Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΣΗΜΟ

Προ δεκαημέρου, αλλά και παλαιότερα, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του άφηνε να εννοηθεί ότι με νομοσχέδιο που προετοιμάζει, θα επέβαλε το λεγόμενο “τσιγαρόσημο” , ώστε να «να υπάρξει εξαγορά του δικαιώματος του καπνίζειν με κάποια χρήματα, που θα πηγαίνουν υπέρ νοσοκομείων». Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, είπε ότι…..
“η σκέψη είναι, ότι από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 400 τ.μ., μπουζούκια, μπαρ μεγάλα και κ.λπ. και καζίνο, που το κάπνισμα τώρα είναι ελεύθερο, θα δώσω δικαίωμα εξαγοράς αυτού του `καπνίζειν` για τα καταστήματα αυτά” .

Χθες μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, άλλαξε θέση και αφού εκθείασε τον Πρωθυπουργό για τη στάση του (γλείψιμο το λέγαμε στο στρατό), επανήλθε στην καθολική εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αλήθεια, όταν κάποιος, εάν μάλιστα είναι ο πρωθυπουργός, σε αδειάζει κατά το κοινώς λεγόμενο, σε ανακαλεί στην τάξη και μάλιστα όταν είσαι και υπουργός και συνάμα καθηγητής συνταγματικού δικαίου, και τη μια δηλώνεις το ένα και την άλλη αναγκάζεσαι να δηλώσεις το άλλο, τι κάνεις κ. Λοβέρδε;
Παραιτείσαι, διότι απέτυχες να εφαρμόσεις πολιτική σου, έστω και σε αυτό το θέμα,μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.
Και θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι υπάρχουν κάποιες λέξεις στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο που ονομάζονται «ΦΙΛΟΤΙΜΟ», και «ΕΥΘΙΞΙΑ», με ότι αυτές σημαίνουν, όπως υπάρχει και η λέξη “ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ”.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
nikosxrist@gmail.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    12:13 ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ κ.λ.π.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΗΜΟΝΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΩ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1000% ΦΟΡΟΥΣ π.χ ΗΠΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Και μένα δεν μου αρέσει να φοράω την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο μου. Αν δεν την φορέσω κινδυνεύω. Κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κινδυνεύω μόνο εγώ. Εάν δεν την φορέσω και με πιάσουν σε έλεγχο πληρώνω το αντίστοιχο πρόστιμο. Δεν κάνω όμως τόσο φασαρία όσο γίνετε με το τσιγάρο. Αναλαμβάνω της ευθύνες μου. Την φοράω και είμαι κύριος ή δεν την φοράω και πληρώνω, τέλος! Οπότε σταματήστε να ζαλίζετε τα blogs και καπνίστε αν θέλετε σε δημόσιους χώρους (και αν σας πιάσουν πληρώστε) και αν δεν σας πιάσουν συνεχίστε καμαρωτά! Εγώ δεν είμαι καπνιστείς!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Δεν πειράζει. Όπως μας συνέστησε πριν λίγα χρόνια ένα αμερικανάκι που κυβερνάει την Ελλάδα, θα βάλουμε γλάστρες με φούντες στα μπαλκόνια και θα καπνίζουμε μαριχουάνα!!! It's good for the asthma, που έλεγαν και οι ράστα της Τζαμάικα. Χεχεχεχεχε…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ "ΣΟΒΑΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ……….ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕ!!!!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ανάμεσα στους απροκάλυπτα χαμερπείς (ΓΑΠ, Νίκος Παπανδρέου, Πάγκαλος, Βενιζέλος … κ.α.) της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ενδημούν και διάφοροι δήθεν "αξιοπρεπείς" και "πολιτικά ορθοί" (Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης … κ.α.).
    Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ΟΛΟΙ τους θα απολαύσουν Δίκαιες Δίκες. Μετά, το πιθανότερο είναι ότι ΟΛΟΙ τους θα κρεμαστούν στην Πλατεία Συντάγματος – ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ.
    "… εστί δίκης οφθαλμός ος τα παν'θ ορά …"
    Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ τους ΘΑΝΑΤΟΣ θα αποτρέψουν στο μέλλον άλλους, όμοιούς τους απο το να ξανα-ξεπουλήσουν και ξανα-προδώσουν τη χώρα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *