσωπεύουν ό,τι είναι απεριόριστο, μυστήριο και χρειάζεται την εσωτερική πίστη για να γίνει αποδεκτό. Είναι ζώδιο διπλό και τα δύο ψάρια που κοιτούν σε αντίθετες κατευθύνσεις συμβολίζουν τους δύο κόσμους, τον ανώτερο και τον κατώτερο προς τους οποίους οδεύουν οι ψυχές έχοντας ολοκληρώσει την επίγεια πορεία τους. Παράλληλα συμβολίζει την προσαρμοστικότητα και την ανοχή τους στις διάφορες καταστάσεις. Εσωστρεφείς κατά κανόνα και ευαίσθητοι απέχουν από καυγάδες και εριστικές καταστάσεις.

Η ουτοπία, ο ρομαντισμός και οι ψευδαισθήσεις του κυβερνήτη τους Ποσειδώνα προσθέτουν αφέλεια και έλλειψη πρακτικότητας. Έτσι είναι εύκολο να εξαπατηθούν από ψεύτικες υποσχέσεις ή επιδέξιους απατεώνες σε επικίνδυνο βαθμό και πολλοί Ιχθείς δεν αντιλαμβάνονται ποτέ την πλάνη τους. Θιασώτες της απόδρασης από την ρουτίνα της καθημερινότητας και της ονειροπόλησης είναι τα ευκολότερα θύματα των εθιστικών ουσιών, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα που διευκολύνουν την αποκοπή από την πραγματικότητα και τα προβλήματά της. Κινδυνεύουμε άραγε από τους ευαίσθητους ρομαντικούς;

Οπωσδήποτε! Οι Ιχθείς κατασκευάζουν τον δικό τους ιδεατό κόσμο και ζουν μέσα σ’ αυτόν, βλέποντας τα πάντα μέσα από την αντανάκλαση της πραγματικότητας. Συχνά είναι έρμαια των παθών τους και της ανυπαρξίας της λογικής. Δυσκολεύονται να αξιολογήσουν με ορθολογισμό τις σχέσεις, τις συναναστροφές και τις συναλλαγές τους. Εξαιτίας της αυτοθυσιαστικής τάσης τους γίνονται θύματα εκμετάλλευσης ατόμων με σωματικές ή συναισθηματικές αναπηρίες τα οποία ωστόσο υπηρετούν χωρίς να δυσανασχετούν παραμερίζοντας τις προσωπικές τους ανάγκες. Αντίστοιχα, εκφράζοντας την άσχημη πλευρά τους, είναι πονηροί, απατεώνες, ασυνεπείς και άστατοι χαρακτήρες που μπορούν να παρασύρουν αφελείς σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *