xOrisOria News

ΣΧΟΛΙΟ

Η τωρινή Ελλάδα απαρτίζεται από 5 γενιές.


1. Οι γεννηθείς πριν το 1945 οι οποίοι δούλεψαν για τους μπαμπάδες τους, για τους ευατούς τους, για τα παιδιά τους και για τα εγγόνια τους και ήταν η πιο παραγωγική γενιά
2. Οι γεννηθείς μεταξύ 1945-1970 δηλαδή οι γόνοι της προηγούμενης γενιάς οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη δουλειά των γονιών τους, εκμεταλλεύτηκαν τις …..
ευνοικές για αυτούς συνθήκες της για πρώτη φορά πραγματικής ελευθερίας και δημοκρατίς στη χώρα και ρούφηξαν μέχρι το μεδούλι το κράτος και αφήνουν στην επόμενη γενιά καμμένη γη.
3. Η γενιά 1970-1985. Είναι η “χαμένη γενιά”. Η γενιά με τα 3 διδακτορικά και τις 17 γλώσσες (το μόνο καλό που κληρονόμησε από τους προηγούμενους) που δουλεύει με αφεντικά αγράμματους, απαίδευτους και ολοκληρωτικά ‘αχρηστους ΄προϊσταμένους της προηγούμενης γενιάς, για 700 ευρώ.
4. Η γενιά 1985-2000. Είναι η γενιά που δεν παρέλαβε τίποτα και δεν ελπίζει σε πολλά. Είναι η γενιά που βλέπει τα λεφτά να τα χει πάρει η πιο προηγούμενη, τη μόρφωση η προηγούμενη και το μέλλον η επόμενη γενιά. Είναι αυτή η γενιά που καίγεται 48 ώρες μπροστά από το warcarft γιατί απλά δεν έχει τίποτα καλό γι αυτή ο έξω κόσμος.
5. Η γενιά 2.000 και έπειτα. Είναι η γενιά που θα ελπίσει ότι ίσως κάποτε αυτός ο τόπος γίνει μιά πραγματικά οργανωμένη χώρα, σαν κι αυτές που βλέπουμε ήδη να υπάρχουν, με ευτυχισμένους και ευσυνείδητους πολίτες…


* ΜΑΡΙΑ *

Use Facebook to Comment on this Post