Το απροσδόκητο μυστικό για μια ευτυχισμένη millennial σχέση

Κι ενώ οι σχέσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και η αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου μια δύσκολη διαδικασία, μια νέα…
μελέτη μας μιλάει για το απροσδόκητο μυστικό για μια ευτυχισμένη millennial σχέση! Η έρευνα συνδέει την τεχνολογία με την μακροχρόνια αγάπη κι αν θες να μάθεις περισσότερα γι’ αυτή τη σύνδεση, απλά συνέχισε την ανάγνωση.

Όλοι μας λένε για το πώς τα smartphone γίνονται ο εχθρός των σχέσεων και για το “Phubbing” (το να δίνεις περισσότερη σημασία στο κινητό παρά στον σύντροφό σου) που είναι μια βασική αιτία για τις εντάσεις ανάμεσα στα ζευγάρια.

Ακόμα και εάν ο χρόνος που σταματάμε να δίνουμε προσοχή στον σύντροφό μας είναι τόσο σύντομος που φθάνει στα όρια του αμελητέου, το ν’ αφιερώνουμε χρόνο στο smartphone και όχι στο άλλο μας μισό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο τον υπολογίζουμε!

Ωστόσο, τώρα η τεχνολογία συνδέεται με την αγάπη μ’ έναν πολύ ρομαντικό τρόπο, όπως διαπιστώνει νέα έρευνα για τα millenial ζευγάρια.

Οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο Pace της Νέας Υόρκης μελέτησαν 205 ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών και εξέτασαν τις συνήθειες των ίδιων και των συντρόφων τους.

Οι ερωτηθέντες στη μελέτη -η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Computers In Human Behavior – ήταν όλοι σε σχέση και το 74% ήταν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για μια σειρά συνηθειών σχετικά με τα γραπτά μηνύματα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια στενή συσχέτιση μεταξύ των ευτυχισμένων σχέσεων και των παρόμοιων συνηθειών όσον αφορά τα μηνύματα ανάμεσα στα ζευγάρια. Μάλιστα αυτά τα ζευγάρια είχαν την τάση να εμφανίζουν και παρόμοιο τρόπο γραφής!

Η μεγαλύτερη αντιληπτή ομοιότητα μεταξύ του εαυτού και του συντρόφου συσχετίστηκε με μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’ τη σχέση. Η μεγαλύτερη συνολική ομοιότητα στη συμπεριφορά αναφορικά με τα μηνύματα συσχετίστηκε επίσης με μεγαλύτερη ικανοποίηση

Η επιστήμη μίλησε, ποιος λέει, λοιπόν, ότι το smartphone σκοτώνει τον έρωτα όταν γίνεται κοινή συναινέσει;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *