10 πράγματα που “μπλοκάρουν” την εξέλιξή σου

Η έναρξη του χρόνου ξεκινά πάντα με τα resolutions. Υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας με μοναδικό στόχο τον καλύτερο εαυτό μας…
Να κοιμόμαστε νωρίς, να ξυπνάμε νωρίς, να τρώμε καλύτερα, να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τις ντουλάπες, να χωρίσουμε, να κάνουμε σχέση, να αδυνατίσουμε, να πηγαίνουμε γυμναστήριο… Όλα, τα πάντα, είναι μια απόφαση μακριά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αρκεί να βγούμε από την παθητικότητα και να λειτουργήσουμε με πάθος, να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας εμποδίζουν να εξελιχθούμε, υπάρχουν κάποιες “συνήθειες” που μπλοκάρουν τη συνάντησή μας με τον καλύτερο εαυτό μας. Και αυτά είναι τα παρακάτω… Πάρ’ το απόφαση να τα διαγράψεις από τη ζωή σου. Μια απόφαση είναι. Ακούγεται εύκολο, δεν είναι, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Πάμε…

1. Επιτρέπεις στη γνώμη των άλλων να ορίζει τη ζωή σου
Μερικές φορές συνειδητά, μερικές χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Κάνε λοιπόν τον εσωτερικό σου διάλογο, αναρωτήσου και ξεκαθάρισε τα πράγματα μέσα σου. Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, αλλά τι σκέφτεσαι εσύ για τον εαυτό σου. Πρέπει να κάνεις ό,τι πιστεύεις πως είναι καλύτερο για σένα και για τη ζωή σου και όχι ό,τι είναι καλύτερο για τους άλλους. Για σένα ζεις, δική σου είναι η ζωή.

2. Οι αποτυχίες που είχες στο παρελθόν
Λάθη που έκανες, αποτυχίες που είχες και τώρα σε κρατούν δέσμια. Λάθος. Το παρελθόν δεν ισούται με το μέλλον σου. Και το μόνο που έχει σημασία είναι το τι κάνεις τώρα. Μάθε από τα λάθη σου, σταμάτα να νιώθεις ντροπή ή απογοήτευση από κάτι που συνέβη παλιότερα και προχώρα παρακάτω. Οι κινήσεις στο τώρα σου δημιουργούν το αύριο.

3. Δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θέλεις
Εκεί που κοιτάς, εκεί θα πας, λένε. Εσύ ξέρεις τι ζητάς; Ξέρεις τι ακριβώς θέλεις; Έχεις ξεκαθαρίσει προς τα πού θέλεις να πας ή απλά περπατάς; Θυμήσου, δεν μπορείς να φύγεις από εκεί που είσαι μέχρι να αποφασίσεις που θα προτιμούσες να είσαι. Κάνε μια σύσκεψη με τον εαυτό σου, αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και προχώρα. Το δεν ξέρω θα φέρει στασιμότητα και ακινησία. Πάρε την απόφαση να ξεκαθαρίσεις το τι ακριβώς επιθυμείς και ξεκίνα να το επιδιώκεις με πάθος!

4. Χρονοτριβείς
Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές στη ζωή: να αποδεχθείς τις καταστάσεις ως έχουν ή να αποδεχθείς την ευθύνη να τις αλλάξεις. Επίσης, η καλύτερη ώρα για να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η δεύτερη καλύτερη ώρα είναι τώρα. Got it? Μην χάνεις χρόνο.

5. Επιλέγεις να μην κάνεις τίποτα
Αναβλητικότητα, βαρεμάρα, ακινησία, σπατάλη χρόνου, τεμπελιά. Όλα αυτά, για μια γυναίκα με πάθος, όνειρα, φιλοδοξίες, δύναμη, απαγορεύονται. Κάθε μέρα είναι και μια ευκαιρία να κάνεις τις επιλογές σου.

6. Θέλεις να είσαι πάντα σωστή
Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν γίνεται και πρέπει να το αποδεχθείς. Άσε που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εξέλιξή σου να είσαι στα πάντα σωστή. Στόχευσε την επιτυχία σου, αλλά μην παραιτηθείς ποτέ του δικαιώματός σου να κάνεις λάθος. Τα λάθη επιτρέπονται. Είναι αυτά που θα σου επιτρέψουν να μάθεις καινούρια πράγματα και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Κανείς δεν είναι τέλειος.

7. Αποφεύγεις προβλήματα που πρέπει να λυθούν
Σταμάτα να τρέχεις μακριά από πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Αντιμετώπισε αυτά τα προβλήματα, διόρθωσέ τα. Επικοινώνησε, αναγνώρισε, εκτίμησε, συγχώρεσε… Και μην ξεχνάς, να αγαπάς τους ανθρώπους στη ζωή σου που το αξίζουν.

8. Βρίσκεις δικαιολογίες αντί να παίρνεις αποφάσεις
Αν την ενέργεια που χρησιμοποιείς για να βρεις δικαιολογίες τη χρησιμοποιούσες εποικοδομητικά, όλα θα ήταν αλλιώς. Ξεκίνα να παίρνεις αποφάσεις. Μην γίνεσαι έρμαιο της ευκολίας. Οι περισσότερες μακροχρόνιες αποτυχίες είναι το αποτέλεσμα ανθρώπων που βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες, αντί να παίρνουν αποφάσεις. Το καλύτερο από το μέτριο ή το καλό, μια απόφαση δρόμος.

9. Παραβλέπεις τα θετικά σημεία στη ζωή σου
Τα θεωρείς αυτονόητα και τα αγνοείς, τα παραβλέπεις. Το τι βλέπεις πολύ συχνά εξαρτάται απόλυτα από το τι ψάχνεις. Θα δυσκολευτείς πολύ να νιώσεις ευτυχισμένη αν δεν είσαι ευγνώμων για τα καλά πράγματα που υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Η υγεία σου, οι φίλοι σου, η δουλειά σου, ο ήλιος, η θάλασσα, τα μάτια σου, τα χέρια σου, τα πόδια σου, μια μικρή αύξηση, οτιδήποτε. Κοίτα γύρω σου και θα βρεις πολλά που ήδη έχεις και θα πρέπει να είσαι ευγνώμων. Μη κοιτάς τι δεν έχεις, κοίτα αυτά που έχεις (όποια κι αν είναι αυτά).

10. Δεν εκτιμάς το παρόν
Πολύ συχνά ονειρευόμαστε, ελπίζουμε, προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι τεράστιο χωρίς να συνειδητοποιούμε πως το καλύτερο μέρος της ζωής είναι φτιαγμένο από μικρά πράγματα. Υπάρχουν αρκετά τέτοια ήδη γύρω σου που θα σου δώσουν την απαραίτητη δύναμη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *