xOrisOria News

ΑΡΧΙΣΕ Η…..ΚΑΘΑΡΣΗ !!!

Την ποινή των τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» κατά το διάστημα 2006-2007. To δικαστήριο, με ομόφωνη γνώμη, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.
Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 7.500 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για…
έναν χρόνο.
Ο πρώην υπουργός προτίμησε να εκπροσωπηθεί κατά τη διαδικασία από τους συνηγόρους του και να μην παραστεί ο ίδιος στη διαδικασία.
Η παραπάνω απόφαση των δικαστών έδωσε τη δυνατότητα αναστολής της ποινής που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό.
Αυτό δεν θα συνέβαινε αν το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αυστηρότερη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στον Τ. Μαντέλη η ποινή των τεσσάρων ετών. Στη περίπτωση που οι δικαστές αποδέχονταν την εισαγγελική πρόταση, τότε ο πρώην υπουργός πιθανότατα θα οδηγούνταν στη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η βασική ποινική εμπλοκή του Τ. Μαντέλη (που εκκρεμεί σε βάρος του) αφορά το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σχετικά με την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Το αδίκημα σχετίζεται με την εισροή 450.000 γερμανικών μάρκων για λογαριασμό του σε τράπεζα της Ελβετίας.
Ο ίδιος έχει κάνει λόγο για «προεκλογική χορηγία» από τη γερμανική εταιρεία.
Γι’ αυτή την υπόθεση ο πρώην υπουργός έχει αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, ενώ έχει απαγορευτεί και η έξοδός του από τη χώρα.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post