H Garmin παρουσιάζει ένα έξυπνο ποδήλατο γυμναστικής

H Garmin παρουσιάζει ένα έξυπνο ποδήλατο γυμναστικής

Το Garmin Tacx Neo φιλοδοξεί να φέρει την εμπειρία ποδηλασίας στο βουνό και τον ανοιχτό δρόμο εντός των τειχών ενός μοντέρνου σπιτιού με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας.

Το νέο όργανο γυμναστικής της Garmin ξεκίνησε ήδη την εμπορική του πορεία στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη και προσφέρει μία όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία ποδηλασίας μέσα στο σπίτι. Παράλληλα, αποτελεί και ένα εργαλείο προπόνησης για τους επαγγελματίες αθλητές. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα της αλλαγής ταχυτήτων με ένα εικονικό σύστημα, το οποίο προσφέρει ρεαλιστική εμπειρία ως προς την αντίσταση που βρίσκουν τα πόδια του αναβάτη. Στην κεντρική οθόνη με διαγώνιο 4.5 ιντσών προβάλλονται χάρτες και διαδρομές, με τη ρεαλιστική απεικόνιση τοπίων, για τα οποία αντλούνται πληροφορίες από πραγματικούς χάρτες.

Το συνοδευτικό λογισμικό αναλαμβάνει να προπονήσει τον αναβάτη, είτε σε εικονικούς κόσμους με δεδομένη δυσκολία διαδρομής, η οποία αντανακλάται στον κεντρικό τροχό, ενώ υπάρχει αντίδραση του ποδηλάτου ανάλογα με το είδος του εδάφους που απεικονίζεται στην οθόνη. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι αναβάτες μπορούν να αγωνίζονται εναντίον άλλων χρηστών σε απομακρυσμένα σημεία του κόσμου, σε virtual ποδηλατικούς αγώνες, μέσα από την κοινή χρήση του λογισμικού.

Από μία τόσο πλήρη πρόταση δεν θα μπορούσε να λείπει και η καταγραφή επιμέρους στοιχείων fitness, τα οποία προβάλλονται στην οθόνη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής στατιστικών στη συνοδευτική εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Εκατέρωθεν της οθόνης, υπάρχουν δύο ανεμιστήρες που έχουν ως σκοπό τους να κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστική την εμπειρία ποδηλασίας, αλλά και να ανακουφίσουν το πρόσωπο του αναβάτη, μετά από μία εντατική προσπάθεια στα πεντάλ. Είναι προφανές ότι το διαφορετικό αυτό ποδήλατο γυμναστικής δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα ακριβό… «παιχνίδι» για το σπίτι, καθώς η ενδεικτική τιμή που ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις ΗΠΑ αγγίζει τα 3200 δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *