Facebook: Αλλαγές στις ρυθμίσεις ελέγχου προσωπικών δεδομένων

Facebook: Αλλαγές στις ρυθμίσεις ελέγχου προσωπικών δεδομένων

Μια σειρά από αλλαγές ως προς τις ρυθμίσεις ελέγχου προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσε την Τετάρτη το Facebook, με σκοπό να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο επί των δεδομένων του, ενώ εξακολουθεί να βάλλεται από παντού σχετικά με την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Όπως αναφέρει το Reuters, το σκάνδαλο- στο πλαίσιο του οποίου αποκαλύφθηκε ότι η Cambridge Analytica είχε συλλέξει δεδομένα 50 εκατ. χρηστών από την πλατφόρμα του Facebook χωρίς να έχει λάβει άδεια – έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 100 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του.

«Η τελευταία εβδομάδα μας έδειξε πόσο περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνουμε για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας, και να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει πώς το Facebook λειτουργεί- και τι επιλογές έχει πάνω στα δεδομένα του», έγραψαν οι Έριν Έγκαν, αντιπρόεδρος και chief privacy officer, και Άσλι Μπέριντζερ, αντιπρόεδρος και deputy general counsel, σε σχετικό blogpost.

«Οπότε, επιπρόσθετα στις ανακοινώσεις του Μαρκ (Ζάκερμπεργκ) την προηγούμενη εβδομάδα…λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα στις προσεχείς εβδομάδες για να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο πάνω στην ιδιωτικότητά τους».

Όπως γράφουν τα δύο στελέχη, τα περισσότερα από αυτά τα updates που έρχονται ήταν ούτως ή άλλως «στα σκαριά» εδώ και λίγο καιρό, αλλά «τα γεγονότα των τελευταίων λίγων ημερών υπογραμμίζουν τη σημασία τους».

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών έχει γίνει ευκολότερη η εύρεση των σχετικών επιλογών/ ρυθμίσεων περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παρέχονται εργαλεία για εύρεση, κατέβασμα και διαγραφή των δεδομένων στο Facebook. «Κάποιοι θέλουν να διαγράφουν πράγματα που είχαν κοινοποιήσει στο παρελθόν, ενώ άλλοι είναι απλά περίεργοι σχετικά με το πόσες πληροφορίες έχει το Facebook. Οπότε, παρουσιάζουμε το Access Your Information- έναν ασφαλή τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης των πληροφοριών σας, όπως posts, reactions, σχόλια και αναζητήσεις. Μπορείτε να πάτε εκεί για να διαγράψετε οτιδήποτε από το timeline σας ή προφίλ σας που δεν θέλετε πλέον στο Facebook. Επίσης, κάνουμε ευκολότερο το κατέβασμα των δεδομένων που έχετε μοιραστεί με το Facebook».

Όπως σημειώνεται, θα ακολουθήσουν προτάσεις αλλαγών στους όρους χρήσης του Facebook και στην πολιτική ως προς τα δεδομένα, προκειμένου να αποσαφηνίζεται καλύτερα τι δεδομένα συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *