Τι σχέση έχουν οι επιτυχημένες γυναίκες με το «χρόνο»;

Ενώ όλοι έχουμε τις ίδιες ώρες μέσα στην ημέρα, φαίνεται πως δεν τον διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο…
Άλλοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη δουλειά, άλλοι στον ύπνο και άλλοι στις κοινωνικές τους επαφές. Οι επιτυχημένες γυναίκες, επαγγελματικά και οικογενειακά, είναι αυτές που ξέρουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους καλύτερα από τον καθένα. Πώς όμως το καταφέρνουν;

1. Δείπνο με τα παιδιά.

Οι επιτυχημένες γυναίκες συχνά εργάζονται πολλές ώρες αλλά παράλληλα, διατηρούν προσωπικό χρόνο για διάφορα σημαντικά πράγματα μέσα στη μέρα. Και δεν εργάζονται από το πρωί έως το βράδυ. Βάζουν όριο στο επαγγελματικό τους πρόγραμμα, οργανώνουν τα ραντεβού τους για ώρες κατάλληλες, μέχρι νωρίς το απόγευμα και επιστρέφουν σπίτι για να δουν λίγο την οικογένειά τους και αν χρειαστεί, να συνεχίσουν από εκεί τις υπόλοιπες εργασιακές υποχρεώσεις. Ο χρόνος αυτός με τα παιδιά και την οικογένεια, ή φίλους, φαίνεται πως γεμίζει τις μπαταρίες τους και η δουλειά γίνεται πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη.

2. Καφές και έξοδος.

Απολαμβάνοντας κάποιες ώρες στην αγαπημένη σας καφετέρια ή βγαίνοντας για λίγο από το γραφείο για μια εξωτερική δουλειά, φαίνεται πως αναζωογονεί τη διάθεση και τη σκέψη σας. Η επαφή με άλλο κόσμο, η παρατήρηση της ζωής έξω από το παράθυρο του γραφείου και η απόλαυση ενός καφέ, έστω και για ένα τέταρτο, επιδράει θετικά στην επαγγελματική απόδοση. Οι επιτυχημένες γυναίκες ακολουθούν αυτή την τακτική του δεκάλεπτου καφέ, προκειμένου να γεμίσουν τον οργανισμό τους με ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

3. Περισσότερος ύπνος.

Πολλοί, επιστρέφοντας στο σπίτι, παρακολουθούν τηλεόραση ή απασχολούνται με το διαδίκτυο. Οι γυναίκες όμως, με τις μεγαλύτερες επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες, επιλέγουν να πηγαίνουν για ύπνο από νωρίς. Μετατρέπουν έτσι αυτές τις αντιπαραγωγικές βραδινές ώρες σε παραγωγικές ώρες το πρωί. Το πρωινό ξύπνημα, σε συνδυασμό με ένα καλό πρωινό και ένα ντους, τις κάνει να διαχειρίζονται πιο ξεκούραστα και ήρεμα τις καταστάσεις που προκύπτουν μέσα στην ημέρα.

4. Εκμετάλλευση άχρηστου χρόνου.

Όλοι έχουμε απροσδόκητα δωρεάν λεπτά εδώ και εκεί, όπως για παράδειγμα η ώρα που πάτε τα παιδιά στο φροντιστήριο, η ώρα λίγο πριν κοιμηθείτε ή η ώρα επιστροφής προς το σπίτι. Ο χρόνος αυτός κυλάει χωρίς να έχετε κάνει κάτι σημαντικό για τη ζωή ή το επάγγελμά σας. Ωστόσο, οι πραγματικά επιτυχημένες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτές τις στιγμές για κάτι ευχάριστο, όπως το να ακούσουν ένα αγαπημένο τραγούδι, να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα φίλο ή να διαβάσουν ένα αγαπημένο περιοδικό ή βιβλίο. Οι δραστηριότητες αυτές κάνουν πιο ευχάριστη τη ζωή και δίνουν άλλη σημασία στην ύπαρξή σας, χωρίς να κάνετε αυτό που πολλοί συνηθίζουν, δηλαδή να ελέγχετε ξανά και ξανά, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *