Όταν διαβάσετε αυτό, δεν θα ξαναβάλετε χαρτί υγείας στο κάθισμα τουαλέτας. Ποτέ ξανά.

1Οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι το καλύτερο και το πιο υγιεινό μέρος. Συχνά αλλάζουμε γνώμη και προτιμούμε να κρατηθούμε μέχρι να βρούμε ένα πιο καθαρό μέρος! Ποιος ξέρει ποιος έχει κάτσει εκεί και έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν από εμάς;

Η απάντηση φαίνεται προφανής: Λίγο κομμένο χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας και έχετε ένα φράγμα ανάμεσα στο σώμα σας και τα μικρόβια, έτσι δεν είναι;

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση και δεν χρειάζεται ποτέ να απλώνετε χαρτί στο κάθισμα, επειδή τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με πολύ έξυπνο τρόπο. Για πολύ καιρό, οι περισσότεροι πίστευαν ότι μπορούμε να κολλήσουμε μικρόβια και απαίσιες γαστροεντερικές μολύνσεις από αυτά. Αλλά χάρη στο ειδικό σχήμα τους και τις ιδιαίτερα λείες επιφάνειες, τα καθίσματα τουαλέτας στην πραγματικότητα αποτρέπουν τα μικρόβια να εγκατασταθούν πάνω τους. Επιπλέον, τα μικρόβια δεν πολλαπλασιάζονται στο δέρμα, έτσι η άμεση επαφή με το κάθισμα τουαλέτας δεν είναι τόσο τραγική όσο νομίζαμε. Από την άλλη μεριά, το χαρτί τουαλέτας είναι μια άλλη ιστορία.

Είναι σύνηθεs, σχεδόν κανείς να μη κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τραβάει το καζανάκι. Ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα μικρόβια να εξαπλώνονται στο δωμάτιο, αλλά και πάνω στο χαρτί υγείας. Και αντίθετα με το κάθισμα τουαλέτας, το χαρτί υγείας είναι ιδανικό μέρος για τα μικρόβια, χάρη στην επιφάνειά του. Αυτό ακριβώς το χαρτί θα πιάνατε με τα χέρια σας, και ασυνείδητα, θα αγγίζατε το πρόσωπό σας, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα σας.


Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες και τις συσκευές στεγνώματος χεριών. Οι περισσότεροι πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά, μετατρέποντας τα χερούλια από τις βρύσες και τους στεγνωτήρες χεριών σε εστία μικροβίων. Σε μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι στεγνωτήρες χεριών εκτοξεύουν βακτήρια σε μεγάλη έκταση.

Μόλις πλύνουμε τα χέρια μας, εξακολουθούν να υπάρχουν εναπομείναντα μικρόβια, που αντί να αφαιρεθούν με τους στεγνωτήρες χεριών, στην πραγματικότητα εξαπλώνονται περισσότερο. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η ροή του αέρα, γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα με τα μικρόβια. Η καλύτερη εναλλακτική, είναι οι χαρτοπετσέτες μιας χρήσης. Στην πραγματικότητα, απομακρύνουν περισσότερα μικρόβια.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε και θα το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να επισκεφτείτε μια τουαλέτα. Ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς χαρτί είναι η καλύτερη λύση. Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές η φαντασία μας είναι πιο ζωηρή από τους πραγματικούς κινδύνους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *