Tί θα είχε συμβεί άραγε άν η Σοβιετική Ένωση είχε κερδίσει την Αμερική στο φεγγάρι;;;;

Οι Αμερικανοί κέρδισαν την κούρσα προς την Σελήνη όταν ο Νίλ Άρμστρονγκ πάτησε στο φεγγάρι το 1969…
Αυτό το γεγονός απέτρεψε τους Σοβιετικούς από τις προσπάθειες να ‘αγγίξουν’ τη Σελήνη.
Όμως τι θα είχε συμβεί αν η Σοβιετική Ένωση είχε φτάσει πρώτη στο φεγγάρι;
Η πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσγείωση ήταν ένας θρίαμβος για τους Αμερικάνους, παράλληλα όμως κερδίζοντας αυτόν τον space race ”ήχησε” και…
το τέλος του. Οι πολιτικοί έχασαν το ενδιαφέρον τους για το σεληνιακό πρόγραμμα Απόλλων, το οποίο συνεχίστηκε ως το 1972 όταν και διακόπηκε.

Ο Piers Bizony, ο οποίος έγραψε την αυτοβιογραφία του Gagarin λέει: “Οι Ρώσοι ήταν χρόνια στην επιχείρηση του διαστήματος, οι Αμερικανοί θεώρησαν πως βρίσκονταν σε έναν αγώνα δρόμου μαζί τους…και η φύση κάθε αγώνα προτάσσει πως μόλις νομίζεις πως κέρδισες, ταυτόχρονα σταματάς να προσπαθείς.”

Αν οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει πρώτοι στη Σελήνη είναι απίθανο να την είχαν εγκαταλείψει.
Το γεγονός πως δεν είναι ένα δημοκρατικό κράτος, της δίνει τη δυνατότητα να δαπανά χρήματα και ‘ταλέντα’ του πληθυσμού της, με τέτοιο τρόπο που η Αμερική δεν θα μπορούσε.

Ο Δρ Christopher Raily πιστεύει ότι η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν θα σταματούσε τις αποστολές αλλά ως τώρα θα είχε φτιάξει και σεληνιακές βάσεις.
Και πιστεύει πως οι Αμερικάνοι θα ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν παρόμοια, εφόσον θα προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν με τους κομμουνιστικούς αντιπάλους τους.
“Η ιστορία των επόμενων δεκαετιών θα ήταν πολύ διαφορετική”..υποστηρίζει.

www.topeiraxtiri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. Ανώνυμος

    Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια.

    Ἑορταζέτω γοῦν πᾶσα κτίσις, τήν ἔγερσιν Χριστοῦ, ἐν ᾖ ἐστερέωται.

    Μή μᾶς ἀποστερήσεις αὐτῆς τῆς προσδοκίας, Φιλάνθρωπε Κύριε!

    Καλή δύναμι!

    Καλό στάδιο πνευματικοῦ ἀγῶνος!
    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ" ….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Παιδια εχουνε παει στο φεγγαρι οι αμερικανοι και η σημαια τους ακομα κυμματιζει!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ολα τα πιτσιρικια γραφουν σε αυτο το μπλογκ.
    Εχουν πηξει στη μαλακια με τις ταινιες επιστημονικης φαντασιας.
    ΤΟ μυαλο τους ειναι κουφιο και εχει μεσα σκατα και αυτα νομιζουν οτι η γη ειναι κουφια και εχει μεσα ερπετα

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ν ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΓΩ,ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΕΣΤΗΚΑ!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    4:41 μ.μ. παντα θα υπαρχουν ατομα σαν εσενα που ειναι σαν τους αναρχικους δλδ σε μια πορεια που ειναι σημαντικη και εχει μαζεψει παρα πολυ κοσμο πετανε μεσα 10 κουκουλοφορους και αποσπα τη κοινη γνωμη γιατι εγινε η πορεια και αν μαζεψε πολυ κοσμο αλλα ολοι ασχολουμαστε με τους ταχα αχαρχικους και ποσες βιτρινες εσπασαν…ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ 4:41 μ.μ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    αρθογραφε κοψε την πρωινη….βλαπτει σοβαρα τον εγκεφαλο!!!…. i love νιαου and vomoloxius!!!!! ΕΡΩΤΑΣ ΓΑΡ!!!!!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Διαβαστε το βιβλιο του ΣΟΦΙΑ, ..μυστικη σεληνη.Θα δειτε πολλα σχετικα μετα οσα λεει ο 423.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    η σεληνη δεν ειναι αυτα που μας λενε η σεληνη ειναι κουφια απο μεσα και πιθανολογειτε οτι υπαρχει ζωη εκει..στην ουσια η σεληνη ειναι ας πουμε ενα σκαφος που μας ελεγχει ανα πασα στιγμη και βεβεια η σεληνη μπορει να σκωτοσει ολη την ανθρωποτητα για σκεφτειτε τι θα γινοταν αν ο ηλιος και η σεληνη ευθυγραμηστει για παρα πολυ καιρο?? και βεβαια το υπεροχο μυαλο που διαθετουμε το βαλαμε να σκεφτει γιατι η σεληνη δεν γυρναει????

    Reply
  9. Ανώνυμος

    12 Απριλίου 2011 4:14 μ.μ. μα εισαι το βλημα???? τοσο πολυ κοιμασαι δεν διαβαζεις ποιο πανω?? και εσυ ακομα πιστευεις οτι ο παπανδρεου κανει κουμαντος στην ελλαδα?? ο σαρκοζι κανει κουμαντος στη γαλλια?? και η μερκελ στη γερμανια?? σκουπιδια εχει το μυαλο σας? πιονια ειναι ολοι τους ρεεεεεεεε ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΖΩΑ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Το παιχνίδι είναι στημένο έτσι και αλλοιώς για αυτό ξυπνήστε ρέιιιιιιιιιι
    κλείστε την TV ανοίξτε τα μάτια σας και οργανωθείτε μακριά απο κατεστημένες οργανώσεις.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Δεν ξερω τι γνωριζει ο αρθρογραφος..αλλα στην δικη μου αντιληψη ,περα απο τις ελεγχομενες επισημες ειδησεις περι πρωτιας και επιτυχιας των αμερικανων στην Σεληνη…εχουν υποπεσει απο διαφορα αναγνωσματα τπου ,βιβλιων,…οτι οι Αμερικανοι ποτε δεν πηγαν στην ΣΕΛΗΝΗ,..απλα σκηνοθετησαν στην ΝΕΒΑΔΑ το ολο εγχειρημα ,και το παρουσιασαν ως επιτυχημενη επισκεψη στην σεληνη.Στην Σεληνη πηγαν οι ΡΩΣΟΙ με τον Γκαγκαριν και μια συνοδο του(μου διαφευγει τωρα),εκει ομως συναντησαν καποια οντα ,τα οποια φονευσαν τον Γκαγκαριν(το πτωμα του οποιου και σημερα βρισκεται στη Σεληνη),και αφησαν να επιστρεψει στη ΓΗ τη συνοδο του.Το γεγονος συνεβη στην περιοδο του ψυχρου πολεμου,και την αποτυχια των ΡΩΣΩΝ,θελησαν οι αμερικανοι να διασκεδασουν ,…ομως τους προλαβαν οι Ρωσοι και τους μιλησαν για την αδυναμια του ανθρωπου μελλοντικα να παει στην σεληνη διοτι την ελεγχουν εξωγηινες πιθανον δυναμεις,…και επι πλεον οι Ρωσοι για να πετυχουν ισορροπια ειπαν στους αμερικανους οτι αν εκεινοι σκηνοθετουσαν την δικη τους επισκεψη ,οι ρωσοι δεν θα μιλουσαν καθολου,αρκει να μην επαιρνε εκταση ο θανατος του Γκαγκαριν πανω στην ΣΕΛΗΝΗ.Ετσι οι μεν αμερικανοι σκηνοθετησαν ολο το παραμυθι της κατακτησης απο αυτους της σεληνης ,..οι δε ΡΩΣΟΙ σκηνοθετησαν τον θανατο του Γκαγκαριν πανω στη γη με δηθεν ατυχημα που εγινε σε εκπαιδευτικη πτηση πολεμικου αεροσκαφους στην οποια χαθηκε καθε ιχνος του ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ.Τωρα που βρισκεται η αληθεια κανενας δεν ξερει…ομως πρεπει να ειμαστε καχυποπτοι…γιατι απο οτι φαινεται με μυστικα σεναρια κοιμιζουν και κυβερνουν τον κοσμο …που εχει μαυρα μεσανυχτα.Στο γιατι δεν πανε αλλο οι αμερικανοι στη σεληνη ..καταλαβαινετε το γιατι…πως να πανε αν αυτη κατεχεται απο αλλες αγνωστες δυναμεις??

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Αν το 69 πήγαν στο φεγγάρι σκεφτείτε τι τεχνολογία είχαν τότε …………με την σημερινή τεχνολογία θα έπρεπε να είχαν και fastfoodάδικα στο φεγγάρι ….Εγώ δεν πιστεύω να πάτησαν ποτε το πόδι τους εκεί πάνω

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Μην βάζετε ιδέες στο Γιώργο θα μας αποικήσει στη Σελήνη!

    Ειναι ικανός………

    Reply
  15. Ανώνυμος

    κανενας δεν εχει παει στο φεγγαρι λαλακιες σας λενε..μας κρυβουν τεραστιες γνωσεις ειμαστε παγιδευμενοι απο τα ερπετα…πρεπει να τα πολεμησουμε πριν βγουν απο κατω και γινουμε τροφη τους!!!! ξεκολατε αλλαξτε σταση ζωης δειτε την πραγματικοτητα κλειστε τις τηλεορασεις!! ειμαστε οι ανθρωποι και η ΓΗ ειναι δικη μας εμεις θα επρεπε να ελεγχουμε τον πλανητη μας θα επρεπε να εχουμε ανθρωποινους νομους αλλα οπως βλεπετε ολοι οι νομοι που περνανε ειναι κατα τις ανθρωποτητα μας εξοντονου τωρα μεσω του καινουριου κωδικα τροφης με τους ψεκασμους με την δηλητηριαση του σωματος μας…και εσυ ακομα ασχολεισαι με τον παγκαλο το τι ειπε?? αχ τι ωραιο φαγητο που ειμαστε

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Tί θα είχε συμβεί άραγε άν η Σοβιετική Ένωση είχε κερδίσει την Αμερική στο φεγγάρι;;;;

    …θα κλάναμε απο το γόνατο;;;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *