Nikkei: Ο κοροναϊός ίσως πλήξει την παραγωγή του iPhone

Nikkei: Ο κοροναϊός ίσως πλήξει την παραγωγή του iPhone

REUTERS/Lucas Jackson

Τα σχέδια της Apple να αυξήσει την παραγωγή iPhone κατά 10% στο πρώτο μισό του έτους ίσως να αντιμετωπίσουν εμπόδια λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην Κίνα, ανέφερε την Τρίτη η Nikkei Asian Review.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Nikkei έγραψε, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί των σχεδίων της Apple, πως η εταιρεία ζήτησε από τους προμηθευτές της, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατασκευαστικά κέντρα στην Κίνα, να παράγουν μέχρι και 80 εκατομμύρια iPhones στο πρώτο μισό του 2020.

Η Apple έχει κλείσει παραγγελίες για μέχρι και 65 εκατομμύρια από τα παλαιότερα iPhones της και μέχρι 15 εκατομμύρια μονάδες ενός νέου, μειωμένης τιμής μοντέλου, το οποίο σχεδιάζει να παρουσιάσει τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές. Ωστόσο η μαζική παραγωγή, που ήταν να αρχίσει την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ίσως καθυστερήσει εξαιτίας του ξεσπάσματος του ιού, ανέφερε η Nikkei.

Το ξέσπασμα του κοροναϊού έχει ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα τον θάνατο άνω των 100 ανθρώπων στην Κίνα, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 4.500. Δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι έχουν αποκλειστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος, ενώ αναταραχή έχει προκληθεί και στις διεθνείς αγορές.

Η Apple, με πωλήσεις iPhones αξίας άνω των 142 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2019, έχει παρουσιάσει φθηνότερα μοντέλα για να προσελκύσει και καταναλωτές με χαμηλότερες οικονομικές δυνατότητες, καθώς και να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων στα πιο ακριβά της προϊόντα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *