BCA: Σπουδές που πατάν γερά στη θάλασσα

BCA: Σπουδές που πατάν γερά στη θάλασσα

Sponsored content

Στο νέο city-campus των 4.100 τετραγωνικών στους Αμπελοκήπους

Οι πιο γερές βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μπαίνουν στη θάλασσα. Η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης και να έχει ανάγκη νέων στελεχών, με ανοιχτό μυαλό, διεθνή ορίζοντα, γερές γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες. Αυτά τα στελέχη διαμορφώνει το BCA, εδώ και μισόν σχεδόν αιώνα.

Το πρωτοπόρο κολλέγιο, γνωστό για τη στενή του σχέση με τον κόσμο των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού, θεωρεί πως η εκπαίδευση στελεχών για καριέρα στο ναυτιλιακό management είναι, εκτός από ευκαιρία για προσωπική ανέλιξη, και ένας εθνικός στόχος. Το BCA προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε συνεργασία με το εξειδικευμένο και κορυφαίo στις ναυτιλιακές σπουδές βρετανικό Πανεπιστήμιο του Plymouth, το οποίο έχει την ευθύνη του ακαδημαϊκού προγράμματος και χορηγεί τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών:

  • BSc (Hons) Shipping
  • BSc (Hons) Maritime Business
  • MSc Shipping Business
  • LLM Maritime Law
  • MSc Shipping – e-Learning

Οι τίτλοι σπουδών του University of Plymouth αναγνωρίζονται σε όλον τον κόσμο – και από το ελληνικό κράτος, ως πλήρως ισότιμοι των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων. Επίσης απαλλάσσουν του αποφοίτους του BCA από την υποχρέωση να εξετασθούν σε έναν σημαντικό αριθμό μαθημάτων στις εξετάσεις του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).

To ναυτιλιακό τμήμα του BCA συνεργάζεται με τον Νορβηγικό-Γερμανικό νηογνώμονα (DNVGL) όπου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και να λάβουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις. Σεμινάρια και ομιλίες γίνονται κάθε χρόνο στο BCA από υψηλόβαθμα στελέχη του ναυτιλιακού χώρου που αναπτύσσουν στους σπουδαστές τα top θέματα της διεθνούς ναυτιλίας. Επισκέψεις με ξενάγηση και ενημέρωση στα κεντρικά γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών, σε ποντοπόρα πλοία και κρουαζιερόπλοια, σε προσομοιωτές πλοήγησης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις εμπλουτίζουν τις εμπειρίες των σπουδαστών και τους βοηθούν να έχουν συνολική εικόνα από το επαγγελματικό τους αντικείμενο.

Από φέτος οι ναυτιλικές σπουδές του BCA θα στεγάζονται μαζί με όλα τα υπόλοιπα τμήματα του κολλεγίου στο νέο, επιβλητικό city-campus των 4.100 τετραγωνικών στους Αμελόκηπους, δίπλα από το μετρό. To ΒCA ανέπλασε με τη βοήθεια του Θανάση Χοχλιδάκη, το γνωστό "μπλε κτήριο" του Αλέξανδρου Τομπάζη, στο 205 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δημιουργώντας έναν τεχνολογικά προηγμένο και εξαιρετικής αισθητικής χώρο σπουδών.

Στους 9 συνολικά ορόφους του κτηρίου (6 υπέργειους και 3 υπόγειους) θα υπάρχει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας: tech corners, 3d printers, VR sets, laser cutters και beacons που στέλνουν στο κινητό των σπουδαστών ενημέρωση σε real time για κάθε τι ενδιαφέρον που γίνεται στο κολλέγιο. Μια τεράστια lounge area είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του κολλεγίου, ένας πρωτοποριακός πολυχώρος – αμφιθέατρο, το κέντρο της πολιτιστικής ζωής και της ψυχαγωγίας, ενώ μοντέρνες βιβλιοθήκες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων και με ηλεκτρονική πρόσβαση σε άπειρες βάσεις ακαδημαϊκών δεδομένων διασυνδέουν το BCA με το σύνολο της επιστημονικής γνώσης στους τομείς των σπουδών που προσφέρει: ναυτιλιακά, ξενοδοχειακά, διοίκηση επιχειρήσεων, ψηφιακό μάρκετινγκ, οικονομικά.

Η θάλασσα έφερνε πάντα πλούτο σε όσους τη μάθαιναν, τη σεβόντουσαν και τη δάμαζαν είτε από τη γέφυρα ενός πλοίου είτε από τα γραφεία μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Οι νέοι Ελληνες έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζει κρίση, που δίνει ευκαιρίες καριέρας σε όλον τον κόσμο και, φυσικά, πολύ υψηλά εισοδήματα, ξεκινώντας από το πιο ασφαλές ακαδημαϊκό «λιμάνι»: το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών του BCA.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *