xOrisOria News

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΣΗΜΟ

Προ δεκαημέρου, αλλά και παλαιότερα, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του άφηνε να εννοηθεί ότι με νομοσχέδιο που προετοιμάζει, θα επέβαλε το λεγόμενο “τσιγαρόσημο” , ώστε να «να υπάρξει εξαγορά του δικαιώματος του καπνίζειν με κάποια χρήματα, που θα πηγαίνουν υπέρ νοσοκομείων». Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, είπε ότι…..
“η σκέψη είναι, ότι από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 400 τ.μ., μπουζούκια, μπαρ μεγάλα και κ.λπ. και καζίνο, που το κάπνισμα τώρα είναι ελεύθερο, θα δώσω δικαίωμα εξαγοράς αυτού του `καπνίζειν` για τα καταστήματα αυτά” .

Χθες μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, άλλαξε θέση και αφού εκθείασε τον Πρωθυπουργό για τη στάση του (γλείψιμο το λέγαμε στο στρατό), επανήλθε στην καθολική εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αλήθεια, όταν κάποιος, εάν μάλιστα είναι ο πρωθυπουργός, σε αδειάζει κατά το κοινώς λεγόμενο, σε ανακαλεί στην τάξη και μάλιστα όταν είσαι και υπουργός και συνάμα καθηγητής συνταγματικού δικαίου, και τη μια δηλώνεις το ένα και την άλλη αναγκάζεσαι να δηλώσεις το άλλο, τι κάνεις κ. Λοβέρδε;
Παραιτείσαι, διότι απέτυχες να εφαρμόσεις πολιτική σου, έστω και σε αυτό το θέμα,μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.
Και θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι υπάρχουν κάποιες λέξεις στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο που ονομάζονται «ΦΙΛΟΤΙΜΟ», και «ΕΥΘΙΞΙΑ», με ότι αυτές σημαίνουν, όπως υπάρχει και η λέξη “ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ”.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
nikosxrist@gmail.com

Use Facebook to Comment on this Post