xOrisOria News

Παρ’ ολίγον παρεξήγηση στη ΝΔ, αλλά δόθηκε εξήγηση

Η φράση με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και με την οποία έκανε αναφορά σε πρώην πρωθυπουργό προκάλεσε παρ’ ολίγον παρεξήγηση ανάμεσα στη Συγγρού και την πλατεία Μαβίλη.

«Είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα, κ. Παπανδρέου. Εχετε χάσει πλήρως επαφή με την….
πραγματικότητα», είπε ο κ. Σαμαράς, όμως ορισμένοι είδαν πίσω από αυτήν την αναφορά το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή.

Η συζήτηση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ δημοσιογράφων, αφού οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν την αναφορά του προέδρου του κόμματος. Γι’ αυτόν το λόγο ο κ. Σαμαράς εξήγησε μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «δεν εννοούσα τον Κώστα Καραμανλή, εννοούσα τον Γιώργο Παπανδρέου».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη επί των εξηγήσεων έλαβε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος επανέλαβε πως «δεν υπήρχε καμία αιχμή κατά του Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος εννοούσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρέρχεται». Η παρ’ ολίγον παρεξήγηση αποφεύχθηκε και μετά από επικοινωνία που είχε βουλευτής της ΝΔ, τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή, με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να κατανόησε ότι ο κ. Σαμαράς δεν αναφερόταν στο πρόσωπό του. Το θέμα όμως προκάλεσε και την παρέμβαση του ΛΑΟΣ, που σε δήλωσή του τονίζει ότι «η πορεία του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν αδιαλείπτως αρνητική, όπως καταγράφεται η αντίστοιχη του Γιώργου Παπανδρέου».

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ

agelioforos.gr

Use Facebook to Comment on this Post