Τελευταία Νέα

H Huawei είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα νέα 5G chipsets της

H Huawei είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα νέα 5G chipsets της

Οι Kirin 820 και 1020 θα είναι οι νέοι επεξεργαστές της Huawei, που θα εξοπλίζουν τα νέα 5G smartphones της εταιρείας.

Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη παρουσίαση του Huawei Kirin 990, της ναυαρχίδας των chipsets της, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει η φήμη για τους επόμενους επεξεργαστές της, τα μοντέλα Kirin 1020 και 820, τα οποία θα διακρίνονται από το γεγονός ότι προσφέρουν υπηρεσίες δικτύωσης 5ης γενιάς. Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη παρουσίαση, αλλά οι περισσότερες φήμες συμφωνούν ότι δεν απέχουμε πολύ από τα αποκαλυπτήρια από την πλευρά της Huawei.

Οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο συμφωνούν ότι στην περίπτωση του Huawei Kirin 1020 θα ακολουθείται η αρχιτεκτονική των 5 nm, με πυρήνες ARM Cortex-A77. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kirin 990 είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 7 nm, γεγονός που υπόσχεται αύξηση απόδοσης της τάξης του 50% από το νέο, σαφώς μικρότερο σε μέγεθος chipset. Εννοείται ότι θα περιλαμβάνεται και ένα 5G modem.

Από το δεύτερο μισό του 2020 και έπειτα, ο Kirin 1020 θα ξεκινήσει να βρίσκει τη θέση του στο εσωτερικό των Huawei smartphones, με το Huawei Mate 40 series να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του.

Αναφορικά με τον Kirin 820, η Huawei θέλει να τον χρησιμοποιήσει προκειμένου να καταστήσει το 5G προσιτό σε ένα ευρύ κοινό. Στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα chipset με ενσωματωμένο 5G modem, με τη διαφορά ότι εδώ χρησιμοποιείται η αρχιτεκτονική των 7 nm. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για αυτό το chipset πέρα από το γεγονός ότι αναμένεται να το δούμε να εγκαθίσταται αρχικά στο Huawei Nova 7 ή το Huawei 10X. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας, οι οποίες εκτιμάται ότι θα επιβεβαιώσουν τις φήμες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *