Όλοι συγκινήθηκαν όταν κατάλαβαν γιατί έσκαβε η ελεφαντίνα το χώμα

Μια ελεφαντίνα έσκαβε έναν λάκκο στο χώμα επι 11 ώρες ασταμάτητα. Γιατί όμως το έκανε αυτό;

Όλοι έχουμε ακούσει απίστευτες ιστορίες για μητέρες (και γυναίκες αλλά και ζώα) που φτάνουν στα άκρα προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους από κάποιο κακό. Οφείλουμε να πούμε όμως πως αυτή η περιπέτεια μιας ελεφαντίνας στην Ινδία, μας συγκινεί ιδιαίτερα.

Γιατί έσκαβε η ελεφαντίνα το χώμα;

Η μητέρα με το μικρό ελαφαντάκι της προφανώς κάνανε βόλτες μαζί, όταν το μωρό της έπεσε μέσα σε ένα βάλτο με λασπόνερα. Προσπάθησε στην αρχή να βγάλει το ελεφαντάκι της τραβώντας το με την προβοσκίδα της.


Όταν είδε πως δεν έφτανε τότε άρχισε να σκάβει γύρω γύρω από το λάκκο προκειμένου να φτάσει σε χαμηλότερο ύψος και να πιάσει το μωρό της.

Δυστυχώς, έτσι όπως έσκαβε άρχισε να πέφτει περισσότερο χώμα και λάσπη μέσα στο λάκκο καλύπτοντας το μικρό ελεφαντάκι. Σε κατάσταση πανικού άρχισε να σκάβει με περισσότερη μανία προκειμένου να σώσει το παιδί της. Έσκαβε μόνη για 11 ολόκληρες ώρες.elefantaki lakos

Ευτυχώς μια ομάδα χωριατών, που άκουσαν τις κραυγές ανησυχίας της έτρεξαν και την εντόπισαν. Αφού τράβηξαν τη μητέρα προς τα πίσω για να μην ρίξει περισσότερο χώμα στο λάκκο έσκαψαν οι ίδιοι ένα μονοπάτι και άφησαν μετά τη μητέρα να πάει και να σώσει το μικρό ελεφαντάκι της.

elefantina elefantaki diaswsh

Το καλό είναι ότι οι ελέφαντες λατρεύουν την λάσπη οπότε το ελεφαντάκι δεν έπαθε κάτι σοβαρό. Μαμά και γιός εντοπίστηκαν αργότερα να κάνουν και πάλι βόλτες δίπλα δίπλα.

elefantina elefantaki volta

Μια πολύ συγκινητική ιστορία με ένα αίσιο τέλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *