3 αλήθειες για τις μητέρες με καισαρική τομή που όλοι πρέπει να ξέρουν

Το να είσαι μητέρα δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση: έρχεται με πολλές ευθύνες, προσπάθειες και τεράστιες ανταμοιβές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλες αυτές τις γυναίκες που…
έχουν περάσει από μια καισαρική τομή, για να φορούν με περηφάνια το δικό τους «σήμα της ευτυχίας.»

Η γέννηση με καισαρική τομή απαιτεί μεγάλα αποθέματα θάρρους και δύναμης και μόνο μια γυναίκα και μητέρα μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα με ηρωικό και αξιοθαύμαστο τρόπο.

Εδώ είναι 3 αλήθειες που μόνο οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή γνωρίζουν:

1. Έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας χειρουργικής επέμβασης
Μπορεί να σκεφτείτε ότι μια καισαρική τομή, είναι μια κοινή διαδικασία, αλλά θεωρείται ότι είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση. Και, όπως και τα άλλα είδη των μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων, φέρουν επίσης κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και το παιδί. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο για τον μέλλοντα πατέρα ή τα μέλη της οικογένειας να είναι παρόντες στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μπορεί να είναι μόνες του, χωρίς τη δυνατότητα λήψης υποστήριξης και γεμάτες αβεβαιότητα.Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα από τη μάχη, που ο φόβος και η μοναξιά παλεύουν εσωτερικά με την δύναμη, τη θέληση και την άνευ όρων αγάπη ώστε αυτές οι γυναίκες απλά να υπομείνουν για να λάβουν αυτό το όμορφο μωρό.

2. Δεν ξέρουν αν είναι όλα εντάξει μέχρι να βγουν από το χειρουργείο
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος δεν τελειώνει με τη γέννηση του μωρού. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν αν όλα ήταν επιτυχή, μέχρι να περάσει η αναισθησία. Επιπλέον, υπάρχει μια λεπτομέρεια που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής τομής η μητέρα έχει τις αισθήσεις της – δεν αισθάνεται πόνο, αλλά νιώθει όλη την κίνηση που συμβαίνει στο εσωτερικό της. Είναι ένα δυσάρεστο, επεμβατικό συναίσθημα και αν δεν το γνωρίζει ήδη, μπορεί να είναι τραυματικό. Ακόμα κι έτσι, το κάνουν με θάρρος επειδή γνωρίζουν ότι η ανταμοιβή είναι μεγάλη.

3. Περνούν την ανάρρωση μετά την καισαρική τομή ως αληθινή ηρωίδες
Όταν ένα παιδί γεννιέται, ο κόσμος της μητέρας περιστρέφεται γύρω του και αυτομάτως συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του. Αυτό είναι συχνά εξαντλητικό. Φανταστείτε να τα κάνει όλα αυτά με πόνο. Ναι, με πολύ πόνο και δυσφορία που είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό τις καθιστά ακόμη πιο ισχυρές, ξεπερνώντας το κατώφλι του πόνου και αναπτύσσοντας μια εσωτερική δύναμη που είναι συγκρίσιμη μόνο με την δύναμη μιας άλλης μητέρας. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι, το κάνουν με ένα χαμόγελο και με όλη την αγάπη του κόσμου. Γιατί κάθε λεπτό αγρυπνίας, κάθε πάνα που αλλάζουν, κάθε χαμόγελο και δυνατότητα να κρατήσουν αυτό το μικρό χεράκι, κάθε αίσθηση της αναπνοής τους και αυτή η υπέροχη μυρωδιά του νεογέννητου τα δικαιολογούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο, για να κάνουν αυτή τη μικρή προέκταση του εαυτού τους ευτυχισμένη.

Επικροτούμε κάθε μία από αυτές τις μητέρες, που έχουν σημαδευτεί με μία ουλή, που τους επιτρέπει να μην ξεχνάνε ποτέ από τι είναι φτιαγμένες. Έτσι, αγαπητές μητέρες, να φέρετε αυτό το όμορφο σήμα με υπερηφάνεια. Να μην το κρύβετε, επειδή δεν έχει κάθε γυναίκα αυτό το προνόμιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *