H Microsoft ανιχνεύει ιρανική κυβερνοεπίθεση στην προεκλογική καμπάνια Τραμπ

H Microsoft ανιχνεύει ιρανική κυβερνοεπίθεση στην προεκλογική καμπάνια Τραμπ

Η Microsoft, μέσω διακεκριμένων στελεχών ασφαλείας της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει μια σημαντική σειρά από προσπάθειες εκμετάλλευσης και ελέγχου λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται άμεσα με την προεκλογική καμπάνια υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, όπως τα αναφέρει το New Atlas, οι επιθέσεις αυτές φέρονται να έχουν γίνει από το Ιράν. To Κέντρο Έξυπνου Εντοπισμού Απειλών της Microsoft (Microsoft Threat Intelligence Center) κατάφερε να εντοπίσει έως και 2700 προσπάθειες αναγνώρισης και εκμετάλλευσης συγκεκριμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Αύγουστο έως και τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνολικά 241 ήταν οι λογαριασμοί emails που φαίνεται να είχαν γίνει αντικείμενο απευθείας στόχευσης.

Είναι προφανές ότι η Microsoft δεν έδωσε στη δημοσιότητα σε ποιους ανήκαν οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, αλλά σημείωσε στην ενημέρωσή της ότι πρόκειται για κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, για υποψηφίους για την Προεδρία και την καμπάνια για την εκλογή του 2020, καθώς και για επιφανείς Ιρανούς που κατοικούν εκτός της χώρας καταγωγής τους. Η ομάδα που έκανε το hacking ονομάζεται Phosphorus, είναι γνωστή από το 2013, ενώ η Microsoft επισημαίνει ότι δεν προέβη σε μία πολύ εξελιγμένη επίθεση.

Άλλες πηγές αναφέρουν στο Διαδίκτυο ότι η προεδρική καμπάνια την οποία στόχευσε η ομάδα αυτή των hackers είναι εκείνη του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ για την προεδρία του 2020, δήλωσε, πάντως, σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν έχει πέσει στη δική του αντίληψη ή της ομάδας του ότι έχει γίνει κάποια προσπάθεια hacking αυτής της κλίμακας.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι αυτή η είδηση φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της εμπλοκής τρίτων στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες μίας χώρας, τονίζοντας την ανάγκη για τη συνολικότερη εξέταση του ζητήματος με τη λήψη μέτρων προστασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία προεκλογική εκστρατεία.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *