H Oracle παρουσιάζει ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα για το cloud

H Oracle παρουσιάζει ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα για το cloud

Το Oracle Autonomous Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να εκτελεί πολλές κρίσιμες λειτουργίες αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του χρήστη.

Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με την Oracle βασίζεται σε τεχνολογίες cloud δεύτερης γενιάς, ενώ υπάρχει υποστήριξη από το Autonomous Database που παρουσίασε λίγο καιρό πριν η Oracle. Όλες οι εφαρμογές του Red Hat θα μπορούν να τρέχουν στο νέο αυτόνομο Linux της Oracle, με την εταιρεία να σημειώνει ότι το λειτουργικό σύστημα αυτό θα μπορεί να προσφέρει εξαιρετική απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες, υψηλή αντοχή και αξιοπιστία, καθώς και αυξημένη ασφάλεια απέναντι σε κάθε είδους απειλή.

Το λειτουργικό σύστημα αυτό θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι γίνεται χρήση των εφαρμογών του Oracle Cloud. To εν λόγω λειτουργικό σύστημα θα προσφέρει μία μεγάλη έκταση αυτονομίας, η οποία θα του επιτρέπει να αναβαθμίζεται μόνο του, να κάνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις όταν αυτό είναι απαραίτητο, καθώς και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς τρέχει. Όλες οι εργασίες θα μπορούν να συνεχίζουν στο παρασκήνιο, χωρίς να πρέπει να αναλάβει κάποιο έργο ο τελικός χρήστης.

Για τους δημιουργούς του, το Oracle Autonomous Linux σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο cloud computing, η οποία θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την ενσωμάτωση των εφαρμογών του στην καθημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα. Ο απώτερος στόχος των προγραμματιστών της Oracle είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν το πρώτο ολοκληρωμένο και απολύτως αυτόνομο cloud στον κόσμο. Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτελεί και το άρτι αφιχθέν λειτουργικό σύστημα.

Μέρος της στρατηγικής της εταιρείας είναι να επεκτείνει το Oracle Cloud, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε 16 γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, με στόχο το φτάσει σε 20 ακόμα γεωγραφικές περιοχές μέχρι και το τέλος του 2020. Βασικός στόχος της Oracle είναι να έχει παρουσία με τις cloud εφαρμογές της τόσο σε Αμερική και Ευρώπη όσο και στην Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *