xOrisOria News

Κτηνοτρόφοι: “Μας δίνουν το τελειωτικό χτύπημα τα εισαγόμενα κρέατα”

Κτηνοτρόφοι απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, διαμαρτύρονται, γιατί τα εισαγόμενα κρέατα, που φέρνουν έμποροι και κατακλύζουν την αγορά, ενόψει και του Πάσχα, είναι το τελειωτικό χτύπημα γι’ αυτούς.Μεταξύ άλλων τονίζουν: “Έχουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά προϊόντα. Η κατάσταση αυτή δεν….
πάει άλλο. Η κτηνοτροφία καταρρέει και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι εξοντώνονται. Για τους αγρότες και κτηνοτρόφους , υπάρχει φτώχεια, αβεβαιότητα, απόγνωση”.
Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν: “Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα:1,30 €/κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 €/κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 €/κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 €/κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 €/ κιλό στο βοδινό κρέας.Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού-συνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων ΔΩΔΩΝΗΣ-ΕΛΒΙΖ”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post