Sex Pistols: Από την αναρχία και το πανκ, τώρα πάνω σε πιστωτικές κάρτες [εικόνες]

3Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, είναι πλέον σίγουρο πως σε αυτόν τον κόσμο όλα είναι δυνατά. Το απόλυτο ξεπούλημα των Sex Pistols είναι γεγονός.

«Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι σας πρόδωσαν;» είχε πει ο John Lydon, γνωστότερος ως Johny Rotten, στην τελευταία συναυλία των Sex Pistols το 1978. Τα λόγια του πασίγνωστου τραγουδιστή, 37 χρόνια μετά, φαίνεται πως είναι παραπάνω από προφητικά.

Οι Sex Pistols, το πιο εμβληματικό συγκρότημα της βρετανικής punk σκηνής, μια μπάντα που στάθηκε απέναντι σε όλους και σε όλα «φτύνοντας» στίχους γεμάτους αντίδραση, είναι πλέον σύμβολο των τραπεζών της Virgin Money, κοσμώντας τις πιστωτικές της κάρτες. Η τραγική ειρωνεία στα λόγια του Lydon… ξεχειλίζει.

Πώς μπόρεσε το συγκρότημα που, πρώτο από όλα, εναντιώθηκε τόσο σκληρά στον καπιταλισμό και τον καταναλωτισμό, που χλεύασε αδιακρίτως κάθε εξουσία και αρχή, να κάνει μια τόσο απότομη ιδεολογική στροφή; Είναι σαφές πως τα αντιδραστικά 20χρονια αγόρια της δεκαετίας του ’70, είναι πλέον διαφορετικοί άνθρωποι.

Το συμβόλαιο που πριν από σχεδόν 40 χρόνια υπέγραψαν οι Sex Pistols με την Virgin Records, δίνει το δικαίωμα στην εταιρία να διαχειριστεί τα θέματα του συγκροτήματος. Η Virgin έκανε την πρόταση, ο Lydon την επικρότησε και έτσι οι δίσκοι «Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols» και «Anarchy in the UK» θα εμφανίζονται ως artwork πάνω στις πιστωτικές κάρτες της Vigin Money.

«Ηρθε η ώρα για τους πελάτες μας να βάλουν λίγη ανταρσία στις τσέπες τους» δήλωσε ο Richard Branson, ιδιοκτήτης της Virgin. «Με την κυκλοφορία αυτών των καρτών θέλουμε να γιορτάσουμε την διαφορετικότητα της Virgin. Οι Sex Pistols προκάλεσαν τον συμβατικό, κατεστημένο τρόπο σκέψης, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς σήμερα στην προσπάθειά μας να ταρακουνήσουμε το βρετανικό τραπεζικό σύστημα» προσέθεσε ο υπεύθυνος πιστωτικών καρτών της εταιρίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *