Τροφές κατά της φλεγμονής

Τα τρόφιμα παίζουν ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στη διάθεσή μας, αλλά πάρα πολλές φορές μέσα στην ημέρα λόγω της εργασίας καταναλώνουμε πρόχειρα φαγητά…
τα οποία μόνο παχυντικά είναι, όπως, γλυκά, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, που δεν έχουν τίποτα υγιεινό να μας προσφέρουν.

Όταν τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα, η τυχόν φλεγμονή που υπάρχει στο σώμα μας, δεν μπορεί να θεραπευτεί. Δεν είναι βέβαια μόνο το ότι επηρεάζει τη σωματική μας υγεία, αλλά έχει επίσης αντίκτυπο στη συνολική διάθεσή μας.

Έτσι, τα καλά νέα είναι ότι οι υγιεινές επιλογές μπορούν να παράγουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με τις παρακάτω τροφές που σκοπό έχουν να ανεβάσουν την διάθεσή μας στα ύψη, θα μειώσουμε τη φλεγμονή σε όλο το σώμα μας και έτσι θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις ημέρες ρουτίνας σε ευχάριστες μέρες.

1. Γιαούρτι

Οι μελέτες δείχνουν ότι το γιαούρτι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, καθιστώντας το έναν νόστιμο τρόπο, ο οποίος βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για να προσθέσουμε στη λίστα με τα ψώνια μας είναι: το λάχανο τουρσί και το τουρσί. Εκτός από την ενίσχυση τη διάθεσής μας, θα προστεθούν στον οργανισμό ευεργετικά βακτήρια που προστατεύουν το βλεννογόνο του εντέρου και προλαμβάνουν τυχόν φλεγμονή σε όλο το σώμα.

2. Γαλοπούλα

Χάρη στα υψηλά επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται τρυπτοφάνη και το σελήνιο, η γαλοπούλα έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα είδη πουλερικών. Η τρυπτοφάνη ενεργοποιεί την σεροτονίνη, ενώ το αντι-φλεγμονώδες σελήνιο βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

3. Σπαράγγια

Τα υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος που βρίσκονται στα σπαράγγια επίσης βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ήπιας κατάθλιψης, όπως η έλλειψη ενέργειας και θολής σκέψης. Για ένα ευτυχισμένο σνακ, δοκιμάστε τα σπαράγγια με γιαούρτι!

4. Ψητά ντοματίνια

Στο πολύχρωμο δέρμα της ντομάτας υπάρχει το φυτοθρεπτικό λυκοπένιο, το οποίο βοηθάει στην πρόληψη της φλεγμονής που συνδέεται με την κατάθλιψη. Γιατί να επιλέξουμε τα ντοματίνια; Δεδομένου ότι είναι μικρότερα σε μέγεθος, θα τρώμε περισσότερο από αυτό το δέρμα που έχει μια ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση. Ο καλύτερος, βέβαια, τρόπος είναι να τα ψήσουμε: μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγείρεμα της ντομάτας βοηθάει στην πρόσληψη του λυκοπενίου.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *