Το μυστήριο των Τούρκων που περπατούν στα τέσσερα

15 αδέρφια από την Τουρκία, αφήνουν άφωνους τους επιστήμονες, καθώς μπορούν να μετακινηθούν μόνο χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα τους.
Πρόκειται για την ιδιαιτερότητα που έχουν τα 5 από τα 19 παιδιά της οικογένειας Ulas, στο Hatai, της Τουρκίας. Φαίνεται πως.. ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης τους, είναι η χρήση και των τεσσάρων άκρων τους. Η οικογένεια, έγινε γνωστή το 2005, όταν διαπιστώθηκε ότι τα 5 μέλη της, υπέφεραν από ένα σύνδρομο το οποίο, τα ανάγκαζε να έχουν τετράποδο βάδισμα.
Η ιστορία τους έφτασε και στο BBC, το οποίο και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους, το 2006, με τίτλο «The Family That Walks On All Fours». Ερωτηματικά γεννιούνται όμως, σχετικά με το κατά πόσο είναι εύκολη η προσαρμογή και η διαβίωση αυτών των ανθρώπων, στη σύγχρονή εποχή.
Προφανώς και δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, μιας και συχνά, οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς πέφτουν θύματα σχολιασμού, με αποτέλεσμα η μια εκ των αδερφών να μην κυκλοφορεί καθόλου εκτός σπιτιού, προκειμένου να προστατευτεί. Υπάρχει όμως κι ένας πιο τολμηρός αδερφός, ο οποίος δεν διστάζει να επισκέπτεται καθημερινά το χωριό και να έρχεται σε επαφή με άλλους κατοίκους.
Οι επιστήμονες πλέον, έχουν καταλήξει στο ότι πρόκειται για σπάνια ασθένεια, η οποία έχει να κάνει με την έλλειψη ισορροπίας και την αστάθεια, κάνοντας έτσι τους ανθρώπους αυτούς να μην μπορούν να στηριχτούν στα δυο τους πόδια και να καταφεύγουν έτσι, σε αυτόν τον τρόπο βαδίσματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *