Peregrine: Πύραυλος αέρος- αέρος μικρού μεγέθους και κόστους από τη Raytheon

Peregrine: Πύραυλος αέρος- αέρος μικρού μεγέθους και κόστους από τη Raytheon

raytheon.com

Η Raytheon αναπτύσσει έναν νέο πύραυλο αέρος- αέρος μέσης εμβέλειας, ο οποίος έχει το μισό μέγεθος και κόστος σε σχέση με τους σημερινούς πυραύλους αέρος- αέρος, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχει μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως τονίζει η Raytheon, ο πύραυλος Peregrine έχει σχεδιαστεί για να «ενισχύσει τις δυνατότητες των σημερινών μαχητικών αεροσκαφών» και είναι μικρότερος, ταχύτερος και πιο ευέλικτος από τους πυραύλους αέρος- αέρος μέσης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται σήμερα. Επίσης, λόγω του μικρού του μεγέθους είναι δυνατή η μεταφορά μεγαλύτερου φορτίου όπλων από πολλούς τύπους μαχητικών, ενώ το προηγμένο σύστημα καθοδήγησής του μπορεί να εντοπίζει και να ακολουθεί στόχους οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

«Ο Peregrine θα επιτρέψει σε Αμερικανούς και συμμάχους πιλότους μαχητικών να μεταφέρουν περισσότερους πυραύλους στη μάχη για τη διατήρηση της αεροπορικής κυριαρχίας» είπε ο Dr. Τόμας Μπούσινγκ, αντιπρόεδρος Προηγμένων Πυραυλικών Συστημάτων της Raytheon. «Με τα προηγμένα του συστήματα αισθητήρων, καθοδήγησης και προώθησης, κλεισμένα σε ένα πολύ μικρότερο σκάφος, το νέο όπλο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην εξέλιξη των πυραύλων αέρος- αέρος» πρόσθεσε.

Όπως τονίζει η εταιρεία, ο πύραυλος Peregrine έχει επιπρόσθετα το πλεονέκτημα της χρήσης εξαρτημάτων και υλικών που βρίσκονται εύκολα στην αμυντική βιομηχανία και διαδικασιών παραγωγής που τον καθιστούν μια «οικονομική λύση για την αντιμετώπιση των σημερινών και επερχόμενων εναέριων απειλών».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *