ΣΧΟΛΙΟ

Η τωρινή Ελλάδα απαρτίζεται από 5 γενιές.


1. Οι γεννηθείς πριν το 1945 οι οποίοι δούλεψαν για τους μπαμπάδες τους, για τους ευατούς τους, για τα παιδιά τους και για τα εγγόνια τους και ήταν η πιο παραγωγική γενιά
2. Οι γεννηθείς μεταξύ 1945-1970 δηλαδή οι γόνοι της προηγούμενης γενιάς οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη δουλειά των γονιών τους, εκμεταλλεύτηκαν τις …..
ευνοικές για αυτούς συνθήκες της για πρώτη φορά πραγματικής ελευθερίας και δημοκρατίς στη χώρα και ρούφηξαν μέχρι το μεδούλι το κράτος και αφήνουν στην επόμενη γενιά καμμένη γη.
3. Η γενιά 1970-1985. Είναι η “χαμένη γενιά”. Η γενιά με τα 3 διδακτορικά και τις 17 γλώσσες (το μόνο καλό που κληρονόμησε από τους προηγούμενους) που δουλεύει με αφεντικά αγράμματους, απαίδευτους και ολοκληρωτικά ‘αχρηστους ΄προϊσταμένους της προηγούμενης γενιάς, για 700 ευρώ.
4. Η γενιά 1985-2000. Είναι η γενιά που δεν παρέλαβε τίποτα και δεν ελπίζει σε πολλά. Είναι η γενιά που βλέπει τα λεφτά να τα χει πάρει η πιο προηγούμενη, τη μόρφωση η προηγούμενη και το μέλλον η επόμενη γενιά. Είναι αυτή η γενιά που καίγεται 48 ώρες μπροστά από το warcarft γιατί απλά δεν έχει τίποτα καλό γι αυτή ο έξω κόσμος.
5. Η γενιά 2.000 και έπειτα. Είναι η γενιά που θα ελπίσει ότι ίσως κάποτε αυτός ο τόπος γίνει μιά πραγματικά οργανωμένη χώρα, σαν κι αυτές που βλέπουμε ήδη να υπάρχουν, με ευτυχισμένους και ευσυνείδητους πολίτες…


* ΜΑΡΙΑ *

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΜΑΙ ΤΟ 56 ΓΕΝΝΙΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΑΤ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    χμμμμμ…μήπως να έλεγες "οι γεννηθέντες"…..; Εδώ δεν ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα μας(και δεν είναι θέμα πτυχίων και εξαιρετικών σπουδών αυτό)περιμένουμε πρόοδο και ευημερία;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    baraei sta neyra kai sto kefali
    kai petaei kai spirakia……
    me ena kalo pidima tha soy fygoyne kat arxin amesos ola ta spirakia……

    Reply
  5. Ανώνυμος

    MAΡΙΑ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΓΑΜΙΑ ….

    ΓΙ ΠΡΟΣΕΞΕΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΣΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΗ

    ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Μην φοβαστε τιποτα μην μασατε τιποτα

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ !!!

    Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΛΟΙ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΜΙΖΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΡΩΡΟΙ . Ε ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ.ΚΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ , ΚΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    εγω παντως δεν εφαγα τιποτα απο κανεναν, δουλεψα σαν σκυλα, παιρνω την συνταξη που αντιστοιχει στα χρονια δουλειας μου, κοιταξα τους γονεις μου, δεν εκλεψα το κρατος με κανενα τροπο, ο,τι κληρονομησα σχεδον τα χαρισα στον γυιο μου κ δεν χρωσταω σε κανεναν παρα μονο στον εαυτο μου! Σ αυτον λοιπον θα απολογουμαι κ να πανε να γαμηθουνε οσοι προσπαθουνε να μας φορτωσουνε ενοχες ενω αυτοι κανονιζουνε το παιχνιδι κ διαμορφωνουνε τις γενιες οπως τους συμφερει!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    μαρια, χαμενη γενια εδω. εμεις εργαζομαστε για εσας και την επομενη. ξεκοληστε απο το warcraft και βοηθηστε για την επομενη και τη μεθεπομενη, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *