xOrisOria News

ΘΑΥΜΑ…ΘΑΥΜΑ…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ…ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ…ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΝ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ !!!

«Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι «θέμα περικοπής αυτών των δύο μισθών δεν ετέθη ποτέ από την τρόικα, γιατί η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε». «Η κυβέρνηση κατοχυρώνει το……
εισόδημα όπου και όσο μπορεί», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που φέρεται να περιλαμβάνεται στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας,λέγοντας: «τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται».
«Είναι άδικο και παράλογο και εκ του πονηρού να ανακύπτει θέμα περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι «η ανταγωνιστικότητα στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να βελτιωθεί εάν μειωθεί ο όγκος του κράτους που καταπνίγει την οικονομία».

Στο μεταξύ, η πορεία εφαρμογής του μνημονίου ενόψει της τέταρτης δόσης των 15 δισ. ευρώ καθώς και το πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012 -2014, ύψους 12,8 δισ. ευρώ, τέθηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι είναι εξασφαλισμένη η 4η δόση των 15 δισ. ευρώ.

http://patrinaki.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post