xOrisOria News

ΣΠΙΘΑ….ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Η ανακοίνωση αυτή, δύο μέρες πριν την ιστορική εμφάνιση και ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πόλη μας, αποκαλύπτει πλήρως , αυτό που όλοι (όσοι ζούμε και παρακολουθούμε από κοντά τα συμβαίνοντα μέσα στη ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) διαισθανόμασταν: Η ολιγομελής ομάδα που πρόσφατα αυτοδιορίστηκε και αυτοαποκαλείται «Συντονιστική Επιτροπή της Σπίθας Θεσσαλονίκης», μαζί με αυτούς που την «πρότειναν», συμπεριφέρεται και δρά, σαν ο μοναδικός σκοπός της να…..
είναι η τροχοπέδηση κάθε προσπάθειας ανάπτυξης της ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο τρόπο, αποπροσανατόλισε και εμπόδισε κάθε προσπάθεια προς τον σκοπό που μας έφερε όλους στην ΣΠΙΘΑ. Και, πρέπει να το παραδεχτούμε, μέχρι στιγμής, έχει πετύχει την απκαρδίωση και αποχώρηση μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας που ήρθαν στις αρχικές συγκεντρώσεις με ελπίδες να δούν τη γέννηση ενός παλλαϊκού κινήματος και έφυγαν απογοητευμένοι διαπιστώνοτας την ύπαρξη της γνωστής και απεχθούς σε όλους, καμαρίλλας.
Αποκορύφωμα ήταν η, προ δύο εβδομάδων, επίθεση από μέλος της εν λόγω «Συντονιστικής Επιτροπής», στο πρόσωπο του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη (!!!), με την κατηγορία του ρατσιστή και την πρόταση να αναβληθεί η μεθαυριανή ομιλία του !!!!
Και, το μέλος αυτό του εν λόγω «Συντονιστικού», έχει το θράσσος να εμφανίζεται (παρά την γραπτή παραίτησή του) στις συγκεντρώσεις, διεκδικώντας μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο, υποθαλπτόμενο και συνηγορούμενο από τους άλλους της παρέας.
Προφανώς , η ανοχή των Σπιθιστών, την οποία δείχνουν εξ αιτίας της προφύλαξης τού γεγονότος της μεθαυριανής εκδήλωσης, έχει παρερμηνευθεί ως αδυναμία τους ή ατολμία, ή και συμπαράσταση.

Κάνω, λοιπόν, γνωστό σε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος ότι, το «συντονιστικό» που προβαίνει σε αυτή την πρόσκληση είναι ανυπόστατο και άρα και η πρόσκλησή του είναι ανυπόστατη και πραξικοπηματική.
Ο μόνος λόγος που προβαίνει στην πράξη αυτή, είναι η τελευταία του προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων, για τη αποτυχία ή μείωση της επιτυχίας της μεγάλης εκδήλωσης, για την οποία όλοι μας δουλέψαμε σκληρά.

Την οργάνωση της εκδήλωσης την διεξάγει πολύ καλά η αρμόδια ομάδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος υποκατάστασής της, την οποία επιχειρεί με την πρόσκληση αυτή η εν λόγω (ανυπόστατη) «Συντονιστική Επιτροπή της Σπίθας Θεσσαλονίκης».

Δράττομαι, δε της ευκαιρίας και, για να τελειώνουμε άπαξ και διά παντός με παρόντα ή μελλοντικά φαινόμενα πρόκλησης εσωτερικής διάλυσης, προτείνω την άμεση και οριστική απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων από κάθε εκδήλωση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αυτό, θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την εκδήλωση του Βελλίδειου, σε συνεδρίαση όλων των φίλων Σπιθιστών που έχουν έρθει έστω και μία φορά σε συγκεντρώσεις της ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Όποιος συμφωνεί με την πρόταση αυτή, στέλνει απαντητικό μήνυμα «ΣΥΜΦΩΝΩ» και όποιος δεν συμφωνεί, στέλνει «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ», στο spitha.thessaloniki@gmail.com.

Use Facebook to Comment on this Post