10 πράγματα τα οποία δεν γνωρίζατε, που μπορούν να σας σώσουν τη ζωή (φωτό)

Είτε πάτε κάποια στιγμή της ζωής σας στην άγρια φύση, είτε όχι, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικούς ασυνήθιστους τρόπους να χρησιμοποιήσετε καθημερινά αντικείμενα για να επιβιώσετε στην άγρια φύση ή την ερημιά.  Στο τέλος του άρθρου, μάλιστα, θα δείτε και ένα θανάσιμο λάθος που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε.

#10 Καλσόν

Προστατεύουν από έντομα, τσιμπούρια και βδέλλες Για να αποφύγετε τα δαγκώματα των παραπάνω, πάρτε 2 καλσόν μαζί σας. Το ένα φορέστε το κανονικά. Κόψτε τις άκρες στο άλλο, ανοίξτε μία τρύπα για το κεφάλι σας στη μέση και φορέστε το σαν μπλουζάκι. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#9 Σακούλες σκουπιδιών

Αδιάβροχο

Εννοείται πως θα πάρετε σακούλες σκουπιδιών στις εκδρομές σας, για να πετάτε τα σκουπίδια σας και να προστατέψετε το περιβάλλον. Όμως γνωρίζατε ότι μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα και σε αδιάβροχο για εσάς ή τα προσωπικά σας αντικείμενα; Προστασία από τον παγετό Τυλιχθείτε με τις σακούλες και φορέστε όσα περισσότερα ρούχα μπορείτε από πάνω. Αυτό θα σας προστατέψει περισσότερο από τον παγετό.

#8 Μαγειρική σόδ

​ Πυροσβεστήρας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα συστατικά των πυροσβεστήρων, που σημαίνει ότι μπορεί να σβήσει μια μικρή φωτιά.

Απολυμαντικό Ένα διάλυμα από 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο νερό, θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε επικίνδυνα βακτήρια. Μπορείτε να απολυμάνετε τα φρούτα ή τα λαχανικά σας με αυτό.

#7 Ξύδι

Ανακουφίζει από το κάψιμο

Αν έχετε κάποιο μικρό έγκαυμα, το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει. Βυθίστε την περιοχή σε ένα διάλυμα από ξύδι και νερό, για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να επιταχύνετε την ανάπλαση. Καλύπτει οσμές Το ξύδι μπορεί να καλύψει τις οσμές, που σημαίνει ότι μπορεί να κρύψει τη μυρωδιά του σώματός σας από τα άγρια ζώα.

#6 Κολλητική ταινία

Αφαιρεί ακίδες

Αν η σκλήθρα δεν έχει εισχωρήσει πλήρως στο δέρμα σας, μπορείτε να τη βγάλετε με λίγη κολλητική ταινία. Κολλήστε την ταινία στην περιοχή, πιέστε και τραβήξτε προς την κατεύθυνση της ακίδας.

Σταματά την αιμοραγία

Αν δεν έχετε μαζί τσιρότα αλλά έχετε κολλητική ταινία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνη προσωρινά.

#5 Ρολόι

Προσανατολιστείτε

Όταν ο ήλιος βρίσκεται ψηλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι σας και ως πυξίδα. Αν βρίσκεστε στο βόρειο ημισφαίριο, τοποθετήστε το πάνω σε μία λεία επιφάνεια ή τουλάχιστον την παλάμη σας. Ο δείκτης της ώρας πρέπει να βλέπει προς τη μεριά του ήλιου. Διαιρέστε τη γωνία μεταξύ του δείκτη της ώρας και του αριθμού 12 στο καντράν, με το 2. Το κέντρο της γωνίας θα είναι ο Νότος και ο Βορράς θα βρίσκεται στην αντίθετη μεριά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#4 Κάλτσες

 

Μπορούν να σώσουν κάποιον από πνιγμό Μία κάλτσα γεμάτη ξερά κλαδιά, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση ενός ανθρώπου που κινδυνεύει από πνιγμό. Τα κλαδιά επιπλέουν και η κάλτσα λειτουργεί ως σωσίβιο.

#3 Ταμπόν

 

Φίλτρο νερού

Αυτή η τεχνική καθαρισμού του νερού απέχει πολύ από την τελειότητα, όμως δεν έχετε πολλές επιλογές σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κόψτε ένα μπουκάλι στη μέση και γυρίστε το ανάποδα. Ξεφτίστε ένα ταμπόν και τοποθετήστε το στο λαιμό του μπουκαλιού. Ανοίξτε μία τρύπα στο καπάκι, για να στάζει το «φιλτραρισμένο» νερό.

Ανάψτε μια φωτιά

Τα ταμπόν είναι βασικά βαμβάκι και καίγεται πολύ εύκολα. Απλά ξεφτίστε το και χρησιμοποιήστε το για να ανάψετε τη φωτιά σας.

#2 Πατατάκια

Ανάψτε μια φωτιά Άλλος ένας τρόπος να ανάψετε μια φωτιά, είναι με τη χρήση πατατακίων. Αυτά τα σνακ πιάνουν πολύ εύκολα φωτιά και καίνε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάρις στο λάδι που έχουν τηγανιστεί.

#1 Τσίχλες

Διατηρήστε τις προμήθειές σας

Οι τσίχλες μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταστολή της μικρής πείνας και έτσι θα κάνετε εξοικονόμηση στις περιορισμένες σας προμήθειες.

Μπόνους: Τι να κάνετε σε περίπτωση που μαχαιρωθείτε

Όλα στη ζωή είναι, οπότε και τα ατυχήματα με τα μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα δεν λείπουν από τη λίστα. Στην πραγματικότητα, συμβαίνουν πιο συχνά απ’ ό,τι νομίζετε. Αν τύχει να πέσετε πάνω σε κάποιο άτυχο άτομο που έχει μαχαιρωθεί, να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να τραβήξετε και να βγάλετε το μαχαίρι, ειδικά αν βρίσκεται στο στήθος, την κοιλιακή χώρα ή τους μηρούς. Αν το τραβήξετε, μπορεί να αφήσετε ανοιχτή κάποια φλέβα ή αρτηρία που μπλόκαρε μέχρι τώρα το μαχαίρι και να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου. Καλύτερα να ζητήσετε ιατρική βοήθεια αμέσως, χωρίς να αγγίξετε το αντικείμενο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *