ΑΡΧΙΣΕ Η…..ΚΑΘΑΡΣΗ !!!

Την ποινή των τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» κατά το διάστημα 2006-2007. To δικαστήριο, με ομόφωνη γνώμη, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.
Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 7.500 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για…
έναν χρόνο.
Ο πρώην υπουργός προτίμησε να εκπροσωπηθεί κατά τη διαδικασία από τους συνηγόρους του και να μην παραστεί ο ίδιος στη διαδικασία.
Η παραπάνω απόφαση των δικαστών έδωσε τη δυνατότητα αναστολής της ποινής που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό.
Αυτό δεν θα συνέβαινε αν το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αυστηρότερη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στον Τ. Μαντέλη η ποινή των τεσσάρων ετών. Στη περίπτωση που οι δικαστές αποδέχονταν την εισαγγελική πρόταση, τότε ο πρώην υπουργός πιθανότατα θα οδηγούνταν στη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η βασική ποινική εμπλοκή του Τ. Μαντέλη (που εκκρεμεί σε βάρος του) αφορά το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σχετικά με την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Το αδίκημα σχετίζεται με την εισροή 450.000 γερμανικών μάρκων για λογαριασμό του σε τράπεζα της Ελβετίας.
Ο ίδιος έχει κάνει λόγο για «προεκλογική χορηγία» από τη γερμανική εταιρεία.
Γι’ αυτή την υπόθεση ο πρώην υπουργός έχει αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, ενώ έχει απαγορευτεί και η έξοδός του από τη χώρα.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    Και στον παππού που υπερασπίστηκε το σπίτι του, του έριξαν 10 χρόνια…

    Και πάψτε τις ψευδαισθήσεις ότι αφού έχουμε εκλογές, έχουμε και δημοκρατία. Κομματοκρατία λέγεται η τυρρανία που βιώνουμε.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    η ενομος πολιτεια εκανε διαπομπευση, μεχρι εκει μπορεσε η ΅καημενη΅.
    υπαρχει και συναιχεια……

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το άλλο…αυτό με τον Τοτό το ξέρετε.;;;;
    Ου να μου χαθούν τα κοπρόσκυλα…ήθελα να ήξερα ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ….;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    KI ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ 50 ΚΥΒΙΚΑ ΜΟΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ…………ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ;

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Reply
  6. ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΩΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΜΟΥΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ?

    ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΣ ΡΑΝΑΝΕ
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ 2009 ΕΣΚΑΣΕ Η ΜΠΟΜΠΑ? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 21 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΑΠΟ Δ'ΑΥΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ 10-20-50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ?

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ

    Reply
  8. microvios

    XAXAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΠ 500.000€ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΕ ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΙΣΩ ΤΑ 50.000€!!!!!!!!!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΟΝΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Καλά λέω εγώ Δικτατορία τού κοινοβουλείου!!! Πολίτευμα όπου οι 3+1 εξουσίες ελεγχονται από μία την εκτελεστική!!! Αυτοί οι Δικαστές ρε παιδιά πρέπει όχι να ήταν απλά δασκαλεμένοι αλλά κάποιος αόρατος οδηγός τούς κράταγε απ' το χεράκι!!! Κοραξ κοράκου μάτι δεν βγάζει!!!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 450.000 ΜΕ ΚΑΝΑ 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΜΩΣ…ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!!Ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΤΕΕΕΕΕ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *