Κτηνοτρόφοι: “Μας δίνουν το τελειωτικό χτύπημα τα εισαγόμενα κρέατα”

Κτηνοτρόφοι απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, διαμαρτύρονται, γιατί τα εισαγόμενα κρέατα, που φέρνουν έμποροι και κατακλύζουν την αγορά, ενόψει και του Πάσχα, είναι το τελειωτικό χτύπημα γι’ αυτούς.Μεταξύ άλλων τονίζουν: “Έχουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά προϊόντα. Η κατάσταση αυτή δεν….
πάει άλλο. Η κτηνοτροφία καταρρέει και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι εξοντώνονται. Για τους αγρότες και κτηνοτρόφους , υπάρχει φτώχεια, αβεβαιότητα, απόγνωση”.
Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν: “Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα:1,30 €/κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 €/κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 €/κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 €/κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 €/ κιλό στο βοδινό κρέας.Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού-συνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων ΔΩΔΩΝΗΣ-ΕΛΒΙΖ”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ρε παιδιά, εγώ στηρίζω ελληνικά προϊόντα στα πάντα. Θέλω να ξέρω όμως ότι έχουν φτιαχτεί από ελληνικά χέρια. Όχι να είναι ο Έλληνας στην ανεργία και στις εταιρείες να παίρνουν ξένους. Θέλω λίστα με εταιρείες που απασχολούν αποκλειστικά Έλληνες για να τις στηρίξω. Και λίστα με εταιρείες που απασχολούν αλλοδαπούς για να τις μποϋκοτάρω.

    Και ειδικά για τα κρέατα. Αγοράζω πάντα εντόπια. Είναι όμως; Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο "κράτος". Πού ξέρω ότι δεν σφάζονται απλά εδώ. Ή δεν τα εισάγουν να μείνουν κανα μήνα Ελλάδα και όταν τα σφάζουν τα βαπτίζουν Ελληνικά; Η λύση είναι σωστοί συνεταιρισμοί από κάτω. Με εγγυήσεις από τους παραγωγούς.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ Κ.Κ. ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝ/ΜΩΝ ΣΑΣ , ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ Π.Χ. ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ρε 12.28 δεν ειμαστε ολοι αγροτες του καφενειου και ζουμε με τις επιδοτησεις. ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ.
    Φευγει το προιον με 5 λεπτα απο το χωραφι και εσυ στη πολη το πληρωωεις 1Ε και σε εχουν ψησει, οτι τα λεφτα τα περνει ο κακος αγροτης και οχι ο εντιμος μεσαζοντας.
    Ο εντιμος μεσαζοντας, αμα του ζητησεις 7 λεπτα, απαντα, αμα θες, αμα δε θες, εγω μπορω και αυριο να φερω απο Τουρκια.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Φαγατε τις επιδοτήσεις. Τώρα θερίστε αυτά που σπείρατε. Επιδοτήσεις τέλος (αν το καταλάβατε). Κοινοτικά κνδύλια παίρνουν πλέον οι νέες ευρωπαίκες χώρες (της Βαλτικής πχ)

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΟΡΟΥΣ.ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΓΩ , ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    Reply
  6. PIROVOLIMENOS

    GIATI I GEORGIA KAI I KTINOTROFIA ITAN KAI EINAI I RAXOKOKALIA TIS OIKONOMIAS MAS ANEKA8EN,..GIATI TA ELLINIKA PROIONTA EINAI PIOTIKOS KALITERA..DIOTI EAN DEN IPOSTIRIXSOUME TOUS LIGOUS KTINOTROFOUS POU MAS APEMINAN 8A TROME METALAGMENES MALAKIES KAI SE LIGES GENIES 8A LAMPOKOPAME TO BRADI SAN TOUS IAPONEZOUS….KAI EGO EIME ARGIROXOOS..OI EISAGOGES ME SKISANE ,MOU ALAXSANE TO ADOXSASTO….OI ELLINES ARXIROXOOI TEXNITES EINAI APO TOUS KALITEROUS STON KOSMO,,TO PIO OREO XEIROPIITO KOSMIMA KATASKEVAZOUME….PAROLA AUTA KAI KATOPIN SKISIMATOS MOU APO KINEZOUS ,,,EXSAKOLOU8O NA IPOSTIRIZO TIN ELLINIKI TROFI….EAN XASOUME KAI AUTO ,TOTE TI STO DIAOLO 8A TRONE TA PAIDIA MAS KAI EMIS..TA EISAGOMENA AMFIVOLOU PIOTITOS METALAGMENA KAI GEMATO ANTIVIOSIS KREATA KAI KATEPSIGMENA APO TA SOUPER MARKET???? GIA SKEPSOU TO LIGO…

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ Μ΄ΈΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΙ ΦΘΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΌΝΟΝ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΣ.ΑΠΑΙΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΩ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΥ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    τρωτε τα βρωμοκρεατα που εισαγει ο τζεφρυ καλα να παθαιτε τι φταιμε οι αλλοι που θελουμε να χουμε δικα μας και δεν μπορουμε λογω τζεφρυ?

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Εσάς θα σας εξολοθρεύσουνε και κοντά σε σας και μας από την πείνα όταν θα τελειώσουν τα ευρώ !!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *