OI ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ KAI Ή ΣΧΕΣΗ TOΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ;

“Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια κείται,”
“Κι ίσως έρθουν παράξενες εποχές,

όταν ακόμη και ο θάνατος θα πεθάνει”
..Ο Χάουαρντ Π. Λάβκραφτ γεννήθηκε το 1890 και πέθανε το 1937, σε ηλικία 47 χρονών, στο Πρόβιντενς του Ροουντ Αιλαντ. Υπήρξε αφοσιωμένος μελετητής των αρχαιοτήτων της πόλης του και ίσως η καταγωγή του να
του έδωσε τη φυσική τάση, που τον έκανε αγγλόφιλο

για όλη του τη ζωή. Η υγεία του τα πρώτα χρόνια, δεν ήταν πολύ σταθερή, έτσι τα πέρασε προστατευμένος μέσα στην οικογένεια, ενώ η μερική αυτή ανικανότητα του του επέτρεψε να διαβάζει συνέχεια. Σαν αποτέλεσμα το ευαίσθητο, ονειροπόλο παιδί, δημιούργησε πολύ νωρίς ενα παράξενο δικό του κόσμο, στοιχειωμένο απο τα πλάσματα της φαντασίας του. Μεγάλο μέρος των μυθιστορημάτων του, που ανήκε στο βασίλειο του υπερφυσικού αναπτύχθηκε απ΄αυτό τον κόσμο.

Ο Λάβκραφτ ειχε αλλεργία σε οποιαδήποτε θερμοκρασία κάτω απο 20 βαθμούς και συχνά, αργότερα στη ζωή του, κάτω απο τους 30.

…Σαν παιδί ήταν ντροπαλός, ενώ σαν ενήλικος απόμακρος, σχεδόν απομονωμένος και πολύ επιρρεπής στα αλλόκοτα της νύχτας. Ήταν ψηλός, αδύνατος και συνήθως χλωμός σαν φάντασμα, παρόλο που είχε φωτεινά και πολύ ζωηρά μάτια. Το σαγόνι του προεξείχε, αλλά ο χαρακτήρας του ήταν ευγενικός. Η συζήτηση του αποκάλυπτε ενα εκπληκτικά πλούσιο λεξιλόγιο και μια άμεση χρήση των λέξεων, γεγονός ολοφάνερο στα μυθιστορήματα του

….Η πρώτη ιστορία που αποκαλύπτει καθαρά το σχέδιο του Λάβκραφτ, είναι ” Το Κάλεσμα του Κθούλου”. Ο ίδιος έγραψε για τη δουλειά του :

“ Ολες μου οι ιστορίες, ασύνδετες καθώς ίσως φαίνονται, βασίζονται στη θεμελιώδη γνώση ή θρύλο, οτι αυτός ο κόσμος κατοικούνταν κάποτε απο μιαν άλλη φυλή, που εξασκώντας τη μαύρη μαγεία, έχασε τη θέση της και εξορίστηκε, αλλά ζει στον εξώτερο χώρο περιμένοντας την ευκαιρία να ανακτήσει πάλι αυτή τη γή”.072365d6b90182d96ed4019621108e85-1024×732
…..Στις δύο δεκαετίες που διήρκεσε η συγγραφική του ζωή, έγινε δάσκαλος του μακάβριου και στην εποχή του δεν υπήρχε ισότιμος του στην Αμερική.

Mυθολογία ΚΘΟΥΛΟΥ!!!-το σύμπαν του Λαβκραφτ!!!

O τίτλος προέρχεται από το όνομα μιας μυστηριώδους οντότητας, του Κθούλου, που “στο άντρο του στη βυθισμένη Ρ’λυέ κοιμάται και ονειρεύεται”, ο οποίος ανήκει σε μία ράτσα πανίσχυρων εξωδιαστασιακών οντοτήτων που ο λαβκράφτ ονομάζει “μεγάλους παλαιούς” (the great old ones) ή “αρχαίους” (the ancient ones), οι οποίοι είναι εξόριστοι από τον…
κόσμο μας και αγωνίζονται να επιστρέψουν με το άνοιγμα κάποιων μυστικών σφραγισμένων πυλών, ενώ ο τιτάνιος και χταποδόμορφος Κθούλου είναι ο μόνος απ’ αυτούς που βρίσκεται στη γη, σε ένα είδος “χειμερίας νάρκης” στο βυθό κάποιου ωκεανού.

Το απαγορευμένο βιβλίο που διηγείται την ιστορία των Μεγάλων Παλαιών και φυσικά άλλες πολύ σκοτεινές γνώσεις, είναι το θρυλικό Necronomicon του τρελλού άραβα Αμπντούλ Αλχαζρέντ. Αν υφίσταται αυτό το απαγορευμένο βιβλίο (μύθοι αναφέρουν ότι είναι 3 πρωτότυπα βιβλία – ένα στα αραβικά – ένα στα λατινικά – ένα στα ελληνικά) και όχι ένα λογοτεχνικό παιχνίδι του Λάβκραφτ που το επινόησε για τα διηγήματά του, είναι κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. Παρ’ όλα αυτά ακόμη και φανταστικό να είναι το βιβλίο, αντικατοπτρίζει αληθινά “απαγορευμένα” βιβλία και κείμενα τα οποία πιθανόν να είχε μελετήσει ο Λάβκραφτ.Όλα ξεκίνησαν με το διήγημα του Λαβκράφτ “The Call of Cthulhu” (Το κάλεσμα του Κθούλου)…. η διήγηση περιστρέφεται γύρω από μία τιτάνια δαιμονική εξωγήινη οντότητα, που στην αρχαία γλώσσα έχει το όνομα “Κθούλου” και τους ακόλουθούς του, που μετανάστευσαν στην Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και έκτισαν την R’lyeh (Ρ’λυέ), μία μεγαλιθική μητρόπολη σε ένα νησί του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ. Αυτά τα τιτάνια όντα, ημιδρακοειδή, ημιχταποδοειδή, μάχονταν σε έναν αιώνιο πόλεμο με άλλες εξωγήινες ράτσες που κατοίκησαν τον πλανήτη μας από την εποχή των δεινοσαύρων.

Κάποια άγνωστη κοσμογονική καταστροφή οδήγησε τον Κθούλου και τη γενιά του μέσα στους μεγαλιθικούς πύργους τους και – σύμφωνα πάντα με την διήγηση του Λάβκραφτ – το νησί φρούριό τους τελικά βυθίστηκε κάτω από τα κύματα, φυλακίζοντάς τους σε μία ημιναρκωμένη κατάσταση για αμέτρητους αιώνες.Σύμφωνα με την Μυθολογία Κθούλου, οι αρχαίοι θεοί ή “Μεγάλοι Παλαιοί”, εξορίστηκαν στο διάστημα (πέρα από τα άστρα) από τους Πρεσβύτερους Θεούς, γιατί εξασκούσαν τη μαύρη μαγεία στο απαγορευμένο πεδίο της Γης. Η πύλη των Διαστάσεων έκλεισε πίσω τους και σφραγίστηκε για να μην επιστρέψουν ποτέ. Απ’ αυτούς μόνο ο Κθούλου παραμένει στην βυθισμένη Ρ’λυέ αιώνια όπου κοιμάται και ονειρεύεται έως ότου ξυπνήσει και να καλέσει πίσω στη Γη τους αδελφούς του.Η μυθολογία επεκτείνεταισε όλους τους πιθανούς χώρους, σε άλλες διαστάσεις, στα άστρα, στη Γη, στο βυθό των θαλασσών, στην ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ…..ακόμη και μέσα στο χρόνο.

Ο μύθος των Μεγάλων Παλαιών.. Υπάρχει μια φυλή στο εξώτερο διάστημα, που αποτελείται από φρικτά όντα μιας αλλοπρόσαλλης βιολογίας. Τα όντα αυτά, που ονομάζονται Μεγάλοι Παλαιοί, αποίκησαν πολλούς πλανήτες, ένας από τους οποίους ήταν και η Γη. Ήρθαν ως εδώ, εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, πετώντας με τις τεράστιες φτερούγες τους και έχτισαν πολιτείες τιτανικές στην Ανταρκτική και στα βάθη της θάλασσας, με τη βοήθεια των φρικτών Σογγώθ, πλασμάτων χωρίς νου που έχουν τη μορφή τεράστιας συγκέντρωσης πρωτοπλασμαστικών φυσαλίδων.

Οι Μεγάλοι Παλαιοί ξεκίνησαν πολέμους με τα Σογγώθ, που ξέφυγαν από τον έλεγχό τους και με άλλες φυλές όντων που ήρθαν από το Διάστημα, όπως με τους Μι Γκο, καθώς επίσης και οι Τρομεροί Χιονάνθρωποι των Ιμαλάϊων. Το αποτέλεσμα αυτών των πολέμων ήταν να περιοριστεί ο χώρος εξάπλωσης των Μεγάλων Παλαιών και πολλές από τις πολιτείες τους να ερημώσουν αν και αυτοί δε χάθηκαν.Μερικοί από τους Μεγάλους Παλαιούς λατρεύτηκαν ως Θεότητες, τόσο στη Γη όσο και σε άλλους πλανήτες αλλά επειδή ως οντότητες ήταν εξαιρετικά κακόβουλες, οι Πρεσβύτεροι Θεοί τους εξόρισαν μακριά, σε άλλες διαστάσεις, όπου περιμένουν υπομονετικά να έρθουν τα Άστρα στη σωστή τους θέση, για να ανοίξουν οι πύλες της φυλακής τους και να γυρίσουν ξανά.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει κάτι που πρέπει να θίξουμε. Σε κάποια σημεία Μεγάλοι Παλαιοί ονομάζονται το σύνολο των θεοτήτων της μυθολογίας Κθούλου και σε κάποια άλλα υπάρχει διαχωρισμός. Συγκεκριμένα, θεότητες μικρότερης δύναμης ονομάζονται Μεγάλοι Παλαιοί (ανάμεσά τους ο περίφημος Κθούλου), ενώ οι Εξώτεροι Θεοί, όπως ο Αζαθώθ, Ο Γιογκ Σοθώθ, ο Νυαρλαθοτέπ και άλλοι είναι Θεοί κοσμικής κλίμακας και πολύ μεγαλύτερης δύναμης.Υπάρχουν ανάμεσά μας τάγματα που λατρεύουν τις σκοτεινές αυτές θεότητες μέσα από φρικτές τελετές που διαστρέφουν το νου των ανθρώπων. Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσα από τα όνειρα και η ενασχόληση των ανθρώπων με τη λατρεία των Μεγάλων Παλαιών είναι καταστροφική για αυτούς είτε λατρεύουν κάποιους από τους μικρούς Θεούς είτε τους Εξώτερους.Οι Θεοί αυτοί, όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια δύναμη, δεν είναι ανίκητοι. Άλλωστε, σε ξεχασμένα χρόνια, νικήθηκαν από τους Πρεσβύτερους Θεούς και εξορίστηκαν, σε διάφορα διηγήματα όμως εμφανίζονται ευάλωτοι σε τελετουργίες, ακόμα και σε ανθρώπινα όπλα.

Αυτό είναι, σε πολύ γενικές γραμμές το πλαίσιο της Μυθολογίας Κθούλου. Ας περάσουμε τώρα στις θεότητες που απαρτίζουν το Λαβκραφτικό Πάνθεον.Το Πάνθεο της Μυθολογίας ΚθούλουΑζαθώθ: Ο ύψιστος Θεός της μυθολογίας, περιγράφεται ως δαιμονικός σουλτάνος αλλά και ως τυφλός και ηλίθιος Θεός, που στέκεται στη μέση του πυρηνικού χάους και τον νανουρίζει ο ήχος από καταραμένα τύμπανα και μονότονους αυλούς.Γιογκ Σοθώθ: Συγκυβερνήτης, μαζί με τον Αζαθώθ, ο Γιογκ Σοθώθ είναι ο φύλακας στο κατώφλι, ο Θεός που βρίσκεται παντού στο χώρο και στο χρόνο. Η συνηθισμένη του μορφή είναι ένα κολοσσιαίο συνονθύλευμα από φυσσαλίδες.Νυαρλαθοτέπ: Είναι ο Αγγελιοφόρος των Θεών, που λέγεται επίσης και Έρπον Χάος, Μαύρος Άνθρωπος και φλεγόμενο μάτι με τρεις λοβούς. Παρουσιάζεται κυρίως μέσα στα όνειρα και έχει τη μορφή ενός κομψού, λεπτού άντρα, είναι όμως κακόβουλος και αρέσκεται στο να εξαπατά τα θύματά του. Σουμπ Νιγκουράθ: Λέγεται και Μαύρη Αίγα των Δασών με τα χίλια νεογνά, γιατί αρκετές φορές εμφανίζεται με αυτή την όψη, ενώ μπορεί και να εμφανιστεί με τη μορφή ενός καταραμένου μαύρου σύννεφου. Ονομάζεται επίσης και Νύφη του Ακατανόμαστου.Κθούλου: Δεν ανήκει στους Εξώτερους Θεούς αλλά στους ελάσσονες Μεγάλους Παλαιούς. Η όψη του είναι φρικτή και βρίσκεται βυθισμένος στην πόλη της Ρ’λυέ, κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου κοιμάται κι ονειρεύεται, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους μέσα από τα όνειρα. Έχει τη μορφή ενός χταποδόμορφου ειδεχθούς όντος με μεγάλες φτερούγες και μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα. Θεωρείται ως ο Αρχιερέας των Εξώτερων Θεών.

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι Θεοί του Λαβκραφτικού Πανθέου, με τον Αζαθώθ και τον Γιογκ Σοθώθ να αποτελούν τους κυβερνήτες τους. Ωστόσο, διάφοροι άλλοι συγγραφείς που εμπνεύστηκαν από το μεγάλο συγγραφέα του φανταστικού, επινόησαν δικές τους θεότητες και τις σύνδεσαν με το Μύθο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Χαστούρ (εξόριστος στον Αλντεμπαράν αλλά σχετικά φιλικά διακείμενος στους ανθρώπους), Ο Τσαθόγγουα με τη μορφή ενός τεράστιου βατράχου, ο Λλοϊγκόρ, Ο Νταγκόν και η Ύδρα, που ανήκουν στους περίφημους Αβυσσαίους και πολλές άλλες θεότητες ήσσονος σημασίας σε σύγκριση με τους Εξώτερους Θεούς. Όλοι αυτοί οι ελάσσονες θεοί αποτελούν τη συνοδεία των Μεγάλων Θεών και τελούν υπό την προστασία τους.Ένας από τους τρόπους που οι Μεγάλοι Παλαιοί επικοινωνούν με τους ανθρώπους είναι μέσω ονειρικών υποβολών. Ο Κθούλου χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τηλεπάθεια με την οποία γίνεται αντιληπτός στα ευαίσθητα και καλλιτεχνικά άτομα, όπως και σε άτομα με παράξενες ιδιαιτερότητες. Πάντως, οι εξαιρετικά εξωγήινες και παράξενες σκέψεις του προκαλούν συμπτώματα παράνοιας στους αποδέκτες του και τους οδηγούν στην σχιζοφρένεια και στην αμνησία.Τα όντα αυτά – οι Μεγάλοι Παλαιοί – παρουσιάζονται πολλές φορές να έχουν πολλαπλά σώματα, πολλές οντότητες και να παίρνουν διάφορες μορφές. Ρίζες έχουν σε διάφορους πολιτισμούς. Παράδειγμα ο Νυαρλαθοτέπ….. το όνομά του ηχητικά και μόνο έχει ρίζες στην Αρχαία Αίγυπτο, σε διάφορα κείμενα έχει την μορφή ενός μαύρου Φαραώ…. Ενός άντρα με περήφανα αιγυπτιακά χαρακτηριστικά, τυλιγμένος σ’ ένα λαμπρό πρισματικό μανδύα, που φορά την καλύπτρα του Φαραώ (νέμες) στο κεφάλι. Αυτή η μορφή ίσως να είναι ταυτόσημη με την μορφή του Μαύρου Άντρα (στην Αγγλία) και ταιριάζει με τις περιγραφές του αποκρυφιστή Άλιστερ Κράουλι.Στην Αίγυπτο επίσης εμφανίζεται σαν Ο Απρόσωπος Θεός…. στην αρχή του αιγυπτιακού πολιτισμού ο λαός λάτρευε τον Νυαρλαθοτέπ στη μορφή μιας φτερωτής σφίγγας, με πρόσωπο χωρίς χαρακτηριστικά, που έφερε την τριπλή κορόνα μιας θεότητας. Ο Απρόσωπος θεός παρουσιαζόταν κάποτε μέσα από τα σώματα των ειδώλων του. Η υπόλοιπη ιεροσύνη αργότερα υποβάθμισε αυτή τη λατρεία, η οποία ξεχάστηκε στις χιλιετίες που ακολούθησαν την διάλυσή της. Αυτή η υλοποίηση πιθανόν να είναι ταυτόσημη με την εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ σαν το Θηρίο.Στην Αίγυπτο εμφανίζεται επίσης σαν ο Ο Τρομερός Σκελετός. Αυτή η σπάνια εμφάνιση μοιάζει με ένα ζωντανό σκελετό 12 πόδια ψηλό, με το κεφάλι ενός ανθρώπινου εμβρύου και φοβερά γαμψά νύχια στα χέρια του.

Επίσης ο Θεός Θώθ…. η μορφή που μοιάζει με άνθρωπο με κεφάλι πουλιού. Ο Λάβκραφτ θεωρεί ότι μπορεί να είναι εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ την οποία υιοθέτησε για να εμφανίζεται στους πρώτους Αιγύπτιους.Αυτός που φέρνει τα έντομα… λατρεύτηκε την εποχή της 12ης Δυναστείας στην Αίγυπτο και η μορφή του μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν μία ορδή από τεράστιες, αηδιαστικές, υπερφυσικές ακρίδες. Σήμερα δεν λατρεύεται από καμία γνωστή θρησκευτική ομάδα.Παρόμοιες αναφορές για την συγκεκριμένη οντότητα – δαίμονα υπάρχουν και σε άλλους πολιτισμούς…. ο Αχτού (Κονγκό), Ο Μαύρος Δαίμονας, ο Μαύρος Άνδρας (Αγγλία), Ο Μαύρος Άνεμος (Κένυα), Ογκώδης Γυναίκα (Κίνα), Ο Σκοτεινός (Καλιφόρνια, Λουϊζιάνα), Το Είδωλο του Μίσους (Αφρική), Επιπλέων Τρόμος (Αϊτή), Ο Θεός με την Ματωμένη Γλώσσα (Κένυα), Ο Πράσινος Άνδρας (Κέλτες), Ο Στοιχειωτής του Σκοταδιού (Αυστραλία), Ο Άνδρας με τα Κέρατα (Κέλτες), Σούγκορον (Μαλαισία), Ο Γδαρμένος (Μέση Ανατολή), Ο Νάνος που Σέρνεται (Ινδία)…..Και αυτό ήταν παράδειγμα μόνο για μία από τις δεκάδες οντότητες που αναφέρονται στο απαγορευμένο βιβλίο.Σύμφωνα πάντα με τον Λάβκραφτ, ο Θάνατος είναι μία φάση που η αντίληψή της – όπως την εννοούμε – βασίζεται στο χρόνο. Το άλυτο μυστήριο του χρόνου είναι το κλειδί για την κατανόηση του μυστηρίου του θανάτου. Ακόμη και οι Μεγάλοι Παλαιοί, είναι παλαιοί χρονικά και σύμφωνα με τις διηγήσεις του Λάβκραφτ, είναι νεκροί αλλά και δεν είναι νεκροί, είναι εξόριστοι αλλά και δεν είναι, βρίσκονται σε “νάρκη”, άρα σε αναστολή…..

Στο έργο του Lovecraft συναντάμε μια γεωγραφία παράξενη, στην οποία πολύ συχνά εκτυλίσσονται οι ιστορίες του. Ανάμεσά τους είναι το Άρκαμ, μια υποτιθέμενη τοποθεσία στη Μασαχουσέτη και το Ντάνγουιτς, ένα χωριό για το οποίο έγραψε το εκπληκτικό διήγημα Ο τρόμος του Ντάνγουιτς, όπου κάνει την εμφάνισή του ο τρομερός Γιογκ Σοθώθ. Σημαντικό ρόλο παίζει το επίσης φανταστικό Πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ, στο οποίο φαίνεται πως φυλάσσεται ένα αντίγραφο του Νεκρονομικόν, ενώ το Ίνσμουθ, ένα φανταστικό παραθαλάσσιο χωριό, είναι ο τόπος όπου επιβιώνει η παράξενη λατρεία των Αβυσσαίων.Εκτός όμως από αυτά τα μέρη, υπάρχουν και άλλοι κόσμοι, ακόμα πιο παράξενοι. Η Ρ’λυε, η βυθισμένη στον Ειρηνικό πόλη στην οποία κοιμάται ο Κθούλου, η Καντάθ, η ονειρική πολιτεία στην οποία ζουν οι Μεγάλοι Παλαιοί, ο σκοτεινός πλανήτης Γιογγώθ και ο Σαγγάι, που αποτελούν ορμητήρια των Παλαιών, η χαμένη πόλη των Παλαιών στην Ανταρκτική, η Ιρέμ των Κιόνων στην έρημο της Αραβίας, η καταραμένη Μναρ, η Ούλθαρ με τις ιερές γάτες, η Σελεφαΐς, το φριχτό υψίπεδο του Λενγκ με το αποτρόπαιο μοναστήρι και τον εφιαλτικό μοναχό και κυριολεκτικά δεκάδες άλλες τοποθεσίες.Ρ’ ΛΥΕ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟΥΔεν ήταν φυσικά δυνατόν να μην υπάρχει σύνδεση της Μυθολογίας Κθούλου με το νησί της Ατλαντίδας καθώς και με το μυστηριώδες Τρίγωνο του Διαβόλου….. πως γίνεται η σύνδεση ;

Με βάση τα λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν καθώς και των στοιχείων που είναι γνωστά, “μπορεί” να υπολογιστεί η θέση της βυθισμένη πόλης της Ρ’λυέ. Φαίνεται δε ότι βρίσκεται σε ένα έρημο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.Το ακριβές όμως αντιδιαμετρικό σημείο της τοποθεσίας αυτής πάνω στην επιφάνεια της Γης είναι 138 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 196 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας Κρήτης. Το σημείο αυτό κατά σύμπτωση ταιριάζει με την τοποθεσία που περιγράφει ο Πλάτωνας για την βυθισμένη Ατλαντίδα. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί για την σύμπτωση αυτή. Και πως μπερδεύεται ξαφνικά ο χώρος της Κρήτης σαν περιοχή, δεν το έχω καταλάβει…..

Υπάρχει επίσης μία μελέτη του ερευνητή John Vincent Sanders, ο οποίος επισημαίνει ότι γίνονται κάτι έρευνες σχετικά με όλα αυτά σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του Ειρηνικού.Τον Ιούλιο του 1997 και τον Ιανουάριο 1998 το αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Discovery Channel, παρουσίασε ένα ωκεανογραφικό ντοκυμαντέρ με τον τίτλο “Πλάσματα της Αβύσσου” (Creatures of the Abyss), στο οποίο έγινε αναφορά σε ένα “μυστηριώδη ήχο”, μία απίστευτη ηχητική εκπομπή που προερχόταν από “κάπου από τον βυθό του Νότιου Ειρηνικού, περίπου στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Χιλής….”. Εντοπίστηκε από το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό με το σύστημα Sosus (ένα τεράστιο δίκτυο υποθαλάσσιων ακουστικών συσκευών) – και ο ήχος εμφανίζει να ποικίλει σε ένταση και ρυθμό ενώ χαρακτηρίζεται από μεγάλη δονικότητα (όπως αναφέρει η αναφορά του Sosus “a haunting quality” )

Στο ντοκυμαντέρ αναφέρθηκε ότι η καλύτερη περιγραφή που θα μπορούσε να δοθεί γι’ αυτόν τον ήχο είναι ότι μοιάζει σαν την αναπνοή και τις επαναλαμβανόμενες φωνητικές προσπάθειες κάποιου γιγάντιου πλάσματος που κατοικεί σε υποθαλάσσια σπήλαια τεράστιου βάθους !  Το ίδιο όμως αναφέρει και ο Λαβκράφτ από τις δικές του μελέτες, όπου δίνει την τοποθεσία της Ρ’λυέ στις συντεταγμένες 49 μοίρες 51 λεπτά νότια και 128 μοίρες 34 λεπτά δυτικά – ο υπολογισμός των συντεταγμένων αυτών πάνω σε ένα χάρτη υποδεικνύουν ένα από τα βαθύτερα σημεία του Ειρηνικού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χιλής.

Η θαλάσσια αυτή περιοχή του Νοτιαανατολικού Ειρηνικού είναι ένα “θαλάσσιο κενό”, χωρίς αρχιπέλαγος και απομονωμένα νησιά. Σε κάποια σημεία το βάθος ξεπερνάει τα 5000 μέτρα, ενώ η “Άβυσσος του Αγ. Βαρθολομαίου” στα ανοιχτά της Χιλής ξεπερνά σε βάθος τα 9000 μέτρα.Αναφορά υπάρχει επίσης στο βιβλίο “Αόρατοι Ορίζοντες” (Invisible Horizons) του Vincent Gaddis, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου αφιερωμένο στο θέμα των “vanishing islands” (νησιά που εμφανίζονται και εξαφανίζονται). Εκεί αναφέρεται ότι τα περισσότερα νησιά – φαντάσματα (κατά σύμπτωση και πάλι) έχουν παρατηρηθεί σε αυτή ακριβώς την περιοχή του Ειρηνικού.Ο ερευνητής Charles Berlitz έχει γράψει πάρα πολλά για το “Τρίγωνο του Διαβόλου” τηε περιοχή του Ειρηνικού (ανάλογη με αυτή των Βερμούδων), όπου δεκάδες πλοία και αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.Επίσης το περιβόητο και καταστροφικό καιρικό φαινόμενο του Ελ-Νίνιο πηγάζει ακριβώς από το Νοτιοανατολικ Ειρηνικό και απλώνεται δυτικά προς την Αυστραλία. Το 1969 και 1988 αναφέρθηκε μια πολύ μεγάλης κλίμακας γεωμαγνητική ανωμαλία (Science News 10-05-1988): το γεωμαγνητικό πεδίο της Γης “ταλαντεύτηκε” επικίνδυνα, με επίκεντρο την συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια εποχή ακριβώς, επιστολές στο περιοδικό Pursuit στα τεύχη v21, n2,p89 – 1988) μιλούν για μαρτυρίες εμφάνισης ενός τεράστιου χταποδοειδούς πλάσματος που εθεάθη ανοιχτά της Μαλαισίας.  Οι μελετητές της Λαβκραφτικής σχολής του κόσμου επιμένουν και χαμογελούν αινιγματικά ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου, ο Κθούλου έχει ξυπνήσει.

Η μυθολογία επεκτείνεται όλους τους πιθανούς χώρους, σε άλλες διαστάσεις, στα άστρα, στη Γη, στο βυθό των θαλασσών, στην ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ…..ακόμη και μέσα στο χρόνο.

Το συγκεκριμένο παζλ δεν έχει ούτε τέλος ούτε λύση.  Τα κυρίαρχα στοιχεία μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας σημεία κλειδιά που τηλεγραφικά είναι περίπου τα παρακάτω :

ʼλλες διαστάσεις – άλλοι πλανήτες – παράλληλοι κόσμοι – χωροχρονικά μυστήρια – εξωγήινες και εξωδιαστασιακές οντότητες – τόποι πέρα από τα άστρα – ο Αντίκοσμος – ολόκληρη η Ιστορία του Δυτικού Αποκρυφισμού – οι πλανήτες ʼρης, Αφροδίτη και κυρίως ο Πλούτωνας (ο Γϊουγκώθ) – ο γαλαξίας της Ανδρομέδας – οι Πλειάδες (και οι Υάδες) – ο Μπερτελγκέζ – ο αστερισμός του Δράκοντα και του Βοώτη – ο Αρκτούρος και ο Ρίγκελ – Δρακονιανοί – Ερπετόμορφοι Γκρίζοι – Κούφια Γη – οι εναλλακτικές Προϊστορίες – αρχαίες απόκρυφες παραδόσεις – παράξενες μυθολογίες διαφόρων λαών – τα νησιά του Ειρηνικού – οι έρημοι – ο βυθός της Θάλασσας – η Ατλαντίδα και η Λεμουρία – τα Ιμαλάϊα – το όρος Βερμόντ – το όρος Σάστα – οι ʼνδεις – η ζούγκλα και οι χαμένοι πολιτισμοί της Βραζιλίας – το Λαύριο (το δικό μας με τις στοές) – μυστικές βιβλιοθήκες – απαγορευμένα μαγικά βιβλία (Necronomicon, De Vermis Mysteriis, Unausprechliche Kulten, τα Πνακωτικά Χειρόγραφα, Το βιβλίο του Τζυάν, οι Πινακίδες των Ναακάλ, Το χειρόγραφο Βούνιτς κλπ.) – Κβαντική Φυσική – παράξενα επιστημονικά πειράματα – μεταλλάξεις και τερατογενέσεις – χαμένοι εξερευνητές (Συνταγματάρχης Φώσσετ, Ρ. Αμούνδσεν, Τ. Γουώτερτόουν κ.α.) – Ανόργανα Όντα και εξωκοσμικοί δαίμονες (Κάρλος Καστανέντα, Κέννεθ Γκράντ κ.α.) – Σουμεριανή, Ασσυριακή, Βαβυλωνιακή, Αιγυπτιακή, Ινδουιστική, Αμπορίτζιναλ, Εσκιμώϊκη, Ινδιάνικη, Ινδονησιακή, Αραβική και Ελληνική Μυθολογία – Μάγοι και Αποκρυφιστές (Τζόν Ντη, Αλιστερ Κράουλι, Ρότζερ Μπέηκον κ.α.) -οι στοές των Ilumminati, το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, το Cult of the Serpent, το Temple of Seth, το Esoteric Order of Dagon, το Order of the cubic Stone κ.α. – η αλληλογραφία του Λάβκραφτ και των άλλων του κύκλου του – χρονοταξιδιώτες – Ονειρόκοσμοι και ονειροταξιδευτές – οι Αβυσσαίοι – οι Μι – Γκο – τα Σογκώθ – πλάσματα όπως ο Κθούλου, ο Νυαρλαθοτέπ, ο Αζαθώθ, ο Γιογκ Σοθώθ, ο Σουμπ Νιγκουράθ κ.α. – μυστικοί πόλεμοι – συνομωσίες – θεολογίες – αρχαία πάνθεα- και ακόμη άλλα πολλά…..

Το μεγαλύτερο ψηφιδωτό μυστηρίων που εμφανίστηκε ποτέ στην Λογοτεχνία αλλά και με μίξη τόσων πολιτισμών…..

———————————————————

Ένας από τους τρόπους που οι Μεγάλοι Παλαιοί επικοινωνούν με τους ανθρώπους είναι μέσω ονειρικών υποβολών. Ο Κθούλου χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τηλεπάθεια με την οποία γίνεται αντιληπτός στα ευαίσθητα και καλλιτεχνικά άτομα, όπως και σε άτομα με παράξενες ιδιαιτερότητες.

Πάντως, οι εξαιρετικά εξωγήινες και παράξενες σκέψεις του προκαλούν συμπτώματα παράνοιας στους αποδέκτες του και τους οδηγούν στην σχιζοφρένεια και στην αμνησία.

Τα όντα αυτά – οι Μεγάλοι Παλαιοί – παρουσιάζονται πολλές φορές να έχουν πολλαπλά σώματα, πολλές οντότητες και να παίρνουν διάφορες μορφές. Ρίζες έχουν σε διάφορους πολιτισμούς. Παράδειγμα ο Νυαρλαθοτέπ….. το όνομά του ηχητικά και μόνο έχει ρίζες στην Αρχαία Αίγυπτο, σε διάφορα κείμενα έχει την μορφή ενός μαύρου Φαραώ…. Ενός άντρα με περήφανα αιγυπτιακά χαρακτηριστικά, τυλιγμένος σ’ ένα λαμπρό πρισματικό μανδύα, που φορά την καλύπτρα του Φαραώ (νέμες) στο κεφάλι. Αυτή η μορφή ίσως να είναι ταυτόσημη με την μορφή του Μαύρου ʼντρα (στην Αγγλία) και ταιριάζει με τις περιγραφές του αποκρυφιστή ʼλιστερ Κράουλι.

Στην Αίγυπτο επίσης εμφανίζεται σαν Ο Απρόσωπος Θεός…. στην αρχή του αιγυπτιακού πολιτισμού ο λαός λάτρευε τον Νυαρλαθοτέπ στη μορφή μιας φτερωτής σφίγγας, με πρόσωπο χωρίς χαρακτηριστικά, που έφερε την τριπλή κορόνα μιας θεότητας. Ο Απρόσωπος θεός παρουσιαζόταν κάποτε μέσα από τα σώματα των ειδώλων του. Η υπόλοιπη ιεροσύνη αργότερα υποβάθμισε αυτή τη λατρεία, η οποία ξεχάστηκε στις χιλιετίες που ακολούθησαν την διάλυσή της. Αυτή η υλοποίηση πιθανόν να είναι ταυτόσημη με την εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ σαν το Θηρίο.

Στην Αίγυπτο εμφανίζεται επίσης σαν ο Ο Τρομερός Σκελετός. Αυτή η σπάνια εμφάνιση μοιάζει με ένα ζωντανό σκελετό 12 πόδια ψηλό, με το κεφάλι ενός ανθρώπινου εμβρύου και φοβερά γαμψά νύχια στα χέρια του.

Επίσης ο Θεός Θώθ…. η μορφή που μοιάζει με άνθρωπο με κεφάλι πουλιού. Ο Λάβκραφτ θεωρεί (?) ότι μπορεί να είναι εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ την οποία υιοθέτησε για να εμφανίζεται στους πρώτους Αιγύπτιους.

Αυτός που φέρνει τα έντομα… λατρεύτηκε την εποχή της 12ης Δυναστείας στην Αίγυπτο και η μορφή του μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν μία ορδή από τεράστιες, αηδιαστικές, υπερφυσικές ακρίδες. Σήμερα δεν λατρεύεται από καμία γνωστή θρησκευτική ομάδα.

Παρόμοιες αναφορές για την συγκεκριμένη οντότητα – δαίμονα υπάρχουν και σε άλλους πολιτισμούς…. ο Αχτού (Κονγκό), Ο Μαύρος Δαίμονας, ο Μαύρος ʼνδρας (Αγγλία), Ο Μαύρος ʼνεμος (Κένυα), Ογκώδης Γυναίκα (Κίνα), Ο Σκοτεινός (Καλιφόρνια, Λουϊζιάνα), Το Είδωλο του Μίσους (Αφρική), Επιπλέων Τρόμος (Αϊτή), Ο Θεός με την Ματωμένη Γλώσσα (Κένυα), Ο Πράσινος ʼνδρας (Κέλτες), Ο Στοιχειωτής του Σκοταδιού (Αυστραλία), Ο ʼνδρας με τα Κέρατα (Κέλτες), Σούγκορον (Μαλαισία), Ο Γδαρμένος (Μέση Ανατολή), Ο Νάνος που Σέρνεται (Ινδία)…..

Και αυτό ήταν παράδειγμα μόνο για μία από τις δεκάδες οντότητες που αναφέρονται στο απαγορευμένο βιβλίο.

Σύμφωνα πάντα με τον Λάβκραφτ, ο Θάνατος είναι μία φάση που η αντίληψή της – όπως την εννοούμε – βασίζεται στο χρόνο. Το άλυτο μυστήριο του χρόνου είναι το κλειδί για την κατανόηση του μυστηρίου του θανάτου. Ακόμη και οι Μεγάλοι Παλαιοί, είναι παλαιοί χρονικά και σύμφωνα με τις διηγήσεις του Λάβκραφτ, είναι νεκροί αλλά και δεν είναι νεκροί, είναι εξόριστοι αλλά και δεν είναι, βρίσκονται σε “νάρκη”, άρα σε αναστολή…..

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο μόνος προσδιορισμός που έχουμε για την ζωή είναι η κίνηση. Άρα οτιδήποτε ακινητοποιείται, είναι νεκρό.

Άλλη μία μελέτη αρκετά περίεργη και με πάρα πολλές προεκτάσεις…..

Ξεκινώντας από την Μυθολογία Κθούλου σαν αρχή, αναφορές παραπλήσιες στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία, αναφορές στο Κοράνι και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και τελειώνοντας στην σημερινή εποχή, στην παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και σύγχρονες στοές που στηρίζονται από οικονομικά συμφέροντα και μεγάλες εταιρείες που “δουλεύουν” πάνω στην μυθολογία αυτή.

Βεβαίως το θέμα είναι τεράστιο αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να ειπωθεί αν είναι να “ανακαλύψουμε” (πράγμα δύσκολο έως αδύνατο) αν η μυθολογία Κθούλου έχει όντως βάσεις και αν είναι “υπαρκτή”…

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΘΟΥΛΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΟΕΣ

Για τις ονομασίες Starry Wisdom ή Starry Wisdom Sect (Tάγμα της Αστρικής Σοφίας), οι πληροφορίες είναι “απαγορευμένες” και δεν βρήκα κάτι.

Υπάρχουν όμως αναφορές για το Esoteric Order of Dagon.

To Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον είναι η μονή γνωστή θρησκευτική ομάδα αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην λατρεία του Κθούλου και του Ντάγκον.
Ιδρύθηκε το 1840 στον Ίνσμουθ της Μασαχουσέτης από τον πλοίαρχο Ομπέντ Μαρς.

Ο Μαρς είχε μάθει πάρα πολλά για τον Ντάγκον στην Πολυνησία και η νέα θρησκεία που κήρυττε, περιλάμβανε στοιχεία από ιστορίες των Ιθαγενών ανάμεικτα με την Αγία Γραφή καθώς και δόγματα από μεσανατολικές λατρείες γονιμότητας.

Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον έδιωξε όλες τις άλλες εκκλησίες από το Ίνσμουθ και εγκαθιδρύθηκε σαν το μόνο θρησκευτικό κέντρο στην κοινότητα αυτή. Το Τάγμα αποδεκατίστηκε από την κυβερνητική επιδρομή κατά του Ίνσμουθ το 1928, αν και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν έως και σήμερα κρυφά παρακλάδια σε άλλα μέρη.

Δεν υπάρχει παρ όλα αυτά απόδειξη ότι η ομάδα αυτή σχηματίστηκε από την επιρροή των Μεγάλων Παλαιών ή αν είναι συνεχιστές μιας μεγαλύτερης και αρχαιότερης παράδοσης. Όλα αυτά έχουν σχέση με την Μυθολογία Κθούλου, φυσικά όμως δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.

Ρ’ ΛΥΕ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Δεν ήταν φυσικά δυνατόν να μην υπάρχει σύνδεση της Μυθολογίας Κθούλου με το νησί της Ατλαντίδας καθώς και με το μυστηριώδες Τρίγωνο του Διαβόλου..

Με βάση τα λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν καθώς και των στοιχείων που είναι γνωστά, “μπορεί” να υπολογιστεί η θέση της βυθισμένη πόλης της Ρ’λυέ. Φαίνεται δε ότι βρίσκεται σε ένα έρημο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το ακριβές όμως αντιδιαμετρικό σημείο της τοποθεσίας αυτής πάνω στην επιφάνεια της Γης είναι 138 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 196 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας Κρήτης. Το σημείο αυτό κατά σύμπτωση ταιριάζει με την τοποθεσία που περιγράφει ο Πλάτωνας για την βυθισμένη Ατλαντίδα. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί για την σύμπτωση αυτή. Και πως μπερδεύεται ξαφνικά ο χώρος της Κρήτης σαν περιοχή, δεν το έχω καταλάβει…..

Υπάρχει επίσης μία μελέτη του ερευνητή John Vincent Sanders, ο οποίος επισημαίνει ότι γίνονται κάτι έρευνες σχετικά με όλα αυτά σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του Ειρηνικού.

Τον Ιούλιο του 1997 και τον Ιανουάριο 1998 το αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Discovery Channel, παρουσίασε ένα ωκεανογραφικό ντοκυμαντέρ με τον τίτλο “Πλάσματα της Αβύσσου” (Creatures of the Abyss), στο οποίο έγινε αναφορά σε ένα “μυστηριώδη ήχο”, μία απίστευτη ηχητική εκπομπή που προερχόταν από “κάπου από τον βυθό του Νότιου Ειρηνικού, περίπου στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Χιλής….”.
Εντοπίστηκε από το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό με το σύστημα Sosus (ένα τεράστιο δίκτυο υποθαλάσσιων ακουστικών συσκευών) – και ο ήχος εμφανίζει να ποικίλει σε ένταση και ρυθμό ενώ χαρακτηρίζεται από μεγάλη δονικότητα (όπως αναφέρει η αναφορά του Sosus “a haunting quality” )
Στο ντοκυμαντέρ αναφέρθηκε ότι η καλύτερη περιγραφή που θα μπορούσε να δοθεί γι’ αυτόν τον ήχο είναι ότι μοιάζει σαν την αναπνοή και τις επαναλαμβανόμενες φωνητικές προσπάθειες κάποιου γιγάντιου πλάσματος που κατοικεί σε υποθαλάσσια σπήλαια τεράστιου βάθους !

Το ίδιο όμως αναφέρει και ο Λαβκράφτ από τις δικές του μελέτες, όπου δίνει την τοποθεσία της Ρ’λυέ στις συντεταγμένες 49 μοίρες 51 λεπτά νότια και 128 μοίρες 34 λεπτά δυτικά – ο υπολογισμός των συντεταγμένων αυτών πάνω σε ένα χάρτη υποδεικνύουν ένα από τα βαθύτερα σημεία του Ειρηνικού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χιλής.

Η θαλάσσια αυτή περιοχή του Νοτιαανατολικού Ειρηνικού είναι ένα “θαλάσσιο κενό”, χωρίς αρχιπέλαγος και απομονωμένα νησιά. Σε κάποια σημεία το βάθος ξεπερνάει τα 5000 μέτρα, ενώ η “ʼβυσσος του Αγ. Βαρθολομαίου” στα ανοιχτά της Χιλής ξεπερνά σε βάθος τα 9000 μέτρα.

Αναφορά υπάρχει επίσης στο βιβλίο “Αόρατοι Ορίζοντες” (Invisible Horizons) του Vincent Gaddis, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου αφιερωμένο στο θέμα των “vanishing islands” (νησιά που εμφανίζονται και εξαφανίζονται). Εκεί αναφέρεται ότι τα περισσότερα νησιά – φαντάσματα (κατά σύμπτωση και πάλι) έχουν παρατηρηθεί σε αυτή ακριβώς την περιοχή του Ειρηνικού.

Ο ερευνητής Charles Berlitz έχει γράψει πάρα πολλά για το “Τρίγωνο του Διαβόλου” τηε περιοχή του Ειρηνικού (ανάλογη με αυτή των Βερμούδων), όπου δεκάδες πλοία και αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Επίσης το περιβόητο και καταστροφικό καιρικό φαινόμενο του Ελ-Νίνιο πηγάζει ακριβώς από το Νοτιοανατολικό Ειρηνικό και απλώνεται δυτικά προς την Αυστραλία.

Το 1969 και 1988 αναφέρθηκε μια πολύ μεγάλης κλίμακας γεωμαγνητική ανωμαλία (Science News 10-05-1988): το γεωμαγνητικό πεδίο της Γης “ταλαντεύτηκε” επικίνδυνα, με επίκεντρο την συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια εποχή ακριβώς, επιστολές στο περιοδικό Pursuit στα τεύχη v21, n2,p89 – 1988) μιλούν για μαρτυρίες εμφάνισης ενός τεράστιου χταποδοειδούς πλάσματος που εθεάθη ανοιχτά της Μαλαισίας.

Οι μελετητές της Λαβκραφτικής σχολής του κόσμου επιμένουν και χαμογελούν αινιγματικά ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου, ο Κθούλου έχει ξυπνήσει.

ΚΟΡΑΝΙ και ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Από τα κεφάλαια Ο Κατακλυσμός και ο Άνθρωπος

“…. Ναι, απαρνήθηκες την Τελευταία Κρίση, ω άνθρωπε ! Και όμως υπάρχουν Φύλακες που σε παρακολουθούν, Ευγενικοί Καταχωρητές που γνωρίζουν όλες τις πράξεις σου…. Οι άπιστοι αγαπούν αυτήν την εφήμερη ζωή και γι’ αυτού ετοιμάσαμε Εμείς γι’ αυτούς την δύσκολη Ημέρα της Κρίσης. Εμείς τους δημιουργήσαμε και χαρίσαμε δύναμη στα μέλη και τις αρθρώσεις τους, αλλά αν θέλουμε Εμείς μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι προειδοποίηση…. Ο Αλλάχ θα τους απαλλάξει από το κακό αυτής της Ημέρας και θα κάνει τα πρόσωπά τους να λάμπουν σαν τα δικά Μας…..”

Σημείωση και απορία: Σε όλο το Κοράνι κάθε κεφάλαιο αρχίζει με την φράση “Στο όνομα του Αλλάχ, του Σπλαχνικού, του Ελεήμονα” που σημαίνει ότι κάποιοι μιλούν (στον πληθυντικό) στο όνομα του Αλλάχ – και όχι ο ίδιος ο Αλλάχ. ΠΟΙΟΣ μιλάει στο άνω απόσπασμα ?

Από το κεφάλαιο ο Ελεήμονας

“…. Ανθρωπότητα και Τζιν, ακούστε Μας, Εμείς θα βρούμε το χρόνο για να σας κρίνουμε…. Ανθρωπότητα και Τζιν, αν έχετε τη δύναμη να διαπεράσετε τα όρια του ουρανού και της Γης, τότε διαπεράστε τα. Αλλά αυτό δεν θα το κάνετε παρά μόνο αν Εμείς σας επιτρέψουμε….”

Από το κεφάλαιο Αυτό που Έρχεται

“…. Εμείς είμαστε που στείλαμε το θάνατο σ’ εσάς. Τίποτε δεν μπορεί να Μας εμποδίσει από το να σας αντικαταστήσουμε με άλλους όμοιούς σας ή να σας μεταμορφώσουμε σε πλάσματα άγνωστα σ’ εσάς…. Δοξάστε λοιπόν το όνομα του Κυρίου σας του Υπέρτατου. Ορκίζομαι στο Καταφύγιο των ʼστρων – και αυτός είναι μεγάλος όρκος αν το γνωρίζετε – πως αυτό είναι ένα δοξασμένο Κοράνιο, γραμμένο σ’ ένα κρυμμένο βιβλίο που κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει παρά μόνο αυτός που έχει εξαγνιστεί, μια Αποκάλυψη από τον Κύριο όλων των πλασμάτων…..”

Σημείωση και απορία: ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι Κύριοι που ορκίζονται στο “Καταφύγιο των ʼστρων” και απευθύνουν το λόγο του Υπέρτατου Κυρίου ταυτόχρονα σε δύο φυλές, στην Ανθρωπότητα και στα Τζιν. ΠΟΙΟΙ είναι οι Τζιν ?

Στο κεφάλαιο για τον Νώε αναφέρει το Κοράνι:

“… Και είπε ο Νώε: Κύριε, ο λαός μου δεν με υπακούει και ακολουθεί αυτούς…. Έχουν καταστρώσει μια φριχτή συνομωσία και λένε ο ένας στον άλλον: Μην απαρνηθείς τα αγαθά σου. Μην εγκαταλείψεις τον Γιάντ ή τον Σόγκα, τον Γιογκ ή τον Ναόρ. Έχουν παρασύρει πολλούς ανθρώπους. Οδηγούν τους αμαρτωλούς…..”

Σημείωση και απορία: Ηχητικά και μόνο τα άνω ονόματα θυμίζουν έντονα οντότητες από την Μυθολογία Κθούλου, όπως τους Γιογκ-Σοθώθ, Σογκώθ κλπ.
Ποιοί είναι αυτοί οι “Μεγάλοι Παλαιοί” και η γενιά τους και γιατί “παρασέρνουν” τους ανθρώπους ? Ποιοι είναι οι “Φύλακες” που στέλνουν αντιπροσώπους για να αποκαταστήσουν κάποιο Νόμο κάποιας “Υπόσχεσης” που οι όροι της παραβιάστηκαν ?

Παρόμοιες περίεργες αναφορές που “δεν κολλάνε” υπάρχουν και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη…..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και STAR WARS

Τι λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννη για τον πόλεμο που έγινε στον Ουρανό (star wars)….

“…. Και έγινε πόλεμος εν τω ουρανώ, ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού επολέμησαν εναντίον του Δράκοντος και ο Δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού, αλλά δεν υπερίσχυσαν, ουδέ ευρέθη πλέον τόπος αυτών εν τω ουρανώ. Και ερίφθη ο Δράκων ο Μέγας, ο Όφις ο Αρχαίος ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς, ο πλανών την Οικουμένη όλην, ερρίφθη εις την Γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφησαν μετ’ αυτού…..”
Και ο Ιησούς λέει “Ήρθα για να πολεμήσω τον ʼρχοντα του κόσμου τούτου…”

Οι Υιοί της Απώλειας, τα Τέκνα του Όφη, οι Νεφιλίμ κλπ. σε αρκετά τέτοια κείμενα αναφέρονται και σαν ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ή με το συγκεντρωτικό όρο ο Δράκων (“κόκκινος” και όχι “λευκός” – το χρώμα έχει μεγάλη σημασία).

Πολλοί ερευνητές και μυστικιστές όπως ο Kenneth Grant υποστηρίζουν πως από την γενεαλογία τους κατάγεται η Δρακόντεια Δυναστείατης Αιγύπτου και τα Δρακόντεια Ιερατεία, όπως επίσης και τα Τυφώνεια.

Υπάρχουν αναφορές στην φανταστική λογοτεχνία – που τις αντλούν από σκοτεινές παραδόσεις, όπως στην περίπτωση του συγγραφέα ʼρθουρ Μάχεν – για ερπετόμορφα υποχθόνια όντα ή ερπετοειδή με μάτια και δέρμα φολιδωτό σαν της σαύρας. Αυτοί στην φανταστική λογοτεχνία τουλάχιστον ονομάζονται Λοϊγκόρ.

Από το κεφάλαιο 8 της Αποκάλυψης του Ιωάννη….

“…. Και ο πέμπτος άγγελος εσάλπισε και είδον ότι έπεσεν εις την Γην αστήρ εκ του ουρανού και εδόθη εις αυτόν το κλειδίον του φρέατος της Αβύσσου. Και ήνοιξε το φρέαρ της Αβύσσου….. Εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη εις αυτάς εξουσία…. Και αι μορφαί των ακρίδων ήσαν όμοιαι με ίππους ητοιμασμένους εις πόλεμοςν και επί τας κεφαλάς αυτών ήσαν ως στέφανοι όμοιοι με χρυσόν, και τα πρόσωπα αυτών ως πρόσωπα ανθρώπων….. Και είχαν εφ’ εαυτών βασιλέα τον ʼγγελον της Αβύσσου, όστις ονομάζεται Αβαδδών και εις την Ελληνικήν έχει όνομα Απολλύων…..”

Λοιπόν έγινε πόλεμο στον ουρανό αλλά ποιος ακριβώς πολεμούσε με ποιον, πότε άρχισε αυτός ο πόλεμος, έχει τελειώσει ή συνεχίζεται ;;; …..
Ποιος όμως κέρδισε αυτό το πόλεμο ; Στην Μυθολογία Κθούλου ξεκαθαρίζεται επανειλημμένα ότι ο Κθούλου ήταν με τους ηττημένους…. Ποιοί ήταν όμως οι ΝΙΚΗΤΕΣ ;

Ο πόλεμος ξεκίνησε στον ουρανό, συνεχίστηκε στη γη για πάρα πολύ καιρό ανάμεσα σε διάφορους θεούς. Αυτό διηγούνται όλες οι παραδόσεις και όλες οι μυθολογίες όλων των πολιτισμών του κόσμου.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Πόλεμος μεταξύ Ελοχίμ και Νεφιλίμ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ότι αναμένουν την τελική έκβαση των μαχών τους.

Η Αποκάλυψη είναι αρκετά κρυπτική σχετικά με χρονολογίες

“…. Και είδον άγγελο καταβαίνονται εκ του ουρανού, όστις είχε το κλειδίον της αβύσσου και άλυσιν μεγάλην εν χειρί αυτού. Και επίασε τον Δράκοντα, τον Όφιν τον Αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον, και έκλεισεν και σγράγισεν αυτόν, δια να μην πλανήσει τα έθνη πλέον, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη, και μετά ταύτα πρέπει να λυθεί ολίγον καιρόν…….”

όταν τα άστρα θα είναι σωστά……..

Σημείωση:

Μετά τη μεγάλη σύνοδο των πλανητών, το Μάϊο του 2000 μπήκαμε σε μία περίοδο που τα “άστρα είναι στη σωστή τους θέση….”

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΘΟΥΛΟΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Τα παιδιά της Γαίας και του Ουρανού δεν είχαν μείνει πολύ στην κορυφή του βουνού Όλυμπος, όταν βρέθηκαν να είναι οι γονείς 12 γιγάντιων παιδιών με τέτοια δύναμη, που ο πατέρας τους, ο Ουρανός, (ή μήπως οι ”Ουράνιοι” ?), τα φοβόταν πάρα πολύ…. Για να τα εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν αυτήν την δύναμη σε βάρος του, τα άρπαξε αμέσως μετά την γέννησή τους και τα έριξε σε μία σκοτεινή άβυσσο που αποκαλούνταν ”Τάρταρα” και εκεί τα έδεσε με σφιχτά δεσμά. Οι γίναντες αυτοί ονομάζονταν Τιτάνες και η λέξη “τιτάνειος” χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για να περιγράψει κάτι που έχει τεράστιο μέγεθος.

Το χάσμα αυτό βρισκόταν πολύ κάτω από την γη και ο ”Ουρανός” ήξερε ότι γιοί του δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν εύκολα από τα σπηλαιώδη βάθη…..

Ο Ιαπετός (που ο λεξάριθμός του μας δίνει το 666) – ο Ωκεανός (!!!!), ο Υπερίων, ο Κρόνος και ο Κοίος , όπως και οι 6 κόρες του, οι Τιτανίδες (Ρέα, Ίλια, Θέμις, Θέτις, Μνημοσύνη και Φοίβη).

Σε όλη την ελληνική μυθολογία υπάρχουν συνεχείς αναφορές στον Τάρταρο ή ʼδη, τη φυλακή του “Κάτω Κόσμου”. Ο Κρόνος, με την βοήθεια της μητέρας του Γαίας, δραπέτευσε από τον Κάτω Κόσμο και σκότωσε τον πατέρα του ενώ κοιμόταν και ελευθέρωσε τα αδέλφια του κι έγινε ο νέος βασιλιάς. Ο Ουρανός τον είχε καταραστεί, προλέγοντας ότι μια μέρα ο Κρόνος θα υποσκελιστεί με τη σειρά του από τα δικά του παιδιά. Έτσι λοιπόν, για να αποφύγει μία τέτοια περίπτωση, άρχισε να τρώει τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα.

Όταν γεννήθηκε ο Δίας, το τελευταίο τους παιδί, η Ρέα ξεγέλασε τον Κρόνο δίνοντάς του να φάει μια πέτρα και φυγάδευσε τον πολύτιμο γιο της σε μια σπηλιά στο βουνό Ίδη της Κρήτης, στο Ιδαίον ʼντρον, για να τον αναθρέψουν οι Μελίες Νύμφες. Αργότερα ο Δίας επιτέθηκε και νίκησε τον πατέρα του δίνοντάς του δηλητήριο που τον έκανε να ξεράσει τ’ αδέλφια του αλλά και την πέτρα που είχε καταπιεί (!!!!!)

Ο Δίας έδωσε στ’ αδέλφια του μερίδιο του νέου βασιλείου και μερικοί από τους Τιτάνες (ονομαστικά ο Ωκεανός, ο Υπερίων και η Θέμις) δήλωσαν υποταγή στο νέο βασιλιά. Οι υπόλοιποι όμως δεν δέχτηκαν τον Δία για βασιλιά τους κι έτσι άρχισε μια φοβερή μάχη – Η Επανάσταση των Τιτάνων …..

Οι Τιτάνες επιτέθηκαν στον Όλυμπο και ο Δίας ελευθέρωσε τους Κύκλωπες και τους Εκατόχειρες που ήταν δέσμιοι στον υποχθόνιο κόσμο και οι Κύκλωπες δέχτηκαν σαν αντάλλαγμα να του χαρίσουν ”κεραυνούς”, ένα τρομερό όπλο που μόνο εκείνοι ήξεραν να φτιάχνουν. Ο πόλεμος κράτησε 10 χρόνια. Ο ίδιος ο Δίας έπαιρνε μέρος στις μάχες στο πλευρό των Ολυμπίων εξαπολύοντας ασταμάτητα τους κεραυνούς. Τελικά οι Τιτάνες νικήθηκαν και ρίχτηκαν για άλλη μια φορά στα Τάρταρα. Αμέσως μετά ο Δίας βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα καινούριο πόλεμο, αυτή τη φορά εναντίον των Γιγάντων. Οι Γίγαντες αυτοί υποτίθεται πως είχαν δημιουργηθεί ανεξέλεγκτα από το αίμα του ακρωτηριασμένου Ουρανού. Αυτοί οι νέοι Γίγαντες αποτελούσαν ένα φριχτό θέαμα. Είχαν μάτια σαύρας, τα πόδια τους ήταν σαν φίδια και οι πατούσες τους ήταν τα κεφάλια των φιδιών. Επιτέθηκαν κι αυτοί στον Όλυμπο αλλά τελικά νικήθηκαν με την βοήθεια του Ηρακλή, που κατάφερε να νικήσει το γίγαντα Αλκυονέα…..

Η Γαία (που ο Απόλλωνας σκότωσε τον Δράκο “Πύθωνά” της στο μαντείο των Δελφών – στον Ομφαλό της Γης ) δεν μπόρεσε να υποταχτεί στην ήττα των παιδιών της. Έστειλε εναντίον του Δία ένα τέρας τον Τυφωέα ή Τυφώνα τον οποίον είχε γεννήσει μυστικά στον Τάρταρο. Ο Τυφωέας αιχμαλώτησε τον Δία και τον κρατούσε φυλακισμένο στην Κιλικία. Τελικά αφού διασώθηκε από τον Ερμή, κατάφερε να νικήσει το τέρας με την βοήθεια των κεραυνών του. Μετά από όλα αυτά, έγινε για λίγο καιρό ειρήνη στον κόσμο, έως βέβαια οι θεοί άρχισαν να πολεμούν έμμεσα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας αντικρουόμενες φυλές και παρατάξεις ανθρώπων που έδιναν μάχες για να υπερισχύσουν στην Γη.

Ο πόλεμος των Ατλάντων και των Ελλήνων, καθώς και των Αχαιών και των Τρώων, μοιάζουν σημαντικοί για τους θεούς, που χωρίστηκαν σε “στρατόπεδα” και υποστήριζαν αντίστοιχα αυτούς που είχαν επιλέξει…. ΧΑΟΣ !….

ΠΟΙΟΣ ακριβώς ήταν ο Δίας; Και τι τελικά αντιπροσώπευε ;

Μυθολογία Κθούλου — Internet & Microsoft

H επικεφαλίδα είναι από μόνη της περίεργη. Για σκεφτείτε το λίγο …

Οι υπολογιστές νομίζω έχουν λάθος όνομα. Δεν είναι αριθμομηχανές και λογιστικά εργαλεία…. Ένας τεράστιος αριθμός σπιτιών ανά το κόσμο έχουν υπολογιστή (στο τέλος θα μετράμε τα σπίτια που δεν έχουν. και φυσικά δεν χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν υπολογιστικές εργασίες αλλά καθαρά για το internet, δηλαδή ελεύθερη και άμεση πληροφόρηση και τη δυνατότητα φυσικά της παγκόσμιας επικοινωνίας. ʼρα οι υπολογιστές γίνονται διάμεσοι, παράθυρα, πύλες….

Αυτή τη στιγμή ένας οδηγός είναι ο κυρίαρχος και η επίσημη θρησκεία. Ένας μοντέρνος Τζένκινς Χαν του κυβερνοχώρου, η εταιρεία γίγαντας, η Microsoft. Η κυριαρχία της είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και εμείς αυτοί τη στιγμή γράφουμε σε ένα από τα προγράμματά της.

Έχει καταφέρει να γίνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη μας. Η εταιρεία που έχει γίνει στόχος των περισσότερων κλοπών στην ιστορία της ανθρωπότητας (πόσοι χρησιμοποιούν παράνομα ή σπασμένα προγράμματά της) αλλά και η ίδια η εταιρεία έκλεψε προγράμματα και στοιχεία άλλων και τα οικιοποιήθηκε. Κατάφερε να κάνει τον ιδρυτή της από έναν απλό φοιτητή, τον πιο πλούσιο και ισχυρό άνθρωπο στο κόσμο.

Οι περίεργοι σκεπτικιστές και αναλυτές, αναλύουν τα πάντα και έχουν ανακαλύψει πραγματικά περίεργα πράγματα….
Αν αναγραμματίσετε ελεύθερα την λέξη Microsoft, θα βγάλετε τις εξής περίεργες λέξεις: Cosmic Fort (κοσμικό οχυρό), Cosmos Rift (το ρήγμα του κόσμου), From Stoic (ακόλουθοι των Στωϊκών – της σχολής δηλαδή του Ζήνωνα που δίδασκε την ελευθερία από το πάθος, τα συναισθήματα, τη θλίψη και την ευχαρίστηση, την υποταγή χωρίς παράπονο στην αναπόφευκτη αναγκαιότητα).

Το “κοσμικό οχυρό” είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη, αν το συνδέσουμε με την πληροφορία ότι η Microsoft έχει κατασκευάσει ένα κτίριο το Microsoft Campus στο Redmond, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, που βρίσκεται σε σχηματισμό με το Πεντάγωνο του Ministry of Defense και είναι και αυτό ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ !

Φήμες λένε ότι εκεί στεγάζεται το μεγαλύτερο project όλων των εποχών, ένα υπερδίκτυο με το όνομα Hermes (Ερμής) και που είναι το πρώτο επιτυχημένο project τεχνητής νοημοσύνης της ιστορίας. Αν αυτό αληθεύει, τότε η υπόθεση μοιάζει με το Baphomet των Ναϊτών και αν συνδιάσουμε και το “κοσμικό ρίγμα” σε όλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Microsoft έρχεται σε επαφή με όντα άλλων κόσμων…. (δεν το λέω εγώ… οι αναλυτές της Μυθολογίας Κθούλου) – σχετικό βιβλίο το Neuromancer του Bill Gibson, στο οποίο και αυτός εικάζει κάτι τέτοιο για μια παρόμοια με την MIcrosoft πολυεθνική…..

Αν δούμε την Netscape, το όνομά της οποίας μεταφράζεται σαν “το τοπίο του Ιστού”, “η βάση του κέρατου του Ιστού” ή την American Online που την αγόρασε, είναι το μεγαλύτερο σύμβολο των Illuminatι, το μάτι της πυραμίδας και φυσικά το γεγονός ότι είναι χρυσό (το σύμβολο – the allseeing eye)

Αυτά βεβαίως είναι πράγματα γνωστά από το 1975 όταν βγήκε η τριλογία Illuminatus! του Ρόμπερτ ʼντονι Γουίλσον και του Ρόμπερτ Ση.

Τα συγκεκριμένα βιβλία φαίνεται να είναι μία διαρροή πληροφοριών σχετικά με τους ίδιους τους Illuminati… Λίγο πολύ το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι η Ουάσινγκτον που είναι το κέντρο της Οργάνωσης, είναι φτιαγμένη σύμφωνα με τα πρότυπα του Νεκρονόμικον, ότι οι Illuminati έρχονται σε επαφή με τον Γιογκ-Σοθώθ και ότι ο George Washington, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Adam Weishaupt, ο ιδρυτής των bavarian Illuminati ! Τα παράξενα βέβαια συνεχίζονται με την ανάλυση του ονόματος Adam Weishaupt, από τον οποίο βγαίνει “ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με τους σοφούς” (με τους Μεγάλους Παλαιούς ?) και πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται το μυστικό των μυστικών ! (που φυσικά δεν ξέρουμε ποιο είναι)….

Η Micorosoft ιδρύθηκε λίγα μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου Illuminatus!, από τους φοιτητές William H. Gates III και Paul G. Allen. Χρηματοδοτήθηκε αμέσως με τεράστια κεφάλαια της ΙΒΜ και οι δύο φοιτητές που την ίδρυσαν, αν και φήμες τους ήθελαν μέτριους επιστήμονες και κλέφτες και αντιγραφείς, υποστηρίχτηκαν χωρίς ανταλλάγματα από την ΙΒΜ ! Υπάρχουν πληροφορίες πως η ίδρυση της Microsoft και η υποστήριξή της από την ΙΒΜ, ήταν η αντίδραση στην κυκλοφορία του Ιlluminatus! Οι ίδιοι οι Illuminati ήθελαν να μεταφέρουν το “Pentacle of Invocation” (Πεντάγωνο της επίκλησης) κάπου εκεί κοντά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία με συμβολικό χαρακτήρα στην οποία θα συνέχιζαν οι εργασίες τους χωρίς διακοπές και φασαρίες. Γιατί μόλις 8 χρόνια πριν, στις 21 Οκτωβρίου του 1967, μια παράξενη “διαδήλωση αποκρυφιστών” είχε αναταράξει το Πεντάγωνο και την Ουάσινγκτον δείχνοντας πως πολλά είχαν γίνει γνωστά. Η διαδήλωση αυτή έληξε με την επέμβαση του στρατού.

Το πλέον συμβολικό ίδρυμα που θα μπορούσαν να εμπνευστούν οι Illuminati τον καιρό εκείνο ήταν μια εταιρεία προγραμματισμού. Η ανακάλυψη τότε του microchip (υπήρξε ταυτόχρονα η φήμη ότι αντιγράφτηκαν από αντίστοιχα microchip ιπτάμενων δίσκων), δημιούργησε τον κλάδο των προγραμματιστών !

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει άλλος κλάδος πιο κοντά στον τρόπο χειρισμού των καταστάσεων όπως τους δίδαξε ο Adam Weishaupt, από τον κλάδο των προγραμματιστών του Virtual Reality ? Μία από τις βασικές δοξασίες των Illuminati είναι “τίποτα δεν είναι αληθινό, τα πάντα επιτρέπονται”, πράγμα που είναι ο μόνος νόμος που ισχύει στο κυβερνοδιάστημα. Σύμφωνα με τον Adam Weishaupt “Η μεγάλη δύναμη του τάγματός μας βρίσκεται στην κάλυψή του… μην αφήνετε ποτέ να εμφανιστεί κάπου με το όνομά του, αλλά πάντα κάτω από άλλο όνομα και άλλο επάγγελμα….” Τι μεγαλύτερη κάλυψη λοιπόν από το κυβερνοδιάστημα….

Πολλοί είναι επίσης αυτοί που ισχυρίζονται ότι το όνομα Bill Gates είναι ένας κώδικας. Το όνομα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στο βιβλίο του ʼλιστερ Κράουλι Moonchild στο οποίο είναι το όνομα ενός μάγου. Bill σημαίνει Βασίλειος – Βασιλιάς και Gates πύλες…. αυτή είναι η άμεση μετάφραση του ονόματος αυτού…. ο Βασιλιάς της Πύλης, ιδιότητα που έχει ο λαβκραφτικός και ιλλουμινάτικος Γιογκ-Σοθώθ.

Ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ, συγγραφέας του Νεκρονόμικον γράφει, “οι Μεγάλοι Παλαιοί ήταν, οι Μεγάλοι Παλαιοί είναι και οι Μεγάλοι Παλαιοί θα είναι…όχι στους χώρους που ξέρουμε, αλλά ανάμεσα σ’ αυτούς… Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι η πύλη !

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΟΥΣΗΣ

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *