xOrisOria News

Tί θα είχε συμβεί άραγε άν η Σοβιετική Ένωση είχε κερδίσει την Αμερική στο φεγγάρι;;;;

Οι Αμερικανοί κέρδισαν την κούρσα προς την Σελήνη όταν ο Νίλ Άρμστρονγκ πάτησε στο φεγγάρι το 1969…
Αυτό το γεγονός απέτρεψε τους Σοβιετικούς από τις προσπάθειες να ‘αγγίξουν’ τη Σελήνη.
Όμως τι θα είχε συμβεί αν η Σοβιετική Ένωση είχε φτάσει πρώτη στο φεγγάρι;
Η πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσγείωση ήταν ένας θρίαμβος για τους Αμερικάνους, παράλληλα όμως κερδίζοντας αυτόν τον space race ”ήχησε” και…
το τέλος του. Οι πολιτικοί έχασαν το ενδιαφέρον τους για το σεληνιακό πρόγραμμα Απόλλων, το οποίο συνεχίστηκε ως το 1972 όταν και διακόπηκε.

Ο Piers Bizony, ο οποίος έγραψε την αυτοβιογραφία του Gagarin λέει: “Οι Ρώσοι ήταν χρόνια στην επιχείρηση του διαστήματος, οι Αμερικανοί θεώρησαν πως βρίσκονταν σε έναν αγώνα δρόμου μαζί τους…και η φύση κάθε αγώνα προτάσσει πως μόλις νομίζεις πως κέρδισες, ταυτόχρονα σταματάς να προσπαθείς.”

Αν οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει πρώτοι στη Σελήνη είναι απίθανο να την είχαν εγκαταλείψει.
Το γεγονός πως δεν είναι ένα δημοκρατικό κράτος, της δίνει τη δυνατότητα να δαπανά χρήματα και ‘ταλέντα’ του πληθυσμού της, με τέτοιο τρόπο που η Αμερική δεν θα μπορούσε.

Ο Δρ Christopher Raily πιστεύει ότι η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν θα σταματούσε τις αποστολές αλλά ως τώρα θα είχε φτιάξει και σεληνιακές βάσεις.
Και πιστεύει πως οι Αμερικάνοι θα ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν παρόμοια, εφόσον θα προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν με τους κομμουνιστικούς αντιπάλους τους.
“Η ιστορία των επόμενων δεκαετιών θα ήταν πολύ διαφορετική”..υποστηρίζει.

www.topeiraxtiri.gr

Use Facebook to Comment on this Post