10 μυθικά όπλα που θα ήθελες να έχεις…

1Κάθε πολιτισμός, έχει τα δικά του «υπερόπλα». Οι μύθοι πίσω από τα όπλα που έγιναν το θέμα θρύλων και ιστοριών της λαϊκής παράδοσης, για ισχυρούς ηγέτες και ιστορικούς πολέμους.

Αν και τα περισσότερα όπλα έγιναν γνωστά από ιστορίες, αρκετά απ’ αυτά φυλάσσονται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο.

10. Joyeuse

 

 

 

Joyeuse είναι το θρυλικό ξίφος του Καρλομάγνου, το οποίο όπως λέγεται άλλαζε χρώμα 30 φορές την ημέρα και ήταν πιο λαμπερό από τον ήλιο. Μέχρι τις αρχές του 1271, δύο ξίφη, τα οποία ονομάζονταν Joyeuse χρησιμοποιούνταν στις γαλλικές τελετές στέψης. Επειδή, όμως, μόνο το ένα είναι αυθεντικό, παραμένει μυστήριο το ποιο είναι.

Το Joyeuse που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου έχει υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις. Το παλαιότερο τμήμα είναι η λαβή του ξίφους και σύμφωνα με πρόσφατες δοκιμές χώρα χρονολογείται μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα.

9. Durendal

 

 

 

Το Durendal ήταν το σπαθί του ιππότη του Καρλομάγνου, του Ρόλαντ. Ο μύθος το θέλει να ήταν το πιο κοφτερό σπαθί της ιστορίας. Ο θρύλος αναφέρει πως το μείγμα που δημιουργήθηκε εμπεριείχε ένα δόντι του Αγίου Πέτρου και κομμάτι του ενδύματος της Θεοτόκου, γι΄αυτό και ήταν εξαιρετικά ισχυρό.

Σύμφωνα με τις αναφορές ήταν το σπαθί που έχει αφαιρέσει περισσότερες από 100.000 ζωές. Η λαϊκή παράδοση θέλει τον ιππότη να πέταξε το σπαθί σ΄ έναν βράχο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εκεί.

8. Caladbolg

 

 

 

Το Caladbolg είναι το θρυλικό σπαθί των Ιρλανδών που κατείχε ο Fergus mac Róich. Το σπαθί διέθετε διπλή λαβή και ο θρύλος θέλει να ήταν τόσο ισχυρό, ώστε να κάνει μια κυκλική κίνηση σαν ουράνιο τόξο, με αποτέλεσμα να αποκεφαλίζει τους εχθρούς με μεγάλη ευκολία.

7. Shamshir-e Zomorrodnegār

 

 

 

Οι Περσικοί θρύλοι θέλουν το σπαθί να άνηκε στο βασιλιά Σολομώντα και φυλάσσονταν από την Fulad-zereh, μια μάγισσα που η λαϊκή παράδοση τη θέλει μητέρα δαίμονα. Η μάγισσα φύλασσε τόσο προσεκτικά το σπαθί, καθώς ήταν το μόνο όπλο που θα μπορούσε να σκοτώσει το παιδί της.

6. Thuận Thiên

 

 

 

Ο βασιλιάς του Βιετνάμ  Lê Lợ πολέμησε από το 1418- 1428 για να διώξει τους Μίνγκ από τη χώρα. Το θρυλικό του σπαθί ήταν η πηγή της δύναμής του και της σωματικής του διάπλασης, μ’ αυτό ο βασιλιάς κέρδιζε τη δύναμη 1000 ανδρών.

5. Sharur

 

 

 

Το Sharur μεταφράζεται διαφορετικά θάνατος 1000 ανθρώπων. Ήταν όπλο του θεού της Μεσοποταμίας Ninurta και μπορούσε να πετάξει όπου το διέταζε ο θεός και να σκοτώνει χιλιάδες μαχητές. Ο θρύλος το θέλει να ήταν ένα άγριο, γιγαντιαίων διαστάσεων ζώο.

4. Tizona

 

 

 

Το Tizona ήταν το σπαθί του Ισπανού κατακτητή  El Cid. Σύμφωνα με τον θρύλο, ήταν αυτό που βοήθησε τον ισπανό ηγέτη να οδηγήσει τους Μαυριτανούς στην Ιβηρική χερσόνησο. Σήμερα εκτιμάται πως το σπαθί φυλάσσεται κάπου στην πόλη Μπούργος, της βόρειας Ισπανίας.

3. Ruyi Jingu Bang

 

 

 

Το Ruyi Jingu Bang ήταν το όπλο του αθάνατου βασιλιά Sun Wukong, που ο θρύλος τον θέλει να αναζήτησε στα βάθη του Ωκεανού ένα όπλο που θα ταίριαζε στη δύναμή του. Μετά την αποτυχία του να τον βρει η Βασίλισσα των δράκων του χάρισε μια φαινομενικά άχρηστη ράβδο, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που παρήγαγε ουράνιο φως. Η ράβδος ζύγιζε αρχικά 7,960 κιλά, ωστόσο επειδή ο βασιλιάς δεν τη χρησιμοποιούσε συχνά συρρικνώθηκε σε μέγεθος βελόνας.

2. Δαμόκλειος Σπάθη

 

 

 

Ο Δαμοκλής ήταν ένας δουλοπρεπής αυλικός και κόλακας στην αυλή του Διονυσίου Β’, ενός τυράννου των Συρακουσών της Σικελίας τον 4ο αιώνα π.Χ

Ο θρύλος, λοιπόν, υποστηρίζει πως μια μέρα ο τύραννος προσέγγισε τον Δαμοκλή τον ρώτησε αν ήθελε ο ίδιος να πάρει τη θέση του απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια του άρχοντα αλλά μόνο για μία ημέρα. Ο Δαμοκλής δέχθηκε με χαρά αυτήν την πρόσκληση. Με διαταγή του ίδιου του Διονυσίου του φόρεσαν τη βασιλική ενδυμασία και τον συνόδευσαν στη μεγάλη τραπεζαρία όπου μπορούσε να απολαύσει όποιο είδος φαγητού επιθυμούσε. Ο Δαμοκλής απολάμβανε τη βασιλική μεταχείριση περιεργαζόμενος το χώρο γύρω του, όταν παρατήρησε πάνω από το κεφάλι του να κρέμεται ένα μεγάλο σπαθί το οποίο συγκρατούσαν τρίχες αλόγου, οι οποίες θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κοπούν με αποτέλεσμα το σπαθί να πέσει στο κεφάλι του.

Όταν ο Δαμοκλής εξέφρασε την απορία του σχετικά με το σπαθί στον Διονύσιο εκείνος του απάντησε: “Το σπαθί το τοποθέτησα εγώ ο ίδιος εκεί για να μου θυμίζει να παίρνω τις σωστές αποφάσεις για το λαό μου και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο είναι η ζωή μου καθημερινά”. Ο Δαμοκλής πανικοβλήθηκε και κατάλαβε πόσο δύσκολη ήταν η ζωή του άρχοντα.

1. Pashupatastra

 

 

 

Η Pashupatastra ήταν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της ινδουιστικής μυθολογίας. Το θρυλικό όπλο – που χρησιμοποιούνταν μέσω του νου, τα μάτια, του λόγου ή ενός τόξου, ήταν ικανό να εξαλείψει όλα τα έμβια όντα και να καταστρέψει τον κόσμο.

Ήταν το  όπλο του θεού Shiva, που έδωσε στον πολεμιστή Αρτζούνα, αλλά αυτός απέφυγε τη χρήση του.

pronews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *