TΕΡΜΑ Η ΓΚΙΝΙΑ! Αυτά είναι τα ΦΥΤΑ που θα σου φέρουν… ΚΑΛΟΤΥΧΙΑ σύμφωνα με το Feng Shui!

5Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας. Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια…
Τα τεχνητά φυτά, αντίθετα, είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν. Έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα.
Τα φρέσκα, βέβαια, είναι σαφώς καλύτερα, αφού απορροφούν τους αρνητικούς ρίπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τα αντικαθιστούμε. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες.

Λουλούδια και φυτά για εύνοια
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας.
Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα, η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας.

Λουλούδια και φυτά για αρμονία
Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.

Λουλούδια και φυτά για έρωτα
Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά.

Λουλούδια και φυτά για υγεία
Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο.

Λουλούδια και φυτά για προστασία
Αντίθετα, για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν το χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες – ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά.

Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής. Τέλος, το ρόδο της Ιεριχoύς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *